Menü

Ezt próbáld ki! – jégkorong

Az elsősorban Észak-Amerikában, és Európában, valamint Oroszországban népszerű sportág hazánkat is rég meghódította már, s ami még fontosabb: a fiatalok számára is egyre több lehetőség adódik a kipróbálására.

A 19. század közepén, Kanadában kialakuló jégkorong már a 20. század elején „begyűrűzött” Magyarországra, 1928-ban olimpiai résztvevők voltunk, 1937-ben pedig elindult a honi liga. A sportág kedvelt volt a szocializmus időszakában is, ám igazán széles körben a 21. század első évtizedében lett népszerű. Ehhez kellett egy tehetséges generáció és egy felkészült szakembergárda. A válogatott 2008-ban Japánban a divízió-1-es vb-t megnyerve kivívta a jogot az A-csoportos szereplésre, ami hatalmas bravúrnak számított. A nemzeti csapat igazi hoki őrületet zúdított az országra, miközben a klubok is egyre jobbak lettek. A székesfehérváriak például már évek óta az osztrák jégkorongligában szerepelnek.

Mindez jelentős infrastruktúra-fejlesztéssel párosult, és az a szerencsés tényezővel, hogy egyre több gyerek választja sportágának a jégkorongot. A hoki a szülők tetszését is megnyerte, hiszen a fiatalok a legtöbb utánpótlás-nevelő bázison kiváló körülmények (jó pályák, tiszta öltözők, befogadó közeg) között sportolhatnak. A jégkorong hátránya, hogy a felszerelés viszonylag drága, ugyanakkor a jeges sport számos előnyt tud felmutatni.

Minden a korcsolyázással kezdődik, amikor a gyerekek ezt megfelelően elsajátítják, jöhet az ütő és a pakk. A hoki egy nagyon dinamikus, jó állóképességet és koordinációt igénylős sport. Hatalmas előnye, hogy sok játéklehetőséget biztosít, azaz senkinek sem kell a pálya mellől, tétlenül figyelnie a többieket. A kicsik (4-5 éves korban lehet kezdeni) viszonylag korán belevágnak a versenyszerű hokizásba. A 12 év alattiak tornarendszerű bajnokságokban szerepelnek, az idősebbek már normál pontvadászatokban mérik össze tudásukat.

Mint említettük, az infrastruktúra fejlődött, de fedett jégpálya még messze nincs elég, ami egyfelől nagyon is pozitív: sokan igénylik a használatát.

A helyes cipő kiválasztása, avagy mi alapján válasszunk?

Ha cipőt vásárolunk általában nem a praktikusságot, lábunk védelmét tartjuk szem előtt, hanem a színeket, stílust és a legújabb modelleket. Pedig számos bajunk is származhat belőle. Gondolok itt a láb-, gerinc-, derékfájásra, de, akár fejfájást is okozhat. Mégis, akkor mi alapján válasszunk cipőt?

A nők titkos barátja: a szín- és stílustanácsadó

Ki a szín-és stílustanácsadó? Mit csinál? Miben segíthet neked? Valóban szemmel látható a különbség? Mennyibe kerül a szolgáltatás, és mit tartalmaz? Ha eddig nem hallottál róla, most megtudhatod, hogy miért is érdemes felkeresni egy ilyen szakembert!

Bőrszépítő ételek

Az örök fiatalságot ígérő, borsos árú fiatalító krémek helyett nem ártana olyan ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztani, amik támogatják külsőnk felé irányuló fáradhatatlan törekvéseinket. Életmódunk nemcsak formánkra és immunrendszerünkre hat, hanem bőrünk állapotát is nagymértékben befolyásolja. Fogyasszunk bőrszépítő ételeket!

Mit csináljunk a húsvéti maradékkal?

A húsvét a tavaszi pihenés, és a nagy főzések időszaka. De mit tegyünk, ha elméretezzük az ünnepi adagokat, és ott állunk kedden a rengeteg maradékkal, de már rá sem bírunk nézni? Íme, néhány ötlet, hogy új ételeket készíthessünk belőlük.

Segítség, allergiás vagyok! Az allergia kezelési lehetőségeiről

Az allergia kialakulásának tisztázása után, most tekintsük át, mit tehetünk ellene. 4 olyan megoldási módod mutatunk, amelyek részben, egymás mellett is alkalmazhatóak.