Menü

Bakancsot fel! Hétvégi téli túrák

  • Dátum: 2013.02.15., 15:07

Íme, néhány szabadidős program azoknak, akik télen sem félnek attól, hogy kimerészkedjenek a természetbe, sőt, keresik az alkalmat, hogy a friss levegőn mozogjanak egyet.

Február 17-én, vasárnap rendezik az idei első Balatoni Kék téli teljesítménytúrát. A választott távoktól függően a Pétfürdő-Királyszentistván-Litér-Balatonalmádi útvonalat lehet bejárni. Ezeken 12,5, 16 és 30 km-es távokat lehet teljesíteni. A 12,5 km-es szakasz rajtját a litéri ’Z’ fogadónál tartják 10 órától. A másik kettő távnál a pétfürdői vasútállomástól vághatnak neki a túrázók 7.30-tól.

Csillagtúra a Keleti-Mecsekben

Szintén túrára, egész pontosan csillagtúrára invitál a hétvégén a Tolna Megyei Természetbarát Szövetség és a Szekszárd Kórház Sportkör Természetbarát Szakosztálya. A XXIX. Dr. Pataki József emléktúra résztvevői február 16-án, szombaton 7 órakor indulnak útjukra, hogy az Óbányai-völgy és a Pataki József kulcsosház érintésével 16 órára visszatérjenek.

A túra része a délután 13 órakor a névadóról elnevezett kulcsosház előtti kopjafánál tartott megemlékezés.

A rendezőség a résztvevőknek 11-14 óra között forró teát és lángost biztosít a Dr. Pataki József kulcsosházban. Az 5 fő feletti csoportok részvételét kérik telefonon előre jelezni.

Minden érdeklődő természetjárót és közösséget szeretettel várnak!

Az érdeklődők a túra részleteiről a termeszetbarat.hu oldalon olvashatnak.

Fotó: mabelair.deviantart.com

A visszahízás okai

A fogyókúrázók klasszikus, 22-es csapdája előbb-utóbb minden fogyni vágyót utolér. A jelenség maga arra utal, hogy a diétázók eleinte gyors fogyásnak indulnak, majd - a fogyókúra abbahagyását követően - visszatérnek eredeti súlyukhoz. (Vagy rosszabb esetben akár plusz kilókkal is gyarapodhatnak.)

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.