Menü

Ezt próbáld ki!- Nordic Walking

  • Dátum: 2013.04.24., 20:59

Mivel az időjárásra most már nem lehet panaszunk, eljött az ideje a kinti sportoknak. Természet, friss levegő és a természetes fények csodákra képesek, jó hatással vannak testünkre és elménkre is.

Az előzőekből kiindulva ajánljuk figyelmébe az olvasóinknak ezúttal a Nordic Walking mozgásformát, ami széles rétegek számára jelenthet ideális sportolást.
A megfelelően végzett Nordic Walking mozgás nagyon hasonlít a sífutás ritmusára, nem véletlenül. A Nordic Walking technikái tulajdonképpen a sífutás mozgásformájából származnak, ugyanakkor ízületkímélő, nem túl megerőltető lépéshosszt igényel és biztosítja az egészséges pulzustartományt.

Lássunk még néhány érvet, ami a Nordic Walking mellett szól! Az egész testet átmozgatja, ami többek között felgyorsítja az anyagcserét, ugyanakkor a botok használata tehermentesíti az ízületeket. A felsőtest intenzív munkája a kalóriaégetést segíti elő, és erősíti a hát izmokat. Az sem elhanyagolható szempont, hogy javítja az állóképességet, a terhelés intenzitása fokozatosan növelhető.

Mindezek alapján sok célcsoportot meg lehet jelölni, akik számára kifejezetten megfelelő mozgásforma lehet. Ebbe a csoportba tartoznak a túlsúllyal küszködők, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korosztály és a terhes nőknek is optimális sportolási lehetőséget nyújthat. Persze bárki másnak is ajánlott, aki fél a túl intenzív sportoktól, de szeretne tenni valamit az egészségéért. Az is jó indok lehet a kipróbálása mellett, ha valaki ülőmunkát végez vagy rossz a testtartása. A botok nemcsak átmozgatják a felsőtest izmait, hanem segítik az egyensúly megtartását, és a testtartást is javítják.

A szakavatottak szerint a jó bot elengedhetetlen, azon nem szabad spórolni. Egyébként viszont nem drága sport, nem kell bérletet venni, utazni és más speciális felszereléseket beszerezni. A természetben, parkokban, kirándulóhelyeken egyaránt végezhető. De gyakran láthatunk Nordic Walking-osokat edzeni bicikli utak mentén is.

Fotó:
sxc.hu

Szépségszalon - otthon

Az otthoni szépségápolás előnye, hogy olcsó, gyors, könnyű, kéznél van s még bevásárolni sem kell hozzá különleges alapanyagokat, hiszen a konyha és a hűtőszekrény tele van szépítő élelmiszerekkel. Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Cikkünkben néhány hasznos és egyszerű szépségtippet gyűjtöttünk össze.

Itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok a Viadalt!

Szeptemberben az ország két pontján, Veszprémben, illetve Budapesten is lehetőségetek nyílik kipróbálni magatokat ebben az aktív stratégiai játékban, amely egyre több rajongót szerez magának.

Borsika Udvar: antik és valódi ennivaló egy helyen

Fogadjunk, hogy még nem ittál kávét vagy szörpöt hasonló környezetben! Ha Csongrád megyében élsz, vagy errefelé látogatsz, semmiképp se hagyd ki, hogy megnézed a Borsika Udvart, ahol egészséges és hiteles forrásból származó házi ételeket, valamint vidéki stílusú dolgokat vásárolhatsz. A hangulat varázslatos és egyedi...

Magyarország-szerte terjed a chi futás

Rohanó világunkban újabb és újabb edzésformákkal találkozhatunk, miközben mi csak sietünk tovább a mindennapokban, és talán ha olvasunk is az opciókról, nem szorítunk időt arra, hogy kipróbáljuk őket. Álljunk meg most egy percre, és vessünk egy pillantást a chi futásra!

Hard Dog Race: ez a futás nem csak kutyagolás volt

Szombaton rendezték meg újra a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadályfutást, ahol a nyári forróságban kutyák és gazdik 6 kilométer hosszú, 16 nem is akármilyen akadályból álló pályát teljesítettek. Volt itt sárban úszás és cipekedés, hegymenet és lejtő... na meg feledhetetlen élmények, érmek és öröm a célban.