Menü

Aktív évkezdet

Ugyan a karácsonyi időszakban kiemelt figyelmet kapnak azok a szervezetek, amelyek rászorulóknak gyűjtenek tartós élelmiszert, azonban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az új évben sem pihen: az elmúlt három hétben 44,5 tonna élelmet osztott szét.

Szerencsére az adományozókat most is megtalálja az Élelmiszerbank, hiszen fantasztikus, hogy már januárban is közel 45 tonna élelmet sikerült kiosztani a segítségre váró családok között.

Az Élelmiszerbank lendületesen kezdte a 2014-es esztendőt, s ezt igazolják az adatok is. Eddig 30 tonna közeli lejáratú tejterméket, 2,4 tonna pékterméket és desszertet, közel 8 tonna csokoládét, 1,5 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt, valamint 2,5 tonna húst gyűjtött be és osztott ki. Ez összesen 85 millió forintnyi adományt jelent.

Az Élelmiszerbank tájékoztatása szerint eddig 61 partnerszervezet áltt rendelkezésére, hogy az élelmiszert eljuttassák a rászorulóknak.
Az Élelmiszerbank egyébként már a kezdetektől a zászlajára tűzte, hogy minél több élelmiszer felesleget igyekszik megmenteni és azt eljuttatja a segítségre váró családoknak. Persze a pénzadománynak is örülnek, s azt mondják, 1000 forint felajánlásból 30 ezer forintnyi élelmiszert képes megmenteni.

Sőt, az Európai Unió által finanszírozott EU Élelmiszer Segélyprogramban is részt vesz, amelynek célja, “a közösség legrászorulóbb személyeinek intervenciós készletekból származó élelmiszerekkel történő ellátása”.

Ez azt jelenti, hogy az Unió bizonyos készletek egy részét karitatív célokra fordítja: vagyis a felajánlott alapanyagokat, gabonát, cukrot, sovány tejport, az élelmiszeripari vállalatok feldolgozzák. A legyártott áruk szétosztását pedig a karitatív szervezetek végzik.

Az Élelmiszerbank a program európai szintű konzultációján is részt vesz, de az előkészítésből és lebonyolításból is részt vállal. Tavaly 735 településen 496 ezer embernek jutott a segélyekből.

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!

Gyógynövények emésztési problémákra

Immunsejtjeink 80%-a a belekben található, a bélrendszer tehát egy nagyon érzékeny, intelligens szervünk, ami egész testünk működéséért felelős.Az emésztési problémák is fontos jelzések, melyek mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben. Ezek a gondok több-kevesebb rendszerességgel mindenkinél felbukkannak enyhébb vagy súlyosabb formában.