Menü

Ezt próbáld ki!- Nordic Walking

  • Dátum: 2013.04.24., 20:59

Mivel az időjárásra most már nem lehet panaszunk, eljött az ideje a kinti sportoknak. Természet, friss levegő és a természetes fények csodákra képesek, jó hatással vannak testünkre és elménkre is.

Az előzőekből kiindulva ajánljuk figyelmébe az olvasóinknak ezúttal a Nordic Walking mozgásformát, ami széles rétegek számára jelenthet ideális sportolást.
A megfelelően végzett Nordic Walking mozgás nagyon hasonlít a sífutás ritmusára, nem véletlenül. A Nordic Walking technikái tulajdonképpen a sífutás mozgásformájából származnak, ugyanakkor ízületkímélő, nem túl megerőltető lépéshosszt igényel és biztosítja az egészséges pulzustartományt.

Lássunk még néhány érvet, ami a Nordic Walking mellett szól! Az egész testet átmozgatja, ami többek között felgyorsítja az anyagcserét, ugyanakkor a botok használata tehermentesíti az ízületeket. A felsőtest intenzív munkája a kalóriaégetést segíti elő, és erősíti a hát izmokat. Az sem elhanyagolható szempont, hogy javítja az állóképességet, a terhelés intenzitása fokozatosan növelhető.

Mindezek alapján sok célcsoportot meg lehet jelölni, akik számára kifejezetten megfelelő mozgásforma lehet. Ebbe a csoportba tartoznak a túlsúllyal küszködők, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korosztály és a terhes nőknek is optimális sportolási lehetőséget nyújthat. Persze bárki másnak is ajánlott, aki fél a túl intenzív sportoktól, de szeretne tenni valamit az egészségéért. Az is jó indok lehet a kipróbálása mellett, ha valaki ülőmunkát végez vagy rossz a testtartása. A botok nemcsak átmozgatják a felsőtest izmait, hanem segítik az egyensúly megtartását, és a testtartást is javítják.

A szakavatottak szerint a jó bot elengedhetetlen, azon nem szabad spórolni. Egyébként viszont nem drága sport, nem kell bérletet venni, utazni és más speciális felszereléseket beszerezni. A természetben, parkokban, kirándulóhelyeken egyaránt végezhető. De gyakran láthatunk Nordic Walking-osokat edzeni bicikli utak mentén is.

Fotó:
sxc.hu

Ezt próbáld ki! - Sportágválasztó

Mai ajánlónk rendhagyó módon nem egy sportágról szól, hanem sokkal többről...

Ezt próbáld ki! - Fit-kid

A Fit-kid a fitnesz gyerek változata. A legkisebbek is űzhetik, szórakoztató, fejlesztő, egyben kemény sport.

Ezt próbáld ki! - Triatlon

A triatlon fiatal sport, ugyanakkor népszerű is. Nehéz, elsősorban olyanoknak ajánlott, akiknek mindegyik sportágban van múltjuk, azonban gyerekek is elkezdhetik.

Ezt próbáld ki! - görkorcsolya

Szinte alig akad olyan ember, aki ne görkorcsolyázott volna gyerekkorában, a felnőtteken mégis kicsit furcsának tűnik az eszköz. De csak elsőre.

Ezt próbáld ki! - sparrowbag

Hazánkban egyelőre nem túl ismert, viszont érdekes edzésforma a sparrowbag, amelyet homokkal töltött zsákokkal végezhetünk.