Menü

Fussunk télen is!

Az eddig tapasztalt enyhe tél megkönnyíti a szabadban sportolók dolgát, ráadásul az ezekben a hónapokban „felszedett” fittség később még jól jöhet.

Sokan, a rendszeresen sportolók közül, a leghidegebb hónapokra részlegesen, vagy teljesen leállnak mozgásformájuk űzésével. Az amatőr futók közül csak a legkitartóbbak edzenek télen is, idén viszont – legalábbis, ami január első heteit illet - mindenféle komolyabb felszerelés és bátorság nélkül is lehetett a szabadban edzeni.

A téli tréninget, ha szabad így fogalmazni, a formában tartást, egyébként a szakemberek kiemelten ajánlják. Elsősorban annak fényében teszik ezt, hogy a befektetett munka később, melegebb időszakban igencsak hasznos lehet. Nem mindegy persze, hogy edzünk. Az egyik legfontosabb a ritmus kialakítása (a klasszikus hétfő-szerda-péntek a kiindulópont), a pihenőidők megtartása, a regenerációra való odafigyelés, de a tréningek milyensége is alapvető. Ebben a témában mindenképpen érdemes tapasztalt versenyző, vagy szakember tanácsát kérni, aki segít meghatározni/beállítani a mennyiséget és az iramot.

A profi sportolókhoz hasonlatosan a hobbifutókak is állandóan oda kell(ene) figyelniük a megfelelő táplálkozásra, hiszen ez szervezetünk teljesítménye mellett kívánt formánkat, fittség érzetünket is alapvetően befolyásolja.

Fotó:
pixabay.com

Tények és tévhitek a cukorról

A legtöbben ördögtől valónak tartják a cukrot, főleg, ha diétáról van szó. Nézzünk meg pár tévhitet, amit gyakran hallhatunk.Vajon van mögöttük igazság? Kiderül a cikkből!

Az úszás jótékony hatásai

A sportok szerelmeseinek a tavasz még több lehetőséget szolgáltat szenvedélyük kibontakoztatására. Az úszás, azonban nemcsak a tavaszi időben tud jól esni. Jótékony hatását egész évben élvezhetjük, télen épp úgy, mint nyáron.

Testi-lelki harmónia

Mikor egészségről, vagy betegségekről beszélgetünk, gyakran a kézzel fogható dolgokban keressük a megoldást. Az egészséges reformételekben és gyógyszerekben, s megfeledkezünk sokszor arról, hogy testi állapotunk mellett, lelkileg milyen módon tehetünk saját életünkért. A testi-lelki harmónia szorosan összefügg, és nem működhet egyik sem a másik nélkül.

Tavaszi méregtelenítés

A hosszú tél után bevett szokás, hogy a természet megújulásával mi is megújuljunk kicsit, amit a szervezet méregtelenítésével érhetünk el. Nézzük is meg, hogyan!

Villámgyors diéták – villámgyorsan felejtsd el!

15 extra hatékony villámdiéta! A 3 leghatékonyabb villámdiéta Hollywoodból! A legjobb villámétrendek! Dobj le nyárig 10 kilót! Mínusz 4 kiló 3 nap alatt! 5 nap alatt 1 ruhaméret! 5nap alatt 5 kiló! Joghurtdiéta! Tojásdiéta! Fogyj dinnyediétával! 800 kalóriás étrend! Ismerősek ezek a mondatok?