Menü

Vitorlás hétvége a Balatonon

  • Dátum: 2013.06.25., 14:15

A Groupama – OTP Balaton Laser Worlds 2013 névadó támogatóinak képviselői is évek óta partnerei a Balatonfüredi Yacht Clubnak a világversenyek és nemzeti bajnokságok lebonyolításában. Pontosan tisztában vannak a megbízható szakmai háttérrel, amelyről a BYC már számos alkalommal tanubizonyságot tett.

Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing igazgatója elmondta, mennyire elégedettek a BYC-cel évek óta zajló együttműködéssel. Csonka István, a Groupama Garancia Biztosító marketing és értékesítési vezérigazgató-helyettese a vitorlázás támogatását a Groupamára jellemző trendnek nevezte. Hiszen a vitorlás sport rendkívül összetett sport, a vízen bármi megtörténhet. A Groupamára is az jellemző, hogy rendkívül sokoldalúan, szerteágazó módon kínálnak biztonsítási konstrukciókat.

A Groupama legismertebb vitorlás arca a Volvo Ocean Race földkerülő versenyen győztes Franck Cammas videóüzenetben üdvözölte a verseny résztvevőit. Szót ejtett két évvel ezelőtti, egy BYC rendezésű világbajnokságon szerzett balatonfüredi élményeiről is. A támogatók után a vitorlás versenyzők kaptak szót.

Vadnai Jonatan korosztályos Európa-bajnok (Laser 4.7) a hazai pálya esetleges előnyeire vonatkozó kérdésekre válaszolt. Litkey Farkas olimpikon és tízszeres Kékszalag-győztes vitorlázó a sikerekhez szükséges kemény felkészülés kevésbé ismert részleteiről beszélt. Vadnai Benjamin U 18 világbajnok pedig arról számolt be, hogy miért nem lesz ott a mezőnyben a füredi eseménysoron.

Mivel az ő jelenlegi kategóriájában nincs verseny, ő  Splitbe utazik a Laser radial Európa-bajnokságra, majd a Nemzetközi Vitorlás Szövetség által Cipruson lebonyolításra kerülő ISAF világbajnokságon vesz részt.

Forrás, fotó:
www.balatonlaserworlds2013.com

A cikk előző része:
Groupama-OTP  Balaton   Laser Worlds 2013

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.