Menü

Karácsonyi tévézés – nem ördögtől való dolog

Sokaknál az ünnepi program alapvető része a televíziózás, és ez a rengeteg negatív kritika ellenére nem biztos, hogy rossz dolog. Karácsony és tévézés, klasszikusokkal.

A negatív hozzáállás valószínűleg abból a korból ered, amikor még ördögtől való dolog volt a tévézés, és erre alaposan rátesz az, hogy sokan mértéktelenül sok időt töltenek a képernyő előtt. Mint oly sok mindenben, ebben a témában is valahol középen van az igazság. A televíziózás egyáltalán nem rossz elfoglaltság, csak be kell tartani néhány alapvető szabályt. Például a már említett mértéket, és azt, hogy szelektálni kell a csatornák és a műsorok között.

Az év végi ünnepekkor például miért lenne rossz program a családdal, barátokkal, szeretteinkkel megnézni egy-egy jó filmet, sorozatot, vagy beszélgetős műsort? A hangsúly az esemény közösségi jellegén van, azaz ez a tevékenység távol áll attól, hogy üres aggyal, nassolva, meredten bámuljuk a képernyőt, amelyen ráadásul olyasmi megy, ami nem is igazán érdekel minket. Ehelyett beszélgetünk, reagálunk a látottakra, esetleg együtt szurkolunk, izgulunk valamilyen sporteseménnyel kapcsolatban.

A karácsony egyébként a családi, megnevettető filmek időszaka, és az sem zavaró, ha valamelyik darabot már ezerszer láttuk. Íme néhány klasszikus mozi, amelyek közül idén is biztosan akad jó pár az ünnepi kínálatban!

Reszkessetek betörök
A klasszikusok klasszikusa, mindenki fújja kívülről Kevin kalandját a betörőkkel, ennek ellenére még ma is rengeteget lehet rajta nevetni.

Télapu
A főszereplő véletlenül csöppen bele a Mikulás-melóba, ami úgy elsőre (és másodikra) nem is igazán megy neki. Pörgős, vicces, ötletes mozi.

Aludj csak, én álmodom
Romantikus, poénos, „sandrabullockos”, tehát nem lehet vele hibázni.

A Grincs
A Jim Carrey fémjelezte film elsősorban gyerekeknek szól, de aki szereti a gumiarcú színészt, jól szórakozhat rajta.

Igazából szerelem
Jó sztori, izgalmas karakterek, híres színészek, nem véletlenül sokak kedvence.

Karácsonyi vakáció
Remek darab még a nyolcvanas évekből Chevy Chase-el és a Griswald családdal

Fotó:
pixabay.com

Hogyan éld túl a vizsgaidőszakot?

Magolás, éjszakázás és a véget nem érő tanulás. A vizsgaidőszak nehéz pillanati hamarosan elkezdődnek, ehhez hoztam néhány jól bevált, bizonyított és hasznos túlélő tippet.

Reklámok, és azok veszélyei – legyünk tudatosak!

A reklámok önmagukban nem veszélyesek. De ha általuk átalakítjuk a saját gondolkodásunkat, az már sokkal veszélyesebb. Nem azért, mert egyszer rossz döntést hozunk, hanem mert a cselekedeteink mechanizmusa a fejünkben megmarad, és mi sokszor fogjuk ugyanazt a hibát elkövetni. Legyünk tudatosak és kritikusak!

Az alkoholmentes élet titka

Az alkoholfogyasztás kultúránként változó van, ahol bárhol lehet inni, és a mennyiség miatt is elnézőbbek, máshol meg egyszerűen tilos. Tudjuk, hogy káros a szervezetre, a testünkre és a lelkünkre is, mégis hajlamosak vagyunk mértéktelenül is fogyasztani. Aztán jön a macskajaj, a megbánás– és a következő alkalom. De vajon mi történne velünk, az egészségünkkel, ha többé nem néznénk a pohár aljára?

A nemet mondás gyümölcse

Akaratunk érvényesítése azért fontos, mert a boldogságunk abban az útban rejlik, amit bejárunk életünk során. Vannak balra, jobbra kanyarok, stop táblák, amelyek döntések sorozatát jelentik számunkra. Minden embernek van egy itt és mostja, ehhez a belső hangokra való figyelés elengedhetetlen szerepet játszik. Ha mindig a külvilágnak akarunk megfelelni, nem engedjük önmagunkat érvényesíteni, akkor falakba ütközünk. Az elkövetkezendőkben számos tippet kaphatsz arra, hogyan erősítsd magad és ezáltal a jövőben könnyebben tudj nemet mondani.

Így viselkedj edzőteremben!

Kaptál edzéstervet, vettél edzőruházatot, van időd, kialakítottál egyfajta napirendet, esetleg társaságod is lett, - pár barátod vagy barátnőd, aki elkísér-, minden adott egy kiadós edzéshez, figyelsz a megfelelő étrendre, minden megvan! Vagy mégsem?