Menü

Ezt próbáld ki! – jégkorong

Az elsősorban Észak-Amerikában, és Európában, valamint Oroszországban népszerű sportág hazánkat is rég meghódította már, s ami még fontosabb: a fiatalok számára is egyre több lehetőség adódik a kipróbálására.

A 19. század közepén, Kanadában kialakuló jégkorong már a 20. század elején „begyűrűzött” Magyarországra, 1928-ban olimpiai résztvevők voltunk, 1937-ben pedig elindult a honi liga. A sportág kedvelt volt a szocializmus időszakában is, ám igazán széles körben a 21. század első évtizedében lett népszerű. Ehhez kellett egy tehetséges generáció és egy felkészült szakembergárda. A válogatott 2008-ban Japánban a divízió-1-es vb-t megnyerve kivívta a jogot az A-csoportos szereplésre, ami hatalmas bravúrnak számított. A nemzeti csapat igazi hoki őrületet zúdított az országra, miközben a klubok is egyre jobbak lettek. A székesfehérváriak például már évek óta az osztrák jégkorongligában szerepelnek.

Mindez jelentős infrastruktúra-fejlesztéssel párosult, és az a szerencsés tényezővel, hogy egyre több gyerek választja sportágának a jégkorongot. A hoki a szülők tetszését is megnyerte, hiszen a fiatalok a legtöbb utánpótlás-nevelő bázison kiváló körülmények (jó pályák, tiszta öltözők, befogadó közeg) között sportolhatnak. A jégkorong hátránya, hogy a felszerelés viszonylag drága, ugyanakkor a jeges sport számos előnyt tud felmutatni.

Minden a korcsolyázással kezdődik, amikor a gyerekek ezt megfelelően elsajátítják, jöhet az ütő és a pakk. A hoki egy nagyon dinamikus, jó állóképességet és koordinációt igénylős sport. Hatalmas előnye, hogy sok játéklehetőséget biztosít, azaz senkinek sem kell a pálya mellől, tétlenül figyelnie a többieket. A kicsik (4-5 éves korban lehet kezdeni) viszonylag korán belevágnak a versenyszerű hokizásba. A 12 év alattiak tornarendszerű bajnokságokban szerepelnek, az idősebbek már normál pontvadászatokban mérik össze tudásukat.

Mint említettük, az infrastruktúra fejlődött, de fedett jégpálya még messze nincs elég, ami egyfelől nagyon is pozitív: sokan igénylik a használatát.

Szépségszalon - otthon

Az otthoni szépségápolás előnye, hogy olcsó, gyors, könnyű, kéznél van s még bevásárolni sem kell hozzá különleges alapanyagokat, hiszen a konyha és a hűtőszekrény tele van szépítő élelmiszerekkel. Mindenkinek jár egy kis kényeztetés! Cikkünkben néhány hasznos és egyszerű szépségtippet gyűjtöttünk össze.

Itt a lehetőség, hogy kipróbáljátok a Viadalt!

Szeptemberben az ország két pontján, Veszprémben, illetve Budapesten is lehetőségetek nyílik kipróbálni magatokat ebben az aktív stratégiai játékban, amely egyre több rajongót szerez magának.

Borsika Udvar: antik és valódi ennivaló egy helyen

Fogadjunk, hogy még nem ittál kávét vagy szörpöt hasonló környezetben! Ha Csongrád megyében élsz, vagy errefelé látogatsz, semmiképp se hagyd ki, hogy megnézed a Borsika Udvart, ahol egészséges és hiteles forrásból származó házi ételeket, valamint vidéki stílusú dolgokat vásárolhatsz. A hangulat varázslatos és egyedi...

Magyarország-szerte terjed a chi futás

Rohanó világunkban újabb és újabb edzésformákkal találkozhatunk, miközben mi csak sietünk tovább a mindennapokban, és talán ha olvasunk is az opciókról, nem szorítunk időt arra, hogy kipróbáljuk őket. Álljunk meg most egy percre, és vessünk egy pillantást a chi futásra!

Hard Dog Race: ez a futás nem csak kutyagolás volt

Szombaton rendezték meg újra a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadályfutást, ahol a nyári forróságban kutyák és gazdik 6 kilométer hosszú, 16 nem is akármilyen akadályból álló pályát teljesítettek. Volt itt sárban úszás és cipekedés, hegymenet és lejtő... na meg feledhetetlen élmények, érmek és öröm a célban.