Menü

Ezt próbáld ki!- Nordic Walking

  • Dátum: 2013.04.24., 20:59

Mivel az időjárásra most már nem lehet panaszunk, eljött az ideje a kinti sportoknak. Természet, friss levegő és a természetes fények csodákra képesek, jó hatással vannak testünkre és elménkre is.

Az előzőekből kiindulva ajánljuk figyelmébe az olvasóinknak ezúttal a Nordic Walking mozgásformát, ami széles rétegek számára jelenthet ideális sportolást.
A megfelelően végzett Nordic Walking mozgás nagyon hasonlít a sífutás ritmusára, nem véletlenül. A Nordic Walking technikái tulajdonképpen a sífutás mozgásformájából származnak, ugyanakkor ízületkímélő, nem túl megerőltető lépéshosszt igényel és biztosítja az egészséges pulzustartományt.

Lássunk még néhány érvet, ami a Nordic Walking mellett szól! Az egész testet átmozgatja, ami többek között felgyorsítja az anyagcserét, ugyanakkor a botok használata tehermentesíti az ízületeket. A felsőtest intenzív munkája a kalóriaégetést segíti elő, és erősíti a hát izmokat. Az sem elhanyagolható szempont, hogy javítja az állóképességet, a terhelés intenzitása fokozatosan növelhető.

Mindezek alapján sok célcsoportot meg lehet jelölni, akik számára kifejezetten megfelelő mozgásforma lehet. Ebbe a csoportba tartoznak a túlsúllyal küszködők, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korosztály és a terhes nőknek is optimális sportolási lehetőséget nyújthat. Persze bárki másnak is ajánlott, aki fél a túl intenzív sportoktól, de szeretne tenni valamit az egészségéért. Az is jó indok lehet a kipróbálása mellett, ha valaki ülőmunkát végez vagy rossz a testtartása. A botok nemcsak átmozgatják a felsőtest izmait, hanem segítik az egyensúly megtartását, és a testtartást is javítják.

A szakavatottak szerint a jó bot elengedhetetlen, azon nem szabad spórolni. Egyébként viszont nem drága sport, nem kell bérletet venni, utazni és más speciális felszereléseket beszerezni. A természetben, parkokban, kirándulóhelyeken egyaránt végezhető. De gyakran láthatunk Nordic Walking-osokat edzeni bicikli utak mentén is.

Fotó:
sxc.hu

Leánybúcsú, ahogyan a menyasszony kívánja

A lánybúcsúkra általában ugyanaz jellemző, mint az esküvőkre: ha a menyasszony boldog, mindenki boldog, de ha a menyasszony ideges, fuss, amerre látsz! Ha pedig abban a helyzetben vagy, hogy te szervezed a lánybúcsút, van pár teendő, amire először nem is gondolsz, hogy a te feladatod. Hogy ne érjen minden teljesen váratlanul, pár ötletet összeszedtünk neked.

Természetes megoldások szúnyogcsípésre

A szúnyogok zümmögésénél talán csak a csípésük okozta duzzanatok, és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldást mutatunk a szúnyogcsípések kezelésére. Ezek gyorsak, egyszerűek, vegyszerektől mentesek. Egy próbát megér. Most már, csak egy szúnyogra kell várni.

Fontos teendők nyaralás előtt, ne felejtsd el!

Mielőtt nyaralni indulunk, szinte biztos, hogy a tökéletes szervezésbe is akadhatnak gondok, melyek már csak a nyaralás alatt jutnak eszünkben. Íme, néhány tipp, amit érdemes nem elfelejteni, mielőtt az éves fáradtságot pihennénk ki.

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.