Menü

Fussunk télen is!

Az eddig tapasztalt enyhe tél megkönnyíti a szabadban sportolók dolgát, ráadásul az ezekben a hónapokban „felszedett” fittség később még jól jöhet.

Sokan, a rendszeresen sportolók közül, a leghidegebb hónapokra részlegesen, vagy teljesen leállnak mozgásformájuk űzésével. Az amatőr futók közül csak a legkitartóbbak edzenek télen is, idén viszont – legalábbis, ami január első heteit illet - mindenféle komolyabb felszerelés és bátorság nélkül is lehetett a szabadban edzeni.

A téli tréninget, ha szabad így fogalmazni, a formában tartást, egyébként a szakemberek kiemelten ajánlják. Elsősorban annak fényében teszik ezt, hogy a befektetett munka később, melegebb időszakban igencsak hasznos lehet. Nem mindegy persze, hogy edzünk. Az egyik legfontosabb a ritmus kialakítása (a klasszikus hétfő-szerda-péntek a kiindulópont), a pihenőidők megtartása, a regenerációra való odafigyelés, de a tréningek milyensége is alapvető. Ebben a témában mindenképpen érdemes tapasztalt versenyző, vagy szakember tanácsát kérni, aki segít meghatározni/beállítani a mennyiséget és az iramot.

A profi sportolókhoz hasonlatosan a hobbifutókak is állandóan oda kell(ene) figyelniük a megfelelő táplálkozásra, hiszen ez szervezetünk teljesítménye mellett kívánt formánkat, fittség érzetünket is alapvetően befolyásolja.

Fotó:
pixabay.com

A bemelegítés elengedhetetlen fontossága

Miért kell bemelegíteni edzés előtt? Hogyan kell ezt végezni? Mit veszítesz, ha kihagyod? Remélem ez a cikk segítséget fog nyújtani abban, hogy ne ész nélkül kezdj neki az edzésnek.

Bulgur,a diétázók egyik kedvenc eledele

Eddig netán csak szemezgettél vele, de nem merted még kipróbálni? Vagy már jól ismered, és érdekel, hogy köreten kívül még hogyan tudod elkészíteni? Most minden kérdésedre választ kaphatsz.

Újévi könnyű falatok

A hagyományos, magyaros ünnepi menük bizony nem szűkölködnek kalóriával, nem csoda, ha a január elsejét bizonyos fogadalmakkal kezdjük. Fogyókúra helyett én azonban ésszerű diétát és kímélő ételeket készítsünk!

Semmi időm a mozgásra – többé nem kifogás

Fárasztó napok, hetek mellett nem mindig jut időnk hobbira, sportra meg még kevesebb. De mit tegyünk, hogy ne lustuljunk el? Hogyan szakíthatunk mégis időt a mozgásra?

A nagy kávékörkép – 1. rész

Ha unod a gyors instant kávékat, és kipróbálnál valami újat, érdemes előtte tisztában lenni néhány alapfogalommal.