Menü

Fussunk télen is!

Az eddig tapasztalt enyhe tél megkönnyíti a szabadban sportolók dolgát, ráadásul az ezekben a hónapokban „felszedett” fittség később még jól jöhet.

Sokan, a rendszeresen sportolók közül, a leghidegebb hónapokra részlegesen, vagy teljesen leállnak mozgásformájuk űzésével. Az amatőr futók közül csak a legkitartóbbak edzenek télen is, idén viszont – legalábbis, ami január első heteit illet - mindenféle komolyabb felszerelés és bátorság nélkül is lehetett a szabadban edzeni.

A téli tréninget, ha szabad így fogalmazni, a formában tartást, egyébként a szakemberek kiemelten ajánlják. Elsősorban annak fényében teszik ezt, hogy a befektetett munka később, melegebb időszakban igencsak hasznos lehet. Nem mindegy persze, hogy edzünk. Az egyik legfontosabb a ritmus kialakítása (a klasszikus hétfő-szerda-péntek a kiindulópont), a pihenőidők megtartása, a regenerációra való odafigyelés, de a tréningek milyensége is alapvető. Ebben a témában mindenképpen érdemes tapasztalt versenyző, vagy szakember tanácsát kérni, aki segít meghatározni/beállítani a mennyiséget és az iramot.

A profi sportolókhoz hasonlatosan a hobbifutókak is állandóan oda kell(ene) figyelniük a megfelelő táplálkozásra, hiszen ez szervezetünk teljesítménye mellett kívánt formánkat, fittség érzetünket is alapvetően befolyásolja.

Fotó:
pixabay.com

Diétás ételek - vidd magaddal!

A diétánk egyik legkörülményesebb része kitalálni, hogy mely ételeket vihetjük magunkkal, ha elmegyünk otthonról. Néhány praktikus tanáccsal segítünk ebben!

Enni vagy nem enni? Ez itt a kérdés!

Unalomból? Stressz miatt? Tévénézés alatt? – egy nap vajon hányszor eszünk és ezek közül vajon mennyi a valódi éhség? Egy kutatás szerint tízféle éhség létezik, ám ezek közül csak egy valódi.

Fogyjunk éjjel? Benne vagyok!

Sokan panaszkodnak arra, hogy nehezen megy a fogyókúra, a zsírégetés, edzéssel sem igazán érnek el eredményt. Valószínűleg, ők nem figyelnek oda egy fontos dologra: az alvás és a zsírégetés közötti kölcsönhatásra. Pedig, tudunk éjjel fogyni!

A biztos alapok

Sokszor gondoljuk azt, hogy az egészséges életmódhoz illetve a fitt formánkhoz, csinos külsőnkhöz megannyi drága dolog szükséges, azonban a legfontosabb feltételei a testi és lelki egészségnek valójában nem kerülnek semmibe. Csupán nyolc dolog kell hozzá!

Futni jó

A futás talán az egyik a testet legintenzívebben megmozgató sport, emellett pedig természetes mozgásforma.