Menü

Karácsonyi tévézés – nem ördögtől való dolog

Sokaknál az ünnepi program alapvető része a televíziózás, és ez a rengeteg negatív kritika ellenére nem biztos, hogy rossz dolog. Karácsony és tévézés, klasszikusokkal.

A negatív hozzáállás valószínűleg abból a korból ered, amikor még ördögtől való dolog volt a tévézés, és erre alaposan rátesz az, hogy sokan mértéktelenül sok időt töltenek a képernyő előtt. Mint oly sok mindenben, ebben a témában is valahol középen van az igazság. A televíziózás egyáltalán nem rossz elfoglaltság, csak be kell tartani néhány alapvető szabályt. Például a már említett mértéket, és azt, hogy szelektálni kell a csatornák és a műsorok között.

Az év végi ünnepekkor például miért lenne rossz program a családdal, barátokkal, szeretteinkkel megnézni egy-egy jó filmet, sorozatot, vagy beszélgetős műsort? A hangsúly az esemény közösségi jellegén van, azaz ez a tevékenység távol áll attól, hogy üres aggyal, nassolva, meredten bámuljuk a képernyőt, amelyen ráadásul olyasmi megy, ami nem is igazán érdekel minket. Ehelyett beszélgetünk, reagálunk a látottakra, esetleg együtt szurkolunk, izgulunk valamilyen sporteseménnyel kapcsolatban.

A karácsony egyébként a családi, megnevettető filmek időszaka, és az sem zavaró, ha valamelyik darabot már ezerszer láttuk. Íme néhány klasszikus mozi, amelyek közül idén is biztosan akad jó pár az ünnepi kínálatban!

Reszkessetek betörök
A klasszikusok klasszikusa, mindenki fújja kívülről Kevin kalandját a betörőkkel, ennek ellenére még ma is rengeteget lehet rajta nevetni.

Télapu
A főszereplő véletlenül csöppen bele a Mikulás-melóba, ami úgy elsőre (és másodikra) nem is igazán megy neki. Pörgős, vicces, ötletes mozi.

Aludj csak, én álmodom
Romantikus, poénos, „sandrabullockos”, tehát nem lehet vele hibázni.

A Grincs
A Jim Carrey fémjelezte film elsősorban gyerekeknek szól, de aki szereti a gumiarcú színészt, jól szórakozhat rajta.

Igazából szerelem
Jó sztori, izgalmas karakterek, híres színészek, nem véletlenül sokak kedvence.

Karácsonyi vakáció
Remek darab még a nyolcvanas évekből Chevy Chase-el és a Griswald családdal

Fotó:
pixabay.com

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.

A szelfi diszmorfia önbizalom romboló hatása

Sokak szerint a szelfizés a mai, önimádó, egocentrikus generáció hóbortja. Viszont egy önarcképfotó sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. Az okostelefonokon található képszerkesztő alkalmazások segítségével bárki modellt varázsolhat magából. A baj akkor jön el, amikor belenézünk a tükörbe és látottakkal nem vagyunk megelégedve.

Magányosan vagy állattal lakásban?

Talán emberek tízezrei viaskodnak a kérdéssel, hogy maradjanak-e egyedül egy tiszta lakásban, vagy inkább fogadjanak maguk mellé egy társat, aki után viszont bizony gyakran kell takarítani, és a higiéniára is ügyelni kell. Hogyan döntsünk?

Ne legyen stresszes kinyitni a ruhásszekrényt!

Gyakran érzed reggel, amikor kinyitod a szekrényt, hogy nincs mit felvenned? Mit gondolsz, miért van ez? Irtsd ki a stresszt a ruhásszekrényedből! Segítünk!

A komolyzene egészségre gyakorolt hatásai

Kutatások sora igazolta, hogy a klasszikus zene emberi szervezetre gyakorolt hatása sokkal pozitívabb, mint bármilyen más stílusú zenéé. Valószínűleg már mindannyian megtapasztaltuk, amikor stresszes nap után betettük kedvenc zenénket, egyből el is tudtunk vonatkoztatni az átélt fáradalmaktól.