Menü

Ezt próbáld ki!- Nordic Walking

  • Dátum: 2013.04.24., 20:59

Mivel az időjárásra most már nem lehet panaszunk, eljött az ideje a kinti sportoknak. Természet, friss levegő és a természetes fények csodákra képesek, jó hatással vannak testünkre és elménkre is.

Az előzőekből kiindulva ajánljuk figyelmébe az olvasóinknak ezúttal a Nordic Walking mozgásformát, ami széles rétegek számára jelenthet ideális sportolást.
A megfelelően végzett Nordic Walking mozgás nagyon hasonlít a sífutás ritmusára, nem véletlenül. A Nordic Walking technikái tulajdonképpen a sífutás mozgásformájából származnak, ugyanakkor ízületkímélő, nem túl megerőltető lépéshosszt igényel és biztosítja az egészséges pulzustartományt.

Lássunk még néhány érvet, ami a Nordic Walking mellett szól! Az egész testet átmozgatja, ami többek között felgyorsítja az anyagcserét, ugyanakkor a botok használata tehermentesíti az ízületeket. A felsőtest intenzív munkája a kalóriaégetést segíti elő, és erősíti a hát izmokat. Az sem elhanyagolható szempont, hogy javítja az állóképességet, a terhelés intenzitása fokozatosan növelhető.

Mindezek alapján sok célcsoportot meg lehet jelölni, akik számára kifejezetten megfelelő mozgásforma lehet. Ebbe a csoportba tartoznak a túlsúllyal küszködők, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők, az idősebb korosztály és a terhes nőknek is optimális sportolási lehetőséget nyújthat. Persze bárki másnak is ajánlott, aki fél a túl intenzív sportoktól, de szeretne tenni valamit az egészségéért. Az is jó indok lehet a kipróbálása mellett, ha valaki ülőmunkát végez vagy rossz a testtartása. A botok nemcsak átmozgatják a felsőtest izmait, hanem segítik az egyensúly megtartását, és a testtartást is javítják.

A szakavatottak szerint a jó bot elengedhetetlen, azon nem szabad spórolni. Egyébként viszont nem drága sport, nem kell bérletet venni, utazni és más speciális felszereléseket beszerezni. A természetben, parkokban, kirándulóhelyeken egyaránt végezhető. De gyakran láthatunk Nordic Walking-osokat edzeni bicikli utak mentén is.

Fotó:
sxc.hu

A helyes cipő kiválasztása, avagy mi alapján válasszunk?

Ha cipőt vásárolunk általában nem a praktikusságot, lábunk védelmét tartjuk szem előtt, hanem a színeket, stílust és a legújabb modelleket. Pedig számos bajunk is származhat belőle. Gondolok itt a láb-, gerinc-, derékfájásra, de, akár fejfájást is okozhat. Mégis, akkor mi alapján válasszunk cipőt?

A nők titkos barátja: a szín- és stílustanácsadó

Ki a szín-és stílustanácsadó? Mit csinál? Miben segíthet neked? Valóban szemmel látható a különbség? Mennyibe kerül a szolgáltatás, és mit tartalmaz? Ha eddig nem hallottál róla, most megtudhatod, hogy miért is érdemes felkeresni egy ilyen szakembert!

Bőrszépítő ételek

Az örök fiatalságot ígérő, borsos árú fiatalító krémek helyett nem ártana olyan ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amik támogatják külsőnk felé irányuló fáradhatatlan törekvéseinket. Életmódunk nemcsak formánkra és immunrendszerünkre hat, hanem bőrünk állapotát is nagymértékben befolyásolja. Fogyasszunk bőrszépítő ételeket!

Mit csináljunk a húsvéti maradékkal?

A húsvét a tavaszi pihenés, és a nagy főzések időszaka. De mit tegyünk, ha elméretezzük az ünnepi adagokat, és ott állunk kedden a rengeteg maradékkal, de már rá sem bírunk nézni? Íme, néhány ötlet, hogy új ételeket készíthessünk belőlük.

Segítség, allergiás vagyok! Az allergia kezelési lehetőségeiről

Az allergia kialakulásának tisztázása után, most tekintsük át, mit tehetünk ellene. 4 olyan megoldási módod mutatunk, amelyek részben, egymás mellett is alkalmazhatóak.