Menü

Három jó ok, miért a Bazilikánál készülj a karácsonyra

  • Dátum: 2013.12.18., 13:09

Advent utolsó hetében és aranyvasárnap is vár az Adventi Ünnep a Bazilikánál, ahol akkor is találsz ajándékot, ha már unod a made in China feliratot, ha rettegsz a zsúfolásig megtelt plázáktól és ha vásárlás közben nem tudod kire bízni a gyerekeket. A belváros fényei és egy finom forralt bor abban is segít, hogy az ünnepekre hangolódj, és az advent jegyében itt végre szánhattok egy kis időt egymásra a barátokkal, ismerősökkel.

1/ Egyszerre kerülheted el a tucat ajándékokat és a tömeget

A Szent István Bazilika előtti téren nagy a választék karácsonyi meglepetésekből, és a lényeg, hogy itt találsz egyedi ajándékokat is, köztük hazai design alapján és minőségi anyagokból, kézzel készített ajándékokat. Ráadásul a friss levegőn kevésbé visel majd meg a cipekedés, mint a plázák zárt terében és a hangulatosan díszített faházak között fel sem fog tűnni, ha esetleg sorba kell állnod egy-egy népszerűbb standon.

2/ Itt nem unatkozik a család vagy a párod sem

A gyermekek az ingyenes kori pályán csúszkálhatnak, amíg körbenézel, míg a legkisebbeket képzett óvónőkre bízhatod az alkotóházban, ahol a mézeskalács díszítés fortélyait gyakorolhatják. Szintén nyert ügyed van, ha párod sportrajongó; a fűtött hüttében élő sportközvetítéseket izgulhat végig.

3/ Itt Neked is élmény a vásárlás

A forralt bor mellett idén krampampuli, gyümölcsös vodka koktél, finom levesek és magyaros egytálételek, frissen sült kürtős kalácsok várnak a pláza menü helyett. Sötétedés után pedig fél óránként különleges látvány mellett pihenhetsz meg, Budapest legnagyobb méretű, leghosszabb ideig látható vetítése a Bazilika teljes homlokzatát karácsonyi motívumokkal kelti életre.

Ajándék tippek három árkategóriában

2 000 Ft alatt

A RixArtnál különleges üveggyűrűk közül választhatsz, a nonprofit alapon működő Fruit of Care olivaolaj alapú, fahéjas vagy csokoládés szappanokat és illatgyertyákat kínál.

Az Omniánál a minőségéről ismert, különleges területszelektált szemes kávét vihetsz haza, míg a Stelázsinál a Borsadesszert mellett különleges ízesítésű házi lekvárokat találsz, például a levendulás vagy gesztenyés változatot, amiből vásárlás előtt kóstolót is kérhetsz.

5 000 Ft-ig

Nagy sláger a BomoArt különleges teleidoszkópja és bőrkötésű naplói vagy receptkönyvei, az 5 érzék különleges ékszerei és ajándékai, kisebbeknek a Manóműhely füstölő sárkánya vagy a Zsigraynál kapható nosztalgikus lemezjátékok, a Kostynál pedig jó áron kaphatsz rézpecsét és viasz szettet, csinos dobozba csomagolva.

A Lumino fényfüzérei természetes anyagokból, kézzel készülnek, például a faragott fa, a papír vagy üveg díszek nem csak karácsonykor, de a különböző lakberendezési stílusoknak megfelelően egész évben hangulatos fényeket visznek az otthonokba.

A Vizslamentésnél vásárolt ajándékokkal a vizslák ellátását támogathatod, a hazai iparművészek többek között festett vászontáskákkal készültek.

5 000 Ft felett

A Zsigraynál a Mikulásos, zenélő hó gömb inkább a külföldiek kedvence, ahogyan a RixArt különleges mécseslámpáját is leginkább ők szeretik hazavinni. Bár jóval 5000Ft felett, 10 000 Ft-nál indulnak a Pécsi Kesztyű ajándékai, köztük az érintőképernyős mobilhoz is használható kesztyű, minőségi és praktikus ajándék lehet.

Adventi Ünnep a Bazilikánál: 2014. január 1-ig a Szent István téren

További programok és nyitva tartás:
www.adventiunnep.hu
www.facebook.com/adventiunnepabazilikanal

Forrás, fotó:
Noguchi

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.