Menü

Gyors, hatékony, ízületkímélő

Megkezdte Magyarországon hódító útját egy modern technológiára épülő, rendkívül hatékony mozgásforma, a speedfitness. Az edzésben segítséget nyújtó gép elektromos izomstimulációval működik. Kis erősségű váltóárammal feszíti meg az izmokat, mely nemcsak biztonságos, de rendkívül hatékony módszer, mivel a testizomzat 90%-át vonja be a munkába. A rövid ideig tartó tréning alatt csupán a színtiszta izommunka érezhető, anélkül, hogy az inakat és ízületeket megterhelnénk.

Veszprémben is elérhető már az új edzésmódszer a Beautiful Body Speedfitnessben, ahol igényes környezetben, hasznos tanácsokkal és ingyenes parkolási lehetőséggel várja a tréningezni vágyókat Gál Amanda, a fitness stúdió oktatója.

- Novemberben nyitottátok a stúdiót. Honnan jött az ötlet?

- Olaszországban éltünk a testvéremmel, ahol egy közös barátnőnk nyitott egy stúdiót. Elhívott minket, hogy próbáljuk ki, azonnal megtetszett nekünk, és úgy gondoltuk, hogy itthon is megszeretnék az emberek. Elhatároztuk, hogy nyitunk egy stúdiót Veszprémben. A folyamatot gyorsan végig lehetett vinni, mert Magyarországon már több városban is űzik a speddfitnesst, és a hazai forgalmazó is rugalmas volt velünk, így egy hónap alatt ki is tudtunk nyitni.

- Mondhatjuk, hogy egy igazi sportos család vagytok?

- Igen, sok sportágat kipróbáltunk már, mindig fontos szerepet játszott az életünkben a mozgás, az egészséges életmód. Édesanyánk is mindig erre nevelt minket, és mi is ezt a szemléletet igyekszünk átadni a gyermekeinknek és a veszprémi embereknek egyaránt.

- Kinek ajánljátok a speedfitnesst?

- Férfiaknak és nőknek egyaránt ajánljuk. Elsősorban azoknak, akinek kevés idejük van, de hatékony edzésmunkát szeretnének végezni, hiszen nálunk egy rövid, intenzív edzéssel is el lehet érni a kívánt eredményt. Sportolóknak is ajánljuk a teljesítmény fokozására, továbbá akik fogyni szeretnének, vagy narancsbőrrel küszködnek. Nagyon hasznos szülés után a nőknek, az idősebbeknek és a hátfájásos embereknek is. Azoknak is ajánljuk a speedfitnesst, akik szeretik az újdonságokat, és szívesen kipróbálnának egy új mozgásformát.

- Hogyan képzeljünk el egy edzést?

- Első alkalommal egy rövid beszélgetést tartunk, ahol átbeszéljük a célokat, hogy mit szeretne elérni a vendég, és ahhoz igazítjuk az edzést. Az első feladat, hogy át kell öltözni egy tréningruhába, amit mi biztosítunk, ezután kap egy izotóniás italt a vendég, ami pótolja az edzés közben elvesztett energiát, ráadjuk a mellényt és a pántokat, majd üzembe helyezzük az edzésben segítséget nyújtó gépet. Az edzésmunka nagy részét a gép végzi, de alapgyakorlatokkal fokozzuk a hatást. Az intenzív edzés 15 percig tart, majd öt perc relaxációs program következik, amivel ellazítjuk az izmokat. Az edzés végén egy fehérje turmixot fogyaszthat el a vendég, ami hozzájárul az izmok fejlődéséhez, regenerálódásához. Zuhanyzási lehetőséget biztosítunk, így nem kell hazamenni edzés után, frissen folytathatjuk tovább a napot.

- Mit érzünk edzés közben?

- Érezzük, ahogy összehúzódnak az izmaink, négy másodpercig dolgoznak, négy másodpercig pihennek, ezek a periódusok ismétlődnek az edzés végéig. Nehéz ezt elmondani, elképzelni még nehezebb, érdemes kipróbálni.

 

A Beautiful Body Speedfitness Veszprémben, a József Attila utca 42. szám alatt várja az érdeklődőket, érdemes telefonon (70/347 2027) időpontot egyeztetni Gál Amandával, aki e-mailben is szívesen válaszol a felmerülő kérdésekre.

Beautiful Body Speedfitness

Veszprém, József Attila utca 42.
Telefon: 70/347 2027
E-mail: veszprem.speedfitness@gmail.com
Facebook: facebook.com/speedfitnessveszprem

Pozítív érvek a Speedfitness mellett:

+ hatékony izomépítés: a testre simuló elektródáknak köszönhetően pont a megfelelő helyen éri az izomzatot a stimuláció, és olyan erősségben, ami az egyéni céloknak felel meg

+ ín- és ízület kímélés: az elektrostimuláció csak az izmokra hat, így a konvencionális ellenállásos tréningnél ismert ízületterhelés nem jelentkezik

+ extrém rövid ideig tartó edzés: a teljes testizomzatot egyszerre edzi, így nem kell hosszú órákat tölteni a konditeremben, míg minden testrészünkön a megfelelő terhelést és intenzitást elérjük, így az időhiányban szenvedőknek is ideális sport

+ zsírégetés, zsírszövet-csökkenés: az optimális zsír-izom arány kialakulásával testünk jóval több kalóriát éget el még álmunkban is

+ kötőszövetek vérellátottságának javulása, cellulit tüneteinek és okainak csökkenése, vér- és nyirokkeringés fokozása

+ izombeli hiányok és diszbalansziák kiegyenlítése

+ jobb közérzet kialakulása: stresszhormon-szint csökkenése és boldogsághormon-szint növekedése

+ deréktáji fájdalmak kezelése: a gerincoszlop tartásához szükséges,
mélyen fekvő tartóizmok megerősítése

+ vizelettartásért is felelős gátizomzat megerősödése, szülés utáni rehabilitáció

+ sportolóknak teljesítményfokozás: robbanékonyság, dinamika, gyorsaság növelés

+ biztonságos működés: számos klinikai vizsgálat bizonyítja a Speedfitness szenzációs eredményeit és biztonságos működését

Forrás: speedfitness.hu

 

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.