Menü

Ezt próbáld ki! – Asztalitenisz

  • Dátum: 2013.06.21., 11:26

Az asztalitenisz, amellett, hogy ízig-vérig versenysport, továbbra is őrzi szabadidős jellegét. A pingpongasztal garázsok, kertek állandó kelléke, ráadásul több településen akad telepített darab belőlük.

Utóbbiak remek lehetőséget jelentenek azok számára, akiknek még nem volt alkalmuk megismerkedni a sportággal. A tereken, strandokon elhelyezett asztalokra nem kell más, mint egy háló, amely mellé elég néhány ütőt és labdát beszerezni és már kezdhetjük is a játékot. Aki nem talál ilyen asztalt, bármelyik nagyobb áruházban, vagy sportboltban beszerezhet egy összeszerelhető darabot. Manapság viszonylag olcsón hozzá lehet jutni egy alappéldányhoz. Az ár-érték arány jó, főképp azt figyelembe véve, hogy hosszú időre remek szórakozási és sportolási lehetőséghez jutunk.

Igen, a pingpong a legtöbb ember számára elsősorban szórakozás, de természetesen edzésnek is kiváló tud lenni. Rendszeres űzése alaposan átmozgatja a testet, a lábaktól a csuklókig. Az asztalitenisznek több változata van, nagyon jó benne, hogy sok ember is játszhatja egyszerre. Az egyes és a páros meccsek mellett ugyanis lehet „forgózni” is, ami az asztalitenisz egy játékos, vidám formája.

Érdekesség, hogy - ami a versenysportot illeti - ma már az ázsiaiak dominálta asztalitenisz nem a keleti földrészről származik, hanem Európából. A 12. században már játszották, a mai formája pedig a 19. századi Angliában fejlődött ki. Kínában, Koreában és Japánban a 20. században terjedt el. Népszerűsége folyamatosan nőtt, az első világbajnokságot 1926-ban rendezték, mi, magyarok ekkor remekeltünk a nemzetközi versenyeken. Az 50-es években kezdődött a szoft borítás kitaláló Japánok és a többi ázsiai ország felemelkedése.

Európának, a legendás magyar világbajnok csapat (Gergely Gábor, Jónyer István, Klampár Tibor.), valamint a svédek révén, még volt egy remek korszaka, ám ezt követően Kína és Dél-Korea vette át az uralmat a sportágban. Az olimpiák műsorára először 1988-ban, Szöulban került fel a sportág, amelynek néhány szabályát az élvezhetőség és a játék gyorsasága miatt nemrég megváltoztatták.

Fotó:
sxc.hu

A helyes cipő kiválasztása, avagy mi alapján válasszunk?

Ha cipőt vásárolunk általában nem a praktikusságot, lábunk védelmét tartjuk szem előtt, hanem a színeket, stílust és a legújabb modelleket. Pedig számos bajunk is származhat belőle. Gondolok itt a láb-, gerinc-, derékfájásra, de, akár fejfájást is okozhat. Mégis, akkor mi alapján válasszunk cipőt?

A nők titkos barátja: a szín- és stílustanácsadó

Ki a szín-és stílustanácsadó? Mit csinál? Miben segíthet neked? Valóban szemmel látható a különbség? Mennyibe kerül a szolgáltatás, és mit tartalmaz? Ha eddig nem hallottál róla, most megtudhatod, hogy miért is érdemes felkeresni egy ilyen szakembert!

Bőrszépítő ételek

Az örök fiatalságot ígérő, borsos árú fiatalító krémek helyett nem ártana olyan ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amik támogatják külsőnk felé irányuló fáradhatatlan törekvéseinket. Életmódunk nemcsak formánkra és immunrendszerünkre hat, hanem bőrünk állapotát is nagymértékben befolyásolja. Fogyasszunk bőrszépítő ételeket!

Mit csináljunk a húsvéti maradékkal?

A húsvét a tavaszi pihenés, és a nagy főzések időszaka. De mit tegyünk, ha elméretezzük az ünnepi adagokat, és ott állunk kedden a rengeteg maradékkal, de már rá sem bírunk nézni? Íme, néhány ötlet, hogy új ételeket készíthessünk belőlük.

Segítség, allergiás vagyok! Az allergia kezelési lehetőségeiről

Az allergia kialakulásának tisztázása után, most tekintsük át, mit tehetünk ellene. 4 olyan megoldási módod mutatunk, amelyek részben, egymás mellett is alkalmazhatóak.