Menü

Ezt próbáld ki - lovaglás

  • Dátum: 2013.07.14., 10:05

A lovaglás különleges sport, hiszen "a sporteszközöd" egy élőlény,amellyel összhangba kell kerülnöd a megfelelő eredmény elérése érdekében.

Abban egyik sportág sem különbözik a másiktól, hogy ha valaki komolyabban akarja űzni, kezdésként muszáj ráhangolódnia az adott tevékenységre.A lovaglás esetében ez a művelet nem egyszerű, hiszen a ló, amellett, hogy élőlény, egy hatalmas,saját, önálló akarattal rendelkező állat.Az első órákhoz éppen ezért mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni.

Lovagolni nem bonyolult, ugyanakkor energia és időigényes tevékenység. Ha megtaláljuk a megfelelő lovasudvart és lovat,az még csak az első lépés. Meg kell ismerkednünk az álattal, a felszereléssel, a mozgásfajtákkal, azzal, hogy mit szabad és mit nem. El kell sejátítani a helyes ülést, amely egyenes, biztos, ugyanakkor laza tartást jelent. Már az első nyeregbe pattanást is lehet élvezni, a másik dolog, hogy magas szinten lovagolni megtanulni, évekig tartó munka.

Az, aki fél a lótól, annak még nehezebb, hiszen a bizonytalanságot az állat is megérzi. Az összhang része, hogy ember és állat is tökéletesen megbízik magában és a másikban.

A lovaglás remek élmény tud lenni, emellett fizikai hatásai sem elhanyagolhatóak, nemcsak a ló, a lovas izmait is alaposan átmozgatja. Javítja a koordinációt és az egyensúlyérzéket. Fontos jellemzője, hogy a test mellett az agyat és lelket is dolgoztatja, emiatt például számos betegség (például autizmus, hiperaktivitás, szorongás) kezelésére, gyógyítására is bevetik.A ló sokszor terápiás "eszköz", amely pozitívan befolyásolhatja pélsául a gyermekek fejlődését.Természetesen figyelembe kell venni azt is, hogy ez a sportág sérülésveszélyes.

A lovaglás elsajátítása tehát megfelelő szorgalmat, komolyságot és alázatot igényel, éppen ezért nem ajánlatos mindenkinek. Ugyanakkor, aki úgy érzi, hogy ilyen téren van bepótolnivalója és képes is a fejlődésre, remek választás lehet.

Fotó:
sxc.hu

Leánybúcsú, ahogyan a menyasszony kívánja

A lánybúcsúkra általában ugyanaz jellemző, mint az esküvőkre: ha a menyasszony boldog, mindenki boldog, de ha a menyasszony ideges, fuss, amerre látsz! Ha pedig abban a helyzetben vagy, hogy te szervezed a lánybúcsút, van pár teendő, amire először nem is gondolsz, hogy a te feladatod. Hogy ne érjen minden teljesen váratlanul, pár ötletet összeszedtünk neked.

Természetes megoldások szúnyogcsípésre

A szúnyogok zümmögésénél talán csak a csípésük okozta duzzanatok, és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldást mutatunk a szúnyogcsípések kezelésére. Ezek gyorsak, egyszerűek, vegyszerektől mentesek. Egy próbát megér. Most már, csak egy szúnyogra kell várni.

Fontos teendők nyaralás előtt, ne felejtsd el!

Mielőtt nyaralni indulunk, szinte biztos, hogy a tökéletes szervezésbe is akadhatnak gondok, melyek már csak a nyaralás alatt jutnak eszünkben. Íme, néhány tipp, amit érdemes nem elfelejteni, mielőtt az éves fáradtságot pihennénk ki.

Lukács Miki: „48 nm-en éltünk két kutyával és két macskával”

Lukács Miki és Peller Anna felelős gazdiként tudják, hogy nem csak saját és gyermekük egészségére kell odafigyelniük, kedvenceiket is számos betegség fenyegeti. Az egyik legalattomosabb ezek közül a szívférgesség, amelyet egyetlen szúnyogcsípéssel elkaphat a kutya, és akár az életébe is kerülhet.

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.