Menü

Ünnepi toplista

Ha valami újdonságra és frissességre vágyunk, nem könnyű minőségi zenei tartalommal megtölteni a karácsonyt. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Ajánlataink a cikk végén!

A karácsonyi ünnepekhez ízig-vérig hozzátartozik a zene. Ez mindig is így volt, az idők folyamán aztán a közös éneklést felváltotta a közös zenehallgatás, de utóbbi nem „nyomta le” teljesen az ősi hagyományt, főképp, hogy a kettőt kombinálni is lehet.

Az ünnepi zene körüli újkori felhajtásban annak is agy szerepe van, hogy az előadók, kiadók érzik, ebben az időszakban lehet növelni az eladásokat, a hallgatottságot, a népszerűséget. Sajnos ez a trend nagyon sok, rémesebbnél szörnyűbb karácsonyi „muszáj-számot” szül minden évben. Azért ott van a mérleg másik serpenyője is: a klasszikusok, a feldolgozások, és újdonságok között is találni remek, karácsonyi éterbe való darabokat. Ezek közül válogattunk!

A lista természetesen szubjektív, de az nyugodtan kijelenthető, hogy az alábbiak közül egyik szám sem felszínes zene, és bármelyik mögé akár jóval többet is bele lehet látni, érezni, mint az ajándékok és a fenyőfaillat.

Demjén Ferenc: Legyen ünnep

Mariah Carey: All I want for Christmas is you

Zorán: Az ünnep

Frank Sinatra: Santa Claus is coming to town

Enya: The Spirit of Christmas past

Cserháti Zsuzsa: Karácsonyi dal

Csondor Kata: Add tovább

Dean Martin: Let it snow

Fotó:
pixabay.com

Minden, ami a sírással kapcsolatos

Minden ember életében van olyan pillanat, amikor elérzékenyül és könnycseppek jelenek meg a szemében. A nevetés és a sírás szinte édes testvérek, és mind a kettő valamilyen hatással van az őket átélő személyre. Most vegyük sorra, hogy mit tesz velünk a sírás folyamata.

Terhek nélkül, könnyedén

Szeretnéd, ha mindenki, akit szeretsz, boldog lenne? Tudod milyen fáradtan felkelni, és roskadozni az állandó terhek alatt? Milyen, mikor mindenki más gondja a te válladat nyomja? Tudod, hogy milyen érzés, amikor mindenki más fontosabb, mint te? Vajon, muszáj ennek így lennie?

Introvertált vagyok, hogyan barátkozzak?

Zárkózottnak lenni nem azt jelenti, hogy az ember barátságtalan, ugyanakkor, néha könnyű összekeverni a kettőt egymással. Hogy ez ne forduljon elő, az embereknek tájékozottnak kell lenniük ezzel kapcsolatban.

5 tévhit az érzelmi intelligenciáról

Tudjuk, hogy mi az érzelmi intelligencia, vagy mégsem? Sokan a hiperérzékenységgel azonosítják, pedig erről szó sincs. Illetve azt gondoljuk, szoros összefüggésben van az IQ-val.. ez sem egészen így van. Nézzük, mi az igazság!

Sorozatfüggőség

Egy hosszú nap után jól esik megnézni egy filmet, vagy egy részt a kedvenc sorozatunkból, hogy addig is eltereljük a figyelmünket a mindennapos problémákról, és hagyjuk az agyunkat egy kicsit pihenni. Ez a tevékenység egyáltalán nem káros, de kevesen tudják, hogy a sorozatok is ugyanolyan függőséget okozhatnak, mint a káros szenvedélyek.