Menü

Vízivás éhgyomorra – az ősi gyógymód

Napjaink orvos-kutatóinak vizsgálatai alapján, ha naponta rendszeresen fogyasztunk vizet, sokkal egészségesebbek leszünk, s nagyobb eséllyel kerüljük el korunk népbetegségét, a rákot. Érdemes kipróbálni, mert a vízivásnak rengeteg jótékony hatása van, igaz, egymagában csodát nem tesz.

A módszer alkalmazásához legalább naponta két liter víz elfogyasztása szükséges, melynek hatására csökkenhet a fejfájásra való hajlam, elkerülhetőek a szív- és érrendszeri problémák, valamint stabilizálja a vérnyomást. A vízivás pozitív hatással van az asztma-allergiára, cukor- és érbetegségekre, a kiválasztó rendszer, a vese-, és húgyút panaszaira, aranyérre, és túlsúlyproblémákra.

Iránban egy orvos 1979-ben a forradalom idején politikai fogolyként három évet töltött börtönben, ahol rájött, hogy a víz csodákra képes. Több rabtársát gyógyította meg különböző, a börtönben összeszedett betegségéből. A börtönévek után hosszú évekig kutatásokat végzett, s rájött a víz megelőző és gyógyító hatásaira, de fő felfedezése az volt, hogy az általunk érzett fájdalom testünk kiszáradását jelenti, amellyel testünk jelez és ez a fájdalom a legtöbb esetben, enyhíthető és megszűntethető vízzel.

De nem csak Iránban, hanem a világ másik részén Japánban is az egyik legelterjedtebb és ősi gyógymód. Az éhgyomorra való vízivás lényege, hogy ébredés után, éhgyomorra igyunk meg 4–5 pohár vizet, ezzel megszüntetjük az éjszakai dehidratáltságot, a reggelit pedig csak ez után egy órával fogyasszuk el. Ha konkrét betegségeknél kezdjük alkalmazni ezt a kezelést, érdemes legalább két hétig napi két étkezés előtt alkalmazni a kúrát. A vízbevitel után, viszont pótolni kell az ásványi sókat, mivel a vízfogyasztással az távozhat a szervezetből. Ilyenkor fogyasszunk egy teáskanál jó sót.

Az alkalmazott kúra tisztítja az emésztőrendszert és a beleket, segíti a tápanyagok felszívódását, és a fogyókúrát. Lassítja az öregedést, mert regenerálja a sejteket, vértisztító hatásával pedig a mérgek távoznak a szervezetünkből. Segít a nyirokcsomó megfelelő működésében, leküzdi a gyulladásokat, valamint erősíti immunrendszerünket. Küllemünk is előnyére változik, bőrünk feszes és sugárzó lesz, egyszóval energiával töltődünk fel, ami segít legyőzni a mindennapi stresszt.

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?