Menü

Így készüljünk gyerekekkel a karácsonyra!

  • Dátum: 2013.11.23., 17:10

Készítsük fel a gyermeket az ünnepre!
Egész biztos, hogy már az óvodában is szóba kerül, hogy hamarosan jön a Jézuska. Érdemes már most bevezetni a kicsit – saját szintjének megfelelően, és a család hite szerint – a Biblia csodálatos karácsonyi történetébe. Meséljünk Máriáról, Józsefről, az angyalokról, Gáspárról, Menyhértről és Boldizsárról.

Használjunk együtt karácsonyi jelképeket
Készítsünk vagy vásároljunk jászolt, és tegyük a lakás egyik központi részébe. Az adventi koszorú ugyancsak fontos jelkép. Hagyjuk gyermekünket, hogy ő is segítsen, ha másnál nem, a díszítésnél. Legyen valódi ünnep, amikor vasárnaponként meggyújtjuk a koszorú újabb gyertyáját. Mondjunk egy imát, akár ekkor is mesélhetünk a Bibliából. Nagy öröm az adventi naptár is, így mindig tudja gyermekünk, hogy hányat kell még aludni az ünnepig.

Írjunk listát az ajándékokról!
Kérjük meg a gyermekünket, hogy rajzolja le, vagy diktálja le nekünk, mit szeretne az ünnepre. Ez a szülőknek is segítség, hiszen nem kell kitalálniuk, mit is szeretne a kicsi. Tegyük a levelet az ablakba, majd reggel mutassuk meg, hogy már nincs ott, biztosan elvitte a Jézuska vagy az angyalok. (Vigyázzunk, hogy a levelet olyan helyre tegyük el, ahol nem veszi észre a kicsi.)

Kiránduljunk az adventi időszakban!
Szervezzünk családi kirándulást, menjünk el karácsonyi vásárba, nézzük meg együtt az ünnepi fényeket, látogassuk meg a Mikulásházat Nagykarácsonyban, vagy nézzük meg a vörsi betlehemet. Remek ráhangolódás lehet ez a karácsonyra. Utazás közben énekeljünk, tanítsunk neki verseket. Nézzük meg a feldíszített templomokat is.

Forrás:
eharmonia.hu

Fotó:
pixabay.com

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.