Menü

Öt étel, amit minden nap érdemes fogyasztani

  • Dátum: 2013.05.12., 19:41

Szerencsére ismét virágkorukat élik a természetes módszerek, így egyre többen nyúlnak gyógynövények, gyógyító tulajdonságú ételek után ahelyett, hogy azonnal a gyógyszeres fiókban kutakodnának.

Noha a későn felismert betegségek kezelésére a természet adta lehetőségek nem mindig alkalmasak, az elképzelés mégis helyénvaló: igenis vannak zöldségek, gyümölcsök, gyógynövények, amelyek rendszeres fogyasztásával rengeteg egészségügyi problémát meg lehet előzni.
Nem gondolja ezt másképp a horvát Olja Martinic táplálkozási szakember sem, aki öt különösen hatásos ételre hívja fel a figyelmet. Szerinte, ha naponta eszel spenótot, tojást, borókabogyót, almát és sütőtököt, biztosan hosszú és egészséges életre számíthatsz.

A spenót „titkos fegyver” a csontritkulás ellen, és csökkenti a koleszterinszintet. Tele van vitaminnal és ásványi anyagokkal: vassal, mangánnal és káliummal. Legegyszerűbb elkészítési módja, ha forrásban levő vízbe dobod maximum öt percre. Lecsepegtetés után kis olívaolajjal máris tálalható.

A tojás a protein gazdag forrása, rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák és a szem makuladegenerációjának (szemfenéki meszesedés) kockázatát. A protein fontos a téli hónapokban, amikor az ember depresszióval küzd. A kemény tojás salátában tonhallal, olívabogyóval és olívaolajjal nagyszerű reggeli.A borókabogyó a természet nagy ajándéka, mert tele van antioxidánssal (sejtregenerálóval). Akár frissen, akár lekvárként fogyasztva segít megelőzni a glaukómát, a szívbetegségeket, és stimulálja az idősödő agy működését. Télidőben a fagyasztott borókabogyóból fölengedés után mézzel és tejjel mixelve remek italt kapunk.
Az almáról az idős emberek azt mondták: egy alma naponta, és elfelejthetjük a doktort! Zsíros ebéd után többet ér egy alma, amely csökkenti a koleszterint, mint egy pohár fehérbor. Egy hámozott alma citromlével, őrölt fahéjjal vagy összevágott mandulával a legjobb összeállítás a koleszterin csökkentésére.

A sütőtök megjelenése a hideg napok szimbóluma, és színével maga a vitalitás. Szaftos húsával és magjaival erősíti az immunrendszert, az idegeket, gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, fogyasztása a prosztatabajok ellen kulcsfontosságú. A sütőtök elkészíthető lekvárnak; sütve, főzve egyaránt finom, különösen levesnek élvezetes – ajánlja a táplálkozási szakértő.

Fotó:
sxc.hu

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!