Menü

Háziasszonyi praktikák II. rész

  • Dátum: 2013.02.25., 21:29

Folytatjuk az ügyes háziasszonyok ötletes, gyors, a mindennapi konyhai munkát színesítő és megkönnyítő ötleteit és a már bevetett és bevált praktikáinak gyűjtését és közlését.   

Csirkemell íróban

Aki nem kedveli a csirkemellet, vagy a tyúk mellehúsát túl vastagnak, száraznak tartja, könnyen ízletesebbé teheti. Rántás előtti nap éjszakára íróba (savanyú tejbe) kell áztatni, amitől még zamatosabb, puhább lesz.

Saláta mellé burgonya

A fejes saláta nem tárolható sokáig, hiszen előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt ajánlatos hideg vízbe tenni néhány percre.

Muffin fagylaltos kanállal

Muffin sütéskor is hasznos lehet egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva
ugyanis szépen, egyenletesen osztható el a tészta a sütőformába, amiben sütjük.

Maradékból habcsók

Ha megmaradt tojásfehérje, mert csak a sárgája kellett, akkor sincs gond. Tegyük be a hűtőbe a fehérjét, amit másnapig felhasználhatunk rántottához, omlettekhez, de akár panírozáshoz lazítónak is kiváló. E mellett
habcsókot is készíthetünk belőle, habjával pedig süteményeket díszíthetünk.

Kapcsolódó cikkünk:
Háziasszonyi praktikák I. rész

Fotó: sxc.hu

Miért jó az Air Fryer? – Egészségesebb sütés forró levegővel

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az air fryer készülékek – nem véletlenül. Ezek a forrólevegős sütők lehetőséget kínálnak arra, hogy a hagyományos olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsírral készítsünk ropogós, ízletes ételeket. De mitől olyan különleges ez a konyhai eszköz, és miért tartják sokan egészségesebb alternatívának?

A shiitake gomba gyógyhatásai

A shiitake gomba kiemelkedő egészségvédő hatásait Japánban és Kínában több évezreddel ezelőtt felismerték, ezekben az országokban ma is a mindennapi táplálkozás része.

Ne tiltsd, tanítsd

Sokan úgy gondolják, hogy a gyerekek egészséges fejlődésének kulcsa az édességek teljes tiltása. Azonban a szakemberek egyre inkább arra figyelmeztetnek, hogy a tiltás nem feltétlenül vezet jobb eredményhez – sőt, sokszor éppen az ellenkező hatást váltja ki.

Hőálló csokoládé lenne a nyár édességforradalma?

Csak képzeljük el: 35 fok árnyékban, a kezünkben egy szelet csoki… és mégsem olvad szét két perc alatt. Ugye, milyen szép álom? Pedig, ha létezne igazán hőálló csokoládé, az nemcsak a nassolás szerelmeseinek tenne jót, hanem az édességipart is fenekestül forgatná fel.

Mi az a vízikefír és hogyan készül?

A kristálygomba, vagy más néven vízikefír, egy fermentálható anyag, mely cukros vízből pezsgő, enyhén savanykás italt varázsol. Egyre többen fedezik fel hazánkban is ezt a különleges erővel bíró nedűt, amely nemcsak emésztést segít és gyulladást csökkent, hanem életet lehel a hétköznapokba is. Az alábbi cikkben megismerhetjük a használatát, a gondozását, és azt is, hogy hogyan válik belőle egy pohár kortyolható frissítő.