Menü

Ezt próbáld ki! – strandröplabda

  • Dátum: 2013.06.09., 13:09

A teremröpi strandos változatának előnye, hogy elég hozzá egy labda, négy ember és szinte bármelyik magyarországi fürdőhelyen játszhatjuk. Szórakoztató és meg is mozgat.

Ma már kevés olyan strand akad, ahol ne lenne legalább egy homokos borítású röplabda pálya a sportos kínálatban. Ez nem véletlen, hiszen a strandröpi rendkívül népszerű, akár az amatőr, szabadidős, akár a szervezett, profi formáját nézzük. Némi alapvető ügyesség, rutin kell hozzá, hogy a játék élvezhető váljon, de kis labdaérzékkel ez a készség néhány alkalom gyakorlással könnyedén elsajátítható.

Természetesen a strandröplabda is az Egyesül Államokból származik. Először Kaliforniában és a Hawaii-on játszották. A szabályok nem túl bonyolultak, egy csapat legfeljebb háromszor érhet labdához, mielőtt átjuttatná azt a háló fölött. Egy játékos egymás után kétszer nem üthet labdába. A cél ugyanaz, mint a teremben, az ellenfél térfelére kell juttatni a játékszert. Úgy lehet pontot szerezni, ha lepattan a labda, vagy elhagyja a játékteret.  A strandröplabda 1996 óta olimpiai sportág.

A profiknál a pálya mérete nyolcszor 16 méter, a kedvtelésből strandröpizők pedig általában ott húzzák meg a vonalat, ahol nekik kényelmes. A sportág komoly fizikai megterhelés, átmozgatja az egész testet. Szerváknál, ütéseknél dolgozik a kar és a váll, a homokban való futás pedig megedzi a láb és a törzs izmait is. Arra azonban figyelni kell, hogy lehetőleg ne a legintenzívebb napsütésben menjünk játszani. A többi napszakban is mindenképpen érdemes valamilyen fejfedőt és leégés elleni szert használni.

Fotó:
sxc.hu

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Az almaecet sokoldalú felhasználása és előnyei

Az almaecet egy sokoldalú csodaszer. Amellett, hogy a konyhákban évek óta hódít a viszonylag olcsó áron kapható ecet, a fogyókúrázók körében is népszerű. Azonban milyen jótékony és pozitív hatásai vannak annak, ha minden nap belecsempészed az ételeidbe, vagy vízzel hígítva, mézzel édesítve, iszol néhány kortyot belőle?

Hogyan legyünk sikeresek egy rapid randin?

Jelentkeztem egy rapid randira, de mi a jó isten ez az egész? Hogy kell egy ilyen helyen beszélgetni, viselkedni? Sikeres szeretnél lenni az este alatt, de nem tudod, hogy hogyan kezdj hozzá majd a beszélgetésekhez. Értelemszerűen mindenki pozitív visszajelzéseket szeretne kapni. Az alábbi cikkben arra kaphatunk választ, hogy milyen formában és milyen kérdésekkel érdemes egy ilyen estére felkészülni.

Lélekerősítő technikák

Van, hogy minden összejön: szerelmi csalódás, fejmosás a főnöktől, apró baleset, betegség, balul sikerült ötlet, oktalan felszólító levél. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb periódusai az életben. Van, aki könnyen túlteszi magát a problémákon, másnak meg gombóc nő a torkában és összeszorul a gyomra, és a legszívesebben meglapulna, elbújna a főnök, a kollégák, a család elől.