Menü

Mi volt a baj Erdeivel? Vallott a klubvezető

Több évnyi hallgatás után a SportKlubnak fejti ki először véleményét Madár egykori klubjának vezetője

Erdei Zsolt 2010-ben megszakította kapcsolatát korábbi klubjával, az Európában évekig egyeduralkodó Universum Box-Promotionnel. A nagyobb nevek reményében Amerikai felé vette az irányt, és tétlen éveiért korábbi munkáltatóját tette felelőssé.

Erdei Zsolt olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok ökölvívó 2000. november 6-án kezdte profi pályafutását a hamburgi központú Universum Box-Promotion versenyzőjeként. 2010-ben azonban megszakította a kapcsolatot a klubbal. Hogy miért ment tönkre az együttműködés, arról eltér Erdei Zsolt és Klaus Peter Kohl, az Universum korábbi vezetőjének a véleménye. Madár, ahogy már a korábbi években többször is elmondta, a klubot okolja, amiért nem azt a karriert futotta be, amire képes lett volna.

Kohl azonban a bokszoló mohóságának számlájára írja az együttműködés kudarcát.

„Az igazi ok, hogy túl sok pénzt akart, a legutolsó meccseiért 450-500.000 eurót ajánlottam, de ő 600.000-t akart, amit meg is kapott” – vallotta a klub volt vezetője, aki azt is elárulta: Madár később televíziós interjúkban letagadta magas összegű fizetését.

Erdeit többször érte az a vád, hogy túlságosan is biztosra ment, így az összecsapásait sokkal inkább a hatékonyság, mint a látványosság jellemezte. Miután a klub és az ökölvívó útjai elváltak egymástól, Zsolt nagy reményekkel ment Amerikába, de a korábbi hamburgi csillogás megkopott.

„Látványos volt, ahogy bokszolt, de annyira nem, hogy több pénzt érjen a bunyója. Aztán elment Amerikába kis pénzért. Hogy miért hagyta el az Universumot? Nem volt oka, senki nem fizet neki többet” – fejtette ki véleményét Kohl. „Csak hallottam a legutóbbi meccseiről, nem láttam őket, de hol tart most Erdei? Összesen nem keresett kint annyit, mint itt egy meccsel, ráadásul hármat le is mondott” – tette hozzá.

Forrás:
redlemon.hu

Fotó:
sxc.hu

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.