Menü

Fussunk télen is!

Az eddig tapasztalt enyhe tél megkönnyíti a szabadban sportolók dolgát, ráadásul az ezekben a hónapokban „felszedett” fittség később még jól jöhet.

Sokan, a rendszeresen sportolók közül, a leghidegebb hónapokra részlegesen, vagy teljesen leállnak mozgásformájuk űzésével. Az amatőr futók közül csak a legkitartóbbak edzenek télen is, idén viszont – legalábbis, ami január első heteit illet - mindenféle komolyabb felszerelés és bátorság nélkül is lehetett a szabadban edzeni.

A téli tréninget, ha szabad így fogalmazni, a formában tartást, egyébként a szakemberek kiemelten ajánlják. Elsősorban annak fényében teszik ezt, hogy a befektetett munka később, melegebb időszakban igencsak hasznos lehet. Nem mindegy persze, hogy edzünk. Az egyik legfontosabb a ritmus kialakítása (a klasszikus hétfő-szerda-péntek a kiindulópont), a pihenőidők megtartása, a regenerációra való odafigyelés, de a tréningek milyensége is alapvető. Ebben a témában mindenképpen érdemes tapasztalt versenyző, vagy szakember tanácsát kérni, aki segít meghatározni/beállítani a mennyiséget és az iramot.

A profi sportolókhoz hasonlatosan a hobbifutókak is állandóan oda kell(ene) figyelniük a megfelelő táplálkozásra, hiszen ez szervezetünk teljesítménye mellett kívánt formánkat, fittség érzetünket is alapvetően befolyásolja.

Fotó:
pixabay.com

A sütit vagy a brokkolit? Ez itt a kérdés

Minden diétázóval előfordul, hogy olykor elcsábul, nem tartja 100% az étrendjét, melléeszik. Emberek vagyunk, nem gépek és néha bizony hibázunk. Ahelyett, hogy sokkot kapva számolgatnánk mennyi kalóriával vétkeztünk, inkább gondoljuk végig, hogyan tervezhetjük újra a heti menüt.

Mesterséges édesítőszerek – inkább ne!

A legújabb kutatások szerint a sokak által előnyben részesített mesterséges édesítőszerek mégsem annyira kedvezőek. Az emésztő szervrendszerünk mikroorganizmusai ugyanis nem tolerálják ezeket az anyagokat. Új kutatási eredmények következnek.

A sikeres életmódváltás három fő szabálya

Amikor diétáról írunk, nem két hónapos fogyókúráról beszélünk. Életmódváltásról van szó, ami élethosszig tart. Hogy mindez sikeres legyen és hosszú távú, ehhez fejben is rendet kell tenni, s megfogadni három fő szabályt!

Életmódváltás a férjek szemszögéből

Elhatároztad, belekezdtél, diétás étrendet alakítottál ki, lecserélted az élelmiszereket, talán sportolni is elmentél, s máris itt a nagy buktatód: a környezeted. Mi fog most történni és mit tegyél? Elmondjuk

Nem indul a fogyás? Ezért.

Gyakran úgy érezzük, hogy mindent megteszünk a fogyás érdekében, az eredmény mégis várat magára. Az áttörés nem történik meg, a fogyás nem indul be látványosan, a kilók nem olvadnak úgy, ahogy vártuk. Vajon tényleg mindent jól csinálunk? Vegyük nagyító alá a problémát!