Menü

Karácsonyi tévézés – nem ördögtől való dolog

Sokaknál az ünnepi program alapvető része a televíziózás, és ez a rengeteg negatív kritika ellenére nem biztos, hogy rossz dolog. Karácsony és tévézés, klasszikusokkal.

A negatív hozzáállás valószínűleg abból a korból ered, amikor még ördögtől való dolog volt a tévézés, és erre alaposan rátesz az, hogy sokan mértéktelenül sok időt töltenek a képernyő előtt. Mint oly sok mindenben, ebben a témában is valahol középen van az igazság. A televíziózás egyáltalán nem rossz elfoglaltság, csak be kell tartani néhány alapvető szabályt. Például a már említett mértéket, és azt, hogy szelektálni kell a csatornák és a műsorok között.

Az év végi ünnepekkor például miért lenne rossz program a családdal, barátokkal, szeretteinkkel megnézni egy-egy jó filmet, sorozatot, vagy beszélgetős műsort? A hangsúly az esemény közösségi jellegén van, azaz ez a tevékenység távol áll attól, hogy üres aggyal, nassolva, meredten bámuljuk a képernyőt, amelyen ráadásul olyasmi megy, ami nem is igazán érdekel minket. Ehelyett beszélgetünk, reagálunk a látottakra, esetleg együtt szurkolunk, izgulunk valamilyen sporteseménnyel kapcsolatban.

A karácsony egyébként a családi, megnevettető filmek időszaka, és az sem zavaró, ha valamelyik darabot már ezerszer láttuk. Íme néhány klasszikus mozi, amelyek közül idén is biztosan akad jó pár az ünnepi kínálatban!

Reszkessetek betörök
A klasszikusok klasszikusa, mindenki fújja kívülről Kevin kalandját a betörőkkel, ennek ellenére még ma is rengeteget lehet rajta nevetni.

Télapu
A főszereplő véletlenül csöppen bele a Mikulás-melóba, ami úgy elsőre (és másodikra) nem is igazán megy neki. Pörgős, vicces, ötletes mozi.

Aludj csak, én álmodom
Romantikus, poénos, „sandrabullockos”, tehát nem lehet vele hibázni.

A Grincs
A Jim Carrey fémjelezte film elsősorban gyerekeknek szól, de aki szereti a gumiarcú színészt, jól szórakozhat rajta.

Igazából szerelem
Jó sztori, izgalmas karakterek, híres színészek, nem véletlenül sokak kedvence.

Karácsonyi vakáció
Remek darab még a nyolcvanas évekből Chevy Chase-el és a Griswald családdal

Fotó:
pixabay.com

Nyári diákmunkák

Ahogy beköszönt a nyári szünet, a diákokra rászabadul a két és fél hónapnyi szabadidő, amivel olykor nem is tudnak mit kezdeni. A bulizás, nyaralás és fesztiválozás sokba kerül, így érdemes elgondolkodni azon, hogyan kereshetik meg a rávalót.

Néhány hiba, amit elkövetünk szépségápolásnál

Számtalan médiumban hallani-látni-olvasni arról, hogyan ápoljuk bőrünket, hajunkat, milyen kencéket, kozmetikumokat kenjünk magunkra, hogy sminkeljünk. De ritkán esik szó azokról a mindennapi szépségápolási szokásainkról, amelyek –valójában- káros hatással vannak ránk. Nézzünk néhány hibát, amit ilyenkor elkövethetünk.

Nyári túlélőcsomag, melyet érdemes mindig magunkkal vinni

A víz és a naptej, csak az alapkellék a táskába. Mit vigyünk még, ami akár életmentő is lehet?

Minden, ami a sírással kapcsolatos

Minden ember életében van olyan pillanat, amikor elérzékenyül és könnycseppek jelenek meg a szemében. A nevetés és a sírás szinte édes testvérek, és mind a kettő valamilyen hatással van az őket átélő személyre. Most vegyük sorra, hogy mit tesz velünk a sírás folyamata.

A zöld tea hatásai

A tea szerelmeseinek a zöld tea csak egy a sok közül, amelyet fogyaszthatnak többféleképpen. De, aki eddig nem fogyasztotta, annak is érdemes néha napján meginni egy csészével.