Menü

Erősítsd az immunrendszered – itt egy csodaszer!

Jön a lehűlés, ilyenkor könnyebb összeszedni bármilyen megfázásos betegséget, így különösen fontos, hogy megelőzzük az ezzel járó problémákat. De, ha már felütötte fejét valamilyen betegség, az is fontos, hogy mielőbb kilábaljunk belőle!

 A természetes, és mindenki számára elérhető anyagokból álló „csodakeverék” egyetlen adagja is elegendő ahhoz, hogy az immunrendszerünk talpra álljon, és szerencsésen átvészeljük ezt a fázós - meghűlős – náthás, kimerültségtől sújtott időszakot. Hogy mi a teendő? Készítsük el saját magunk, az említett betegségek legyőzéséhez szükséges keveréket! Az elixír nem tartalmaz mást, mint, fokhagymát, borsot, citromot és mézet, tehát mindent, ami szükséges ahhoz, hogy felülkerekedjünk a vírusok okozta betegségeken.

A fokhagymáról már régóta tudjuk, hogy sokkal erősebb, mint bármilyen antibiotikumos kezelés a vírusos betegségek elleni küzdelemben. A méznek, a citromnak és a vörös borsnak szintén megvannak azok az összetevői, melyek a gyógyítást segítik ezekben az estekben. Mindegyiknek a jótékony hatását egy elegyben egyesítve valóságos elixírt alkot, amely a legegyszerűbb náthától is megszabadít bennünket.

A recept egyszerű, az egésznek az elkészítési ideje maximum 5 perc, s nagyszerű hatással bír a szervezeted egészségére nézve.

Az összetevők a következők:

1 citrom, 1–2 gerezd fokhagyma, 1/8 teáskanálnyi vörös bors, 1 evőkanál méz.

Az elkészítése pedig:

Kettévágjuk a citromot, majd kicsavarjuk a citrom egyik feléből a levet. A megmaradt héjat később felhasználjuk. Ezután felaprítjuk a fokhagymát, majd hagyjuk így állni 10 percet. Az idő letelte után a hagymát beletesszük a citromlébe, a vörös borssal együtt, majd hozzáadjuk a mézet is, és az egészet alaposan összekeverjük. A végén visszaöntjük a kapott „masszát” a citrom héjába, ezután pedig mindenestől elfogyaszthatjuk!

Fotó:
pixabay.com

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.