Menü

I. Hajag csúcsfutás

  • Dátum: 2013.04.25., 12:05

Április 27-én rendezik az első Hajag csúcsfutást, mely 9:30-kor indul a Herend Porcelán Manufaktúra parkolójából indul és a Hajag-tetőre visz fel.

A 10 km-es terepfutó verseny a Bakony egyik gyönyörű hegyére a Hajag-tetőre visz fel. A versenyzőknek közel 400 méter szintkülönbséget kell leküzdeniük a hegytetőre történő feljutás során. Herend belterületén egy rövid betonos szakasz után szinte végig széles erdei örvényeken halad az útvonal.

A verseny a Hajagi Családi Nap programjaként kerül megrendezésre. A versenyre nevezők megkapják a Hajagi Családi Napon való részvételre jogosító karszalagot, és egy hajagi rubelt, amivel a Célból a rajtba menetrend szerint közlekedő buszok vehetőek igénybe. Ugyanezekkel a buszokkal csomagszállítást biztosítunk a Rajtból a Célba. A célban számos programot kínál a Hajagi Családi Nap rendezvénye, ezekről a programokról részletesen a www.hajag.hu oldalon lehet tájékozódni. A programok helyszínén hideg és meleg étkezésre is lesz lehetőség.

A férfiak és a nők is három kategóriában versenyezhetnek, ifjúsági (16-19 év), felnőtt (20-35 év) illetve senior (36+) kategóriákban mérhetik össze tudásokat. Nevezési díj a helyszínen 2300 Ft/fő, 8 és 9 óra között lehetséges. Frissítő állomás körülbelül a táv felénél, 4,7 km-nél a Hajagi szerpentin alján lesz felállítva.

Fotó:
hajag.hu

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.