Menü

Háziasszonyi praktikák II. rész

  • Dátum: 2013.02.25., 21:29

Folytatjuk az ügyes háziasszonyok ötletes, gyors, a mindennapi konyhai munkát színesítő és megkönnyítő ötleteit és a már bevetett és bevált praktikáinak gyűjtését és közlését.   

Csirkemell íróban

Aki nem kedveli a csirkemellet, vagy a tyúk mellehúsát túl vastagnak, száraznak tartja, könnyen ízletesebbé teheti. Rántás előtti nap éjszakára íróba (savanyú tejbe) kell áztatni, amitől még zamatosabb, puhább lesz.

Saláta mellé burgonya

A fejes saláta nem tárolható sokáig, hiszen előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt ajánlatos hideg vízbe tenni néhány percre.

Muffin fagylaltos kanállal

Muffin sütéskor is hasznos lehet egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva
ugyanis szépen, egyenletesen osztható el a tészta a sütőformába, amiben sütjük.

Maradékból habcsók

Ha megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett, akkor sincs gond. Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, amit másnapig felhasználhatunk rántottához, omlettekhez, de akár panírozáshoz lazítónak is kiváló. E mellett
habcsókot is készíthetünk belőle, habjával pedig süteményeket díszíthetünk.

Kapcsolódó cikkünk:
Háziasszonyi praktikák I. rész

Fotó: sxc.hu

Amit a só fogyasztásáról tudni kell

Nagyon felkapott téma az egészséges táplálkozás terén a kevesebb só fogyasztása, de azért nem jó átesni a ló túloldalára. Sóra szüksége van a szervezetnek, de nem mindegy mennyire és milyenre.

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani