Menü

Ünnepi toplista

Ha valami újdonságra és frissességre vágyunk, nem könnyű minőségi zenei tartalommal megtölteni a karácsonyt. Nem könnyű, de nem is lehetetlen. Ajánlataink a cikk végén!

A karácsonyi ünnepekhez ízig-vérig hozzátartozik a zene. Ez mindig is így volt, az idők folyamán aztán a közös éneklést felváltotta a közös zenehallgatás, de utóbbi nem „nyomta le” teljesen az ősi hagyományt, főképp, hogy a kettőt kombinálni is lehet.

Az ünnepi zene körüli újkori felhajtásban annak is agy szerepe van, hogy az előadók, kiadók érzik, ebben az időszakban lehet növelni az eladásokat, a hallgatottságot, a népszerűséget. Sajnos ez a trend nagyon sok, rémesebbnél szörnyűbb karácsonyi „muszáj-számot” szül minden évben. Azért ott van a mérleg másik serpenyője is: a klasszikusok, a feldolgozások, és újdonságok között is találni remek, karácsonyi éterbe való darabokat. Ezek közül válogattunk!

A lista természetesen szubjektív, de az nyugodtan kijelenthető, hogy az alábbiak közül egyik szám sem felszínes zene, és bármelyik mögé akár jóval többet is bele lehet látni, érezni, mint az ajándékok és a fenyőfaillat.

Demjén Ferenc: Legyen ünnep

Mariah Carey: All I want for Christmas is you

Zorán: Az ünnep

Frank Sinatra: Santa Claus is coming to town

Enya: The Spirit of Christmas past

Cserháti Zsuzsa: Karácsonyi dal

Csondor Kata: Add tovább

Dean Martin: Let it snow

Fotó:
pixabay.com

A szelfi diszmorfia önbizalom romboló hatása

Sokak szerint a szelfizés a mai, önimádó, egocentrikus generáció hóbortja. Viszont egy önarcképfotó sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. Az okostelefonokon található képszerkesztő alkalmazások segítségével bárki modellt varázsolhat magából. A baj akkor jön el, amikor belenézünk a tükörbe és látottakkal nem vagyunk megelégedve.

Ki nevel kit, avagy hogyan kell felnőttként helyesen bánni a szülőkkel?

Felnőttként a szüleink felé más lesz a viselkedésünk. Van, aki törleszteni akarja a szeretetet és törődést, amit kapott, és olyan is van, aki bosszút akar állni rajtuk valamilyen vélt vagy valós sérelem miatt. Nincs két egyforma család, ezért nincs recept sem a helyes viselkedésre, de vannak követendő és követhető sémák.

Betegségeink lelki okai

A legtöbb betegségünk lelki eredetű. Minden betegség valamilyen összefüggésben, de kapcsolatban van a lelki tényezőkkel. Hiszel ebben?

Amikor a cselekvés gátja te vagy – önmagunk csapdájában

Mindannyian kerülünk olykor-olykor nehéz helyzetekbe. De ha magunkat sodorjuk bele folyton, akkor sokkal nehezebb kijönni belőle. Ez a helyzet akkor is, amikor valamit csupán azért nem teszünk meg, mert valami hatalmas visszahúzó erőt tapasztalunk, no de nem akárhonnan: saját magunkból.

Születésnapi depresszió

Nem túl gyakran esik szó róla, pedig valós probléma. Ha téged is rosszul érintenek a születésnapok, akkor ez a cikk neked szól. Görgess tovább!