Menü

Ezt próbáld ki - lovaglás

  • Dátum: 2013.07.14., 10:05

A lovaglás különleges sport, hiszen "a sporteszközöd" egy élőlény,amellyel összhangba kell kerülnöd a megfelelő eredmény elérése érdekében.

Abban egyik sportág sem különbözik a másiktól, hogy ha valaki komolyabban akarja űzni, kezdésként muszáj ráhangolódnia az adott tevékenységre.A lovaglás esetében ez a művelet nem egyszerű, hiszen a ló, amellett, hogy élőlény, egy hatalmas,saját, önálló akarattal rendelkező állat.Az első órákhoz éppen ezért mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni.

Lovagolni nem bonyolult, ugyanakkor energia és időigényes tevékenység. Ha megtaláljuk a megfelelő lovasudvart és lovat,az még csak az első lépés. Meg kell ismerkednünk az álattal, a felszereléssel, a mozgásfajtákkal, azzal, hogy mit szabad és mit nem. El kell sejátítani a helyes ülést, amely egyenes, biztos, ugyanakkor laza tartást jelent. Már az első nyeregbe pattanást is lehet élvezni, a másik dolog, hogy magas szinten lovagolni megtanulni, évekig tartó munka.

Az, aki fél a lótól, annak még nehezebb, hiszen a bizonytalanságot az állat is megérzi. Az összhang része, hogy ember és állat is tökéletesen megbízik magában és a másikban.

A lovaglás remek élmény tud lenni, emellett fizikai hatásai sem elhanyagolhatóak, nemcsak a ló, a lovas izmait is alaposan átmozgatja. Javítja a koordinációt és az egyensúlyérzéket. Fontos jellemzője, hogy a test mellett az agyat és lelket is dolgoztatja, emiatt például számos betegség (például autizmus, hiperaktivitás, szorongás) kezelésére, gyógyítására is bevetik.A ló sokszor terápiás "eszköz", amely pozitívan befolyásolhatja pélsául a gyermekek fejlődését.Természetesen figyelembe kell venni azt is, hogy ez a sportág sérülésveszélyes.

A lovaglás elsajátítása tehát megfelelő szorgalmat, komolyságot és alázatot igényel, éppen ezért nem ajánlatos mindenkinek. Ugyanakkor, aki úgy érzi, hogy ilyen téren van bepótolnivalója és képes is a fejlődésre, remek választás lehet.

Fotó:
sxc.hu

Szépségszalon - otthon

Az otthoni szépségápolás előnye, hogy olcsó, gyors, könnyű, kéznél van s még bevásárolni sem kell hozzá különleges alapanyagokat, hiszen a konyha és a hűtőszekrény tele van szépítő élelmiszerekkel. Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Cikkünkben néhány hasznos és egyszerű szépségtippet gyűjtöttünk össze.

Itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok a Viadalt!

Szeptemberben az ország két pontján, Veszprémben, illetve Budapesten is lehetőségetek nyílik kipróbálni magatokat ebben az aktív stratégiai játékban, amely egyre több rajongót szerez magának.

Borsika Udvar: antik és valódi ennivaló egy helyen

Fogadjunk, hogy még nem ittál kávét vagy szörpöt hasonló környezetben! Ha Csongrád megyében élsz, vagy errefelé látogatsz, semmiképp se hagyd ki, hogy megnézed a Borsika Udvart, ahol egészséges és hiteles forrásból származó házi ételeket, valamint vidéki stílusú dolgokat vásárolhatsz. A hangulat varázslatos és egyedi...

Magyarország-szerte terjed a chi futás

Rohanó világunkban újabb és újabb edzésformákkal találkozhatunk, miközben mi csak sietünk tovább a mindennapokban, és talán ha olvasunk is az opciókról, nem szorítunk időt arra, hogy kipróbáljuk őket. Álljunk meg most egy percre, és vessünk egy pillantást a chi futásra!

Hard Dog Race: ez a futás nem csak kutyagolás volt

Szombaton rendezték meg újra a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadályfutást, ahol a nyári forróságban kutyák és gazdik 6 kilométer hosszú, 16 nem is akármilyen akadályból álló pályát teljesítettek. Volt itt sárban úszás és cipekedés, hegymenet és lejtő... na meg feledhetetlen élmények, érmek és öröm a célban.