Menü

Szexuális vágyak- jönnek, mennek…

Zeller, paradicsom, banán, avokádó, méz- csak néhány élelmiszer a sok közül, melyeknek a közvélemény vágyfokozó hatást tulajdonít.

A tudomány ezt azonban egyáltalán nem támasztja alá. Placebo hatás mindig fennállhat, de a szakemberek állítása szerint csak nagyon kevés olyan természetes anyag van, amely valóban növeli a szexuális vágyat. Pusztán külső tényezők, például bizonyos ételek önmagukban nem teremtik meg az intim együttlét feltételeit.

Érdekesség, hogy a jó szex körülbelül 4-5 évvel is meghosszabbíthatja életünket. Persze nem ez a fő érv, hogy foglalkozzunk a problémával.

Orvosok szerint lelki és fizikai tényezők egyaránt okozhatnak potenciazavarokat, ráadásul hatásuk egymást erősítve jelenik meg általában. Vagyis például cukorbetegség, vérnyomás zavarok közrejátszhatnak ilyen jellegű probléma kialakulásában, de ez majdnem minden esetben lelki tényezőkkel is összefügg.

Fontos tudni, hogy a potenciazavar egy betegség első tüneteként is jelentkezhet. Vizsgálatok bizonyítják, hogy azoknál, akik merevedési zavarokkal küszködtek, 2 éven belüli szívinfarktus kialakulásának kockázata nagyon magas.

A cukorbetegek között közel 50%-ban jelentkezik a potenciazavar. És még mindig nagyon szemérmesen hallgatunk ezekről a problémákról. Inkább az internethez fordulunk segítségért, ami tévút lehet. Főleg olyan esetben, ha hinni kezdünk az interneten árult csodaszerek potencianövelő hatásában.

Érdemes megemlíteni azért az életmód szerepét, az elhízás és mozgás szegény életvitel szintén negatív hatással lehet szexuális életünkre. És mielőtt a fizikai tényezőkre koncentrálnánk csak, nem árt szemügyre venni párkapcsolatunkat sem, hiszen a lelki okok gyakran a háttérben, elrejtve maradnak kezeletlenül.

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?