Menü

Nehéz búcsú mindenki Csárlijától

  • Dátum: 2013.06.10., 09:03

MKB Veszprém KC parádés mérkőzésen sima győzelem, született a Világválogatott ellen Csárli búcsúmeccsén.

A mai MKB Veszprém – Világválogatott mérkőzésen a nézőket legkevésbé az eredmény érdekelte. Nem is lehet őket hibáztatni, mikor olyan sztárok léptek pályára, mint Balic, a frissen igazolt Ilic és Ruesga, a rég látott ismerősök- Vujin, Pásztor, Sterbik és a múlt héten Celjében búcsúztatott Peric. A kispadon is ismerős arcokat fedezhettek fel a nézők, az MKB részéről Carlos Ortega már jól ismert személyiség, de a másik oldalon is régi barátokat láthattunk, Mocsai Lajos, Zdravko Zovko és Csoknyai István is a Világválogatott csapatot irányította.

Az első félidőt az 5., 12. és 20. percben szakították meg „időkéréssel”, közben egy Harsányi és Mikler interjút láthattunk Csárliról illetve Csárli egyik gólját nézhettük meg kivetítőn. A mérkőzés, ahogy az várható volt, gálameccsként zajlott, az egész hangulatot átjárta a fiúk a grundon stílus. Nevetve passzoltak egymásnak a játékosok, ha véletlenül valamit elrontottak, nem bosszankodás, hanem mosolygás lett a vége, ahogy a nézők, úgy a játékosok is élvezték a játékot, az első félidőt a Világválogatott nyerte 19:18 arányban.

A második félidő hasonló jó hangulatban folytatódott, az Iváncsik testvérek kínai figurákkal szórakoztatták a közönséget, a Világválogatott gyönyörű átadásai színesítették a mérkőzést. Az 5. percben Csárli újabb gólját nézhettük meg, majd a 10. percben „Charlie angyalai” foglalták el a pályát, a V-Dance Cheerleaders tánccsapat bemutatóját nézhettük, Perez pedig magára öltötte hivatalosan utoljára a 10-es MKB mezt.

A 14. percben olyan történt, amit eddig még nem láthatott a közönség, a bíró adta kínaira Pereznek a labdát és mivel Mikler kifogta, 5 fekvőtámaszt csinált büntetésből. A mérkőzést az MKB Veszprém nyerte 41:38-ra, a végén már mindenki a pályán volt, a kapuban a 3 világválogatott kapussal. Természetesen nem csak a szurkolók, de a játékosok és maga Perez is megkönnyezte a búcsút.

Nehéz olyan szurkolót találni, aki ne könnyekkel küzködve tapsolt a mérkőzés végén Carlos Reinaldo Pereznek, aki 16 (még leírni is hihetetlen) évig erősítette az MKB Veszprém KC-t. Hihetetlen szeretet vette körül, a szurkolók együtt izgultak a klubbal, vajon visszatérhet-e és együtt örültek, mikor a címeres mezt is magára ölthette. Nehéz szavakban kifejezni, mint jelent Csárli az MKB szurkolóknak és Magyarországnak.

Az MKB Veszprém csapatában fiatalok is lehetőséget kaptak, többek között Zivan Pesic, aki a szezon alatt már a BL-ben is szerepelt. A Világválogatott keretet nem lehet úgy bemutatni, hogy nagy név ne maradjon ki belőle, a csarnok felrobbant minden egyes játékos bemutatásánál.

A mérkőzés nem csak a résztvevők miatt volt rendhagyó, de a lebonyolítás is másként zajlott, mint egy kézilabda mérkőzésen. Rövidebb félidőkkel, előre megbeszélt időkérésekkel és persze mezcserével zajlott, Perez az utolsó időkérésnél átöltözött MKB Veszprém mezbe, így mindkét csapatban játszott.

A mérkőzés után hivatalosan is visszavonultatták a 10-es mezt, Csárli pedig megkapta a Bajnoki és a Magyar Kupa aranyérmet, Nagy László pedig a csapat nevében egy óriási üveg bort adott át. Az ünnepség végén a pályán Perez dedikált.

Forrás, Fotó:
hajráveszprém.hu

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.