Menü

Karácsonyi tévézés – nem ördögtől való dolog

Sokaknál az ünnepi program alapvető része a televíziózás, és ez a rengeteg negatív kritika ellenére nem biztos, hogy rossz dolog. Karácsony és tévézés, klasszikusokkal.

A negatív hozzáállás valószínűleg abból a korból ered, amikor még ördögtől való dolog volt a tévézés, és erre alaposan rátesz az, hogy sokan mértéktelenül sok időt töltenek a képernyő előtt. Mint oly sok mindenben, ebben a témában is valahol középen van az igazság. A televíziózás egyáltalán nem rossz elfoglaltság, csak be kell tartani néhány alapvető szabályt. Például a már említett mértéket, és azt, hogy szelektálni kell a csatornák és a műsorok között.

Az év végi ünnepekkor például miért lenne rossz program a családdal, barátokkal, szeretteinkkel megnézni egy-egy jó filmet, sorozatot, vagy beszélgetős műsort? A hangsúly az esemény közösségi jellegén van, azaz ez a tevékenység távol áll attól, hogy üres aggyal, nassolva, meredten bámuljuk a képernyőt, amelyen ráadásul olyasmi megy, ami nem is igazán érdekel minket. Ehelyett beszélgetünk, reagálunk a látottakra, esetleg együtt szurkolunk, izgulunk valamilyen sporteseménnyel kapcsolatban.

A karácsony egyébként a családi, megnevettető filmek időszaka, és az sem zavaró, ha valamelyik darabot már ezerszer láttuk. Íme néhány klasszikus mozi, amelyek közül idén is biztosan akad jó pár az ünnepi kínálatban!

Reszkessetek betörök
A klasszikusok klasszikusa, mindenki fújja kívülről Kevin kalandját a betörőkkel, ennek ellenére még ma is rengeteget lehet rajta nevetni.

Télapu
A főszereplő véletlenül csöppen bele a Mikulás-melóba, ami úgy elsőre (és másodikra) nem is igazán megy neki. Pörgős, vicces, ötletes mozi.

Aludj csak, én álmodom
Romantikus, poénos, „sandrabullockos”, tehát nem lehet vele hibázni.

A Grincs
A Jim Carrey fémjelezte film elsősorban gyerekeknek szól, de aki szereti a gumiarcú színészt, jól szórakozhat rajta.

Igazából szerelem
Jó sztori, izgalmas karakterek, híres színészek, nem véletlenül sokak kedvence.

Karácsonyi vakáció
Remek darab még a nyolcvanas évekből Chevy Chase-el és a Griswald családdal

Fotó:
pixabay.com

Stressz-evés

Az evés az egyik legnépszerűbb unaloműző és stresszcsökkentő tevékenység, főként a fiatalabbak körében. Ám ez egyáltalán nem olyan jó, mint gondolnánk.

Egészséged megőrzése tanévkezdés után

Szeptember elsejével elindul egy új tanév. Mindegy, hogy iskolába jársz, esetleg egyetemre, vagy óvodáskorú kisgyereked van, a szeptember mindenképpen fontos pont lesz az életedben. Ami pedig biztos, hogy sosem lehetsz rá elég felkészült.

Tanévkezdés bentlakóként: mit vigyen a gyerek a kollégiumba?

Hiába a pontos és rendezett pakolás, néhány dolog bizony otthon felejtődhet.

Minden, ami műszempilla 2.rész

Nagyon sok mindenen múlik az, hogy a műszempilla olyan hatást keltsen, mintha az a sajátunk volna. Na de mire is kell pontosan figyelni, illetve mit is kell tudni a mű pillákról? Erről kérdeztem Miklán Lilla kozmetikust.

A lustaság valóban fél egészség?

Szokás mondani: a lustaság fél egészség. De valóban az? Járjunk utána!