Menü

Ezt próbáld ki! – Asztalitenisz

  • Dátum: 2013.06.21., 11:26

Az asztalitenisz, amellett, hogy ízig-vérig versenysport, továbbra is őrzi szabadidős jellegét. A pingpongasztal garázsok, kertek állandó kelléke, ráadásul több településen akad telepített darab belőlük.

Utóbbiak remek lehetőséget jelentenek azok számára, akiknek még nem volt alkalmuk megismerkedni a sportággal. A tereken, strandokon elhelyezett asztalokra nem kell más, mint egy háló, amely mellé elég néhány ütőt és labdát beszerezni és már kezdhetjük is a játékot. Aki nem talál ilyen asztalt, bármelyik nagyobb áruházban, vagy sportboltban beszerezhet egy összeszerelhető darabot. Manapság viszonylag olcsón hozzá lehet jutni egy alappéldányhoz. Az ár-érték arány jó, főképp azt figyelembe véve, hogy hosszú időre remek szórakozási és sportolási lehetőséghez jutunk.

Igen, a pingpong a legtöbb ember számára elsősorban szórakozás, de természetesen edzésnek is kiváló tud lenni. Rendszeres űzése alaposan átmozgatja a testet, a lábaktól a csuklókig. Az asztalitenisznek több változata van, nagyon jó benne, hogy sok ember is játszhatja egyszerre. Az egyes és a páros meccsek mellett ugyanis lehet „forgózni” is, ami az asztalitenisz egy játékos, vidám formája.

Érdekesség, hogy - ami a versenysportot illeti - ma már az ázsiaiak dominálta asztalitenisz nem a keleti földrészről származik, hanem Európából. A 12. században már játszották, a mai formája pedig a 19. századi Angliában fejlődött ki. Kínában, Koreában és Japánban a 20. században terjedt el. Népszerűsége folyamatosan nőtt, az első világbajnokságot 1926-ban rendezték, mi, magyarok ekkor remekeltünk a nemzetközi versenyeken. Az 50-es években kezdődött a szoft borítás kitaláló Japánok és a többi ázsiai ország felemelkedése.

Európának, a legendás magyar világbajnok csapat (Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor.), valamint a svédek révén, még volt egy remek korszaka, ám ezt követően Kína és Dél-Korea vette át az uralmat a sportágban. Az olimpiák műsorára először 1988-ban, Szöulban került fel a sportág, amelynek néhány szabályát az élvezhetőség és a játék gyorsasága miatt nemrég megváltoztatták.

Fotó:
sxc.hu

Leánybúcsú, ahogyan a menyasszony kívánja

A lánybúcsúkra általában ugyanaz jellemző, mint az esküvőkre: ha a menyasszony boldog, mindenki boldog, de ha a menyasszony ideges, fuss, amerre látsz! Ha pedig abban a helyzetben vagy, hogy te szervezed a lánybúcsút, van pár teendő, amire először nem is gondolsz, hogy a te feladatod. Hogy ne érjen minden teljesen váratlanul, pár ötletet összeszedtünk neked.

Természetes megoldások szúnyogcsípésre

A szúnyogok zümmögésénél talán csak a csípésük okozta duzzanatok, és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldást mutatunk a szúnyogcsípések kezelésére. Ezek gyorsak, egyszerűek, vegyszerektől mentesek. Egy próbát megér. Most már, csak egy szúnyogra kell várni.

Fontos teendők nyaralás előtt, ne felejtsd el!

Mielőtt nyaralni indulunk, szinte biztos, hogy a tökéletes szervezésbe is akadhatnak gondok, melyek már csak a nyaralás alatt jutnak eszünkben. Íme, néhány tipp, amit érdemes nem elfelejteni, mielőtt az éves fáradtságot pihennénk ki.

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.