Menü

Allergia, lehet, nem is tudunk róla

  • Dátum: 2013.05.31., 15:22

Az allergiás megbetegedésben az a legrosszabb, hogy nagyon nehéz, vagy egyáltalán nem lehet védekezni ellene. Sokszor csak felnőttkorban kapjuk el és az emberek jelentős hányada nem is fordul orvoshoz a problémával.

Pontos hazai statisztikák nincsenek, ám sejthető, hogy valamilyen allergia a lakosság csaknem egyharmadát érinti. A bizonytalanság abból ered, hogy a legtöbb esetben a tünetek nem annyira erőteljesek, hogy az emberek orvoshoz forduljanak panaszukkal. Sokszor észre sem vesszük, hogy allergiáról van szó, ha tüsszögünk, folyik az orrunk, vagy kapar a torkunk.

Azzal kapcsolatban is bizonytalanság van, hogy felnőttkorban miért alakul ki allergia. A szakorvosok azt mondják, hogy a felnőttkori allergiák egy része nem is előzmény nélküli, csak ezeket gyerekkorban nem ismerték fel. Az is sejthető, hogy a környezetszennyezés, például a megnövekedett széndioxid koncentráció is ludas lehet, főként azoknál, akik korábban tisztább levegőjű környezetben éltek. Aztán ott vannak a háziállatok, amelyek elsősorban legyengült immunrendszerű embereknél, például a várandós anyáknál okozhatnak problémákat.

A felnőttkori allergia kellemetlen hozadéka az, hogy a betegség nem áll meg, pollenallergia mellé könnyedén kaphatunk különböző táplálék allergiákat.
Ha kimutatják, milyen ételekre vagyunk érzékenyek, egyszerűen elkerüljük azokat, a légúti allergiáknál viszont már nem ilyen egyszerű a helyzet. A legtöbb esetben nem lehet elkerülni a kiváltó okot és amennyiben a tünetek erősek, elkerülhetetlen a gyógyszeres kezelés.

Fotó:
sxc.hu

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?