Menü

A pályaválasztást reformálná meg a Lányok Napja

A lányok többsége még mindig a „tipikus női” pályák felé sodródik, melynek hátterében erőteljes társadalmi nyomás (szocializáció) érvényesül. Ideje elhatárolódni attól az elavult a gondolattól, mely szerint „a nők a humán jellegű munkára” születnek, és karrierjük fő területe a család.

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a mai világban a pályaválasztásban kizárólag egyéni motivációk, választások hatnak. Pedig nagyvonalakban a karrierválasztásban még mindig érvényesül egy hagyományos szemlélet. Ez a nők felé alapvetően két dolgot sugall. Egyrészről leszűkíti a választási lehetőségeket nőiesnek minősített szakmák körére, másrészről a gyermekvállalás, családi szerep egyoldalú felelősévé teszi a lányokat. Ezzel szemben a fiúkat a társadalom abban erősíti meg végig, hogy ők bármilyen szakmát választhatnak, az apa szerep pedig csak plusz egy területe életüknek.

Ráadásul a szocializáció során a lányokat általában családi szerepükkel kapcsolatos képességeikben erősítik meg leginkább, míg a fiúk többféle kompetenciaterületről kapnak visszajelzést, ami stabilabb és átfogóbb önbizalom kialakulását segíti elő.

A Lányok Napja nevű nemzetközi akció ezeknek a jelenségeknek a következményeire hívja fel a figyelmet, és kísérletet tesz a karrierválasztás trendjének formálására.

Az akció fő célja a lányok érdeklődésének felkeltése a mérnöki, informatikai és egyéb jövő-orientált szakmák iránt. A tudatosítás, figyelemfelhívás alapvetően három irányú: lányok pályaválasztása, munkáltatók, szülők (közvélemény) felé.

Nem nehéz belátni, hogy gazdasági és társadalmi érdekek szempontjából is van jelentősége a témának. A kutatói és mérnöki utánpótlás például meglehetősen korlátozott (pedig a piaci igény nagy lenne rá), ezzel szemben a nők számaránya természettudományos, műszaki és informatikai területeken még mindig nagyon alacsony.

A Lányok Napja akció keretében olyan nyílt napok megrendezésére kerül sor, melyek alkalmával a vállalatok 9.-10.-11. osztályos lányokat fogadnak. A cél hogy a hagyományos pályaválasztási orientációval szemben, a lányokat is megerősítsék más jellegű (például természettudományos) kompetenciáikban, és általában véve saját képességeik terén. 

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!