Menü

Böhn két hétre hazamehet a kórházból

  • Dátum: 2013.06.20., 10:38

Csaknem négy és fél hónapos kezelés után az MTI értesülése szerint csütörtökön hazatérhet Karl Erik Böhn, a tavaly Európa-bajnoki bronzérmes magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, akire két hét múlva csontvevő-átültetés vár.

A 48 éves norvég szakvezető először mehet haza azok után, hogy egy év eleji vizsgálat során leukémiát diagnosztizáltak nála, ám két hét múlva újra kórházba kell vonulnia Oslóban. Azt üzente: továbbra is fáradtnak érzi magát, de optimistán várja az újabb kezelést.

A biztos világbajnoki résztvevő csapattal február óta Siti Bea másodedző foglalkozik. Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke a decemberi, szerbiai világbajnokság szombati csoportsorsolásakor jelezte: a nyár közepén döntenek Böhnnel egyeztetve arról, hogy tudja-e vállalni a csapat felkészítését."Egyelőre úgy tűnik, csatlakozni tud a csapathoz" - tette hozzá Vetési. 

A magyaroknak - mivel a kontinenstornán harmadikok voltak - nem kellett selejtezőn szerepelniük az év végi vb-re, amelyen majd Újvidéken a német, a román, a cseh, a tunéziai és az ausztrál csapattal találkoznak a csoportkörben.

Forrás:
MTI

Fotó:
hajráveszprém.hu

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.