Menü

Ezt próbáld ki - lovaglás

  • Dátum: 2013.07.14., 10:05

A lovaglás különleges sport, hiszen "a sporteszközöd" egy élőlény,amellyel összhangba kell kerülnöd a megfelelő eredmény elérése érdekében.

Abban egyik sportág sem különbözik a másiktól, hogy ha valaki komolyabban akarja űzni, kezdésként muszáj ráhangolódnia az adott tevékenységre.A lovaglás esetében ez a művelet nem egyszerű, hiszen a ló, amellett, hogy élőlény, egy hatalmas,saját, önálló akarattal rendelkező állat.Az első órákhoz éppen ezért mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni.

Lovagolni nem bonyolult, ugyanakkor energia és időigényes tevékenység. Ha megtaláljuk a megfelelő lovasudvart és lovat,az még csak az első lépés. Meg kell ismerkednünk az álattal, a felszereléssel, a mozgásfajtákkal, azzal, hogy mit szabad és mit nem. El kell sejátítani a helyes ülést, amely egyenes, biztos, ugyanakkor laza tartást jelent. Már az első nyeregbe pattanást is lehet élvezni, a másik dolog, hogy magas szinten lovagolni megtanulni, évekig tartó munka.

Az, aki fél a lótól, annak még nehezebb, hiszen a bizonytalanságot az állat is megérzi. Az összhang része, hogy ember és állat is tökéletesen megbízik magában és a másikban.

A lovaglás remek élmény tud lenni, emellett fizikai hatásai sem elhanyagolhatóak, nemcsak a ló, a lovas izmait is alaposan átmozgatja. Javítja a koordinációt és az egyensúlyérzéket. Fontos jellemzője, hogy a test mellett az agyat és lelket is dolgoztatja, emiatt például számos betegség (például autizmus, hiperaktivitás, szorongás) kezelésére, gyógyítására is bevetik.A ló sokszor terápiás "eszköz", amely pozitívan befolyásolhatja pélsául a gyermekek fejlődését.Természetesen figyelembe kell venni azt is, hogy ez a sportág sérülésveszélyes.

A lovaglás elsajátítása tehát megfelelő szorgalmat, komolyságot és alázatot igényel, éppen ezért nem ajánlatos mindenkinek. Ugyanakkor, aki úgy érzi, hogy ilyen téren van bepótolnivalója és képes is a fejlődésre, remek választás lehet.

Fotó:
sxc.hu

A helyes cipő kiválasztása, avagy mi alapján válasszunk?

Ha cipőt vásárolunk általában nem a praktikusságot, lábunk védelmét tartjuk szem előtt, hanem a színeket, stílust és a legújabb modelleket. Pedig számos bajunk is származhat belőle. Gondolok itt a láb-, gerinc-, derékfájásra, de, akár fejfájást is okozhat. Mégis, akkor mi alapján válasszunk cipőt?

A nők titkos barátja: a szín- és stílustanácsadó

Ki a szín-és stílustanácsadó? Mit csinál? Miben segíthet neked? Valóban szemmel látható a különbség? Mennyibe kerül a szolgáltatás, és mit tartalmaz? Ha eddig nem hallottál róla, most megtudhatod, hogy miért is érdemes felkeresni egy ilyen szakembert!

Bőrszépítő ételek

Az örök fiatalságot ígérő, borsos árú fiatalító krémek helyett nem ártana olyan ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amik támogatják külsőnk felé irányuló fáradhatatlan törekvéseinket. Életmódunk nemcsak formánkra és immunrendszerünkre hat, hanem bőrünk állapotát is nagymértékben befolyásolja. Fogyasszunk bőrszépítő ételeket!

Mit csináljunk a húsvéti maradékkal?

A húsvét a tavaszi pihenés, és a nagy főzések időszaka. De mit tegyünk, ha elméretezzük az ünnepi adagokat, és ott állunk kedden a rengeteg maradékkal, de már rá sem bírunk nézni? Íme, néhány ötlet, hogy új ételeket készíthessünk belőlük.

Segítség, allergiás vagyok! Az allergia kezelési lehetőségeiről

Az allergia kialakulásának tisztázása után, most tekintsük át, mit tehetünk ellene. 4 olyan megoldási módod mutatunk, amelyek részben, egymás mellett is alkalmazhatóak.