Menü

A rák valódi okai, és gyógyulás útjának néhány ismérve

Előző cikkünkben megismerhettük, hogy egy Németországban praktizáló orvos, Dr. Hamer, hogyan fedezte fel a rák kialakulásának valódi okát, ami nem más, mint aminket érő érzelmi stressz és a lelki egyensúly felbomlása. Kiderült, hogy mindegyik rák, valamint súlyos betegség, valamilyen konfliktushoz vagy emocionális sokkhoz vezethető vissza, ezt a tudomány az orvos fiának neve után Dirk Hamer - szindrómának nevezte el. (DHS)

Dr. Hamer tehát megállapította, hogy a betegségek eredete az agyban található, a betegséget olyan érzelmi sokk okozza, amely az embert meglepetésként éri.

Nemcsak az emberek, hanem az állatok életében is különböző biológiai sokkot okozhat akár a fészkelő hely vagy élőhely váratlan elvesztése, fiókák, kölykök pusztulása, éhezés vagy fenyegetettség érzése. Az emberek körében a férfiaknál ilyen sokkot jelent az otthon vagy munkahely elvesztése, a nők esetében valamely családtag iránti aggódás, előre nem látott tragikus családi esemény. Utódainknál pedig az anya visszatérése a munkába vagy a szülők válása okoz, súlyos érzelmi sokkot.

Több ezer tomográfiai vizsgálattal az említett orvos megállapította, hogy a DHS mindig az agy egy meghatározott területét érinti, ahol körkörös elváltozások jelenik meg a tomográfiai felvételen. Ennek hatására 1989-ben a Siemens cég is igazolta, hogy nem a vizsgáló eszköz technikai hibája okozza ezeket a köröket. A szervezetet ért sokkhatás után az agysejtek továbbítják ezeket az impulzusokat a megfelelő szervhez, ami elváltozással reagál, vagyis agyunk egyből választ ad a hirtelen fellépő stresszhelyzetekre. A kisagy alapvetően a légzésre, táplálkozásra és fajfenntartásra van programozva, a nagyagy pedig a bonyolultabb funkciók ellátására is képes, úgy, mint területi és identitásbeli konfliktusok, valamint az önértékeléssel, önbizalommal és önbecsüléssel kapcsolatos élethelyzetek. Ezekre a stresszhelyzetekre a tüdőben, májban, vastagbélben, prosztatában, méhben, és a bőrben, de akár a szívburokban és az emlőmirigyekben is sejtburjánzás alakul ki, amint az adott konfliktus kialakul az agy megfelelő területén.

Ilyen trauma vezet például tüdőrák kialakulásához, amelyhez egy halálfélelem - típusú konfliktust kötnek. Mivel ez hirtelen megbénítja a tüdőt, ezzel egy időben, a tüdőszövetben az alveoláris sejtjei elkezdenek burjánzani, azért, hogy megnőjön a tüdő kapacitása és a túlélési esély. Ám ez daganatos elváltozást hoz létre.

A mellráknak is hasonló előzménye van, amely kiváltó alapja lehet egy anya-gyermek közötti, vagy bármilyen partner-konfliktus. Ilyen például, ha az anya sokat aggodalmaskodik gyereke iránt, ilyenkor az agy tejtermeléséért felelős részén következik be elváltozás. A tejtermelő pedig sejtek burjánzani kezdenek tumort hozva létre. A szervezet célja persze az lenne, hogy nagy mennyiségű tejet tudjon az anya termelni, amivel elősegíti gyereke gyógyulását…

Ez csak két példa volt a kialakulás lelki okairól, a lényeg azonban az, hogy annál súlyosabb lehet egy betegség, minél hosszabb ideig áll fenn az adott stresszhelyzet.

Az első fázisban, a szervezet a fennálló konfliktussal van elfoglalva, s ez fizikai szinten a sejtek elváltozásával, és az idegrendszer túlzott ingerlésével jár. Később a stressz-fázisban az elme teljesen el van foglalva a stresszhelyzet tartalmával, aminek hatására alvászavar és étvágytalanság lehetnek a tünetek. Az első aktív fázis, más néven hideg fázis, mert ez alatt az erek összehúzódnak és hideg végtagok, hideg verejtékezés lesz a jellemző.  Ha valaki túl hosszú ideig van ebben az állapotban, annak halálos következményei is lehetnek. Ha valaki ilyenkor életét veszti, az ilyenkor nem a kialakuló rák, hanem általában a hatalmas energia- és súlyvesztés, alvászavar, valamint mentális és szellemi kimerülés okozza.

A betegségből való kigyógyulás alapelvei közül a legfontosabb, hogy a beteg ne bízzon más gyógymódban, mint leginkább a saját szervezetében, mert a szervezet képes meggyógyítani magát. A betegnek meg kell értenie betegségének okát, és együtt kell dolgoznia az orvossal azon, hogy kialakítsanak egy olyan programot, amely feloldja a fennálló stresszt és annak következményeit mentálisan és gyakorlati szinten egyaránt. A ráktól vagy haláltól való félelem még több félelmet és szorongást okoz a meglévők mellé, így fontos ezeknek a gondolatoknak az elutasítsa a gyógyulás érdekében. Egy egészséges ember könnyebben tud szembe nézni az ehhez hasonló konfliktusokkal, illetve az anyagi biztonságban levőknél is kisebb egy kialakuló betegség esélye, hogy megbetegedjenek, ellentétben a rossz anyagi körülmények közt élőkkel.

Az egészet okozó konfliktus rendezése a gyógyulás második fázisát jelenti. Ebben a fázisában visszajön az étvágy, de a felépüléshez pihenés és a megfelelő tápanyagok elengedhetetlenek. Ezt a fázist már meleg fázisnak hívjuk, az erek kitágulnak és a végtagok ismét melegek lesznek. A szervekben leáll a sejtburjánzás és a sejtelhalás illetve elkezdődnek a javulási folyamatok. A gyógyulás vannak olyan tünetei is, amelyek nem tűnnek túlzottan kellemesnek, ám mindenképpen azt jelzik, hogy pozitív változások zajlanak a szervezetben. Ilyenek a fájdalomra való érzékenység, viszketés, görcsök és gyulladás. Vannak olyan betegségek is, amelyek a gyógyulási fázisban jelentkeznek, mint például bőrproblémák, aranyér, hörgőgyulladás, ízületi gyulladások, érelmeszesedés, a vese és a húgyhólyag problémái, májbetegségek és fertőzések.

Fotó:
pixabay.com

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.