Menü

Négy magyar jelölt a FINA év legjobbjai szavazásán

Négy magyar - Hosszú Katinka, Nagy Viktor, Varga Dénes és Bujka Barbara - is jelölt a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) év legjobbjai szavazásán.

A FINA megbízásából a FINA Aquatics World Magazine újság rendezi a szavazást, amely pénteken küldte ki a tagországok szövetségeinek a jelöltek listáját - tájékoztatta az MTI-t Csurka Gergely lapszerkesztő.

Az idei világbajnokságon Hosszú 200 és 400 méter vegyesen nyert, 200 méter pillangón harmadik volt, miközben a jelenleg is zajló rövidpályás szezonban hétről hétre érmek sokaságát szállítja, s több számban világcsúcsot úszott. Varga és Nagy tagja volt a vb-győztes, illetve Világliga-ezüstérmes férfi vízilabda-válogatottnak, Bujka pedig harmadik lett a női válogatottal.

 Vargát a barcelonai vb legértékesebb játékosának, Nagyot pedig a legjobb kapusának választották. A szavazás az év végén zárul és január közepén derülnek ki a kategóriák győztesei.

Az először 2010-ben megtartott voksolás történetében eddig egy magyar győztes volt: tavaly Risztov Éva nyert a női hosszútávúszók között, köszönhetően többek között a londoni olimpián szerzett aranyérmének.

Forrás:
MTI

Fotó:
pixabay.com

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.