Menü

Az olvasás forradalma?

A megállíthatatlan és szupergyors technikai fejlődés megannyi negatívuma mellett azért bőven találunk pozitív hozadékot. Az olvasás népszerűségének alakulására például még a klasszikus értékek legnagyobb védelmezői is elismerően csettinthetnek.

Ma még azért a legtöbb ember számára nehézen elképzelhető, hogy a szép, jó tapintású, színes, szagos könyv helyett egy E-könyv olvasót, vagy valami modern kütyüt vegyen a kezébe, ha olvasni támad kedve. De. Az évről-évre jobb és használhatóbb speciális, E-könyv olvasó eszközök mellett a digitális olvasás az okostelefonok és a tabletek hihetetlen népszerűségének hullámán kap új lendületet.

Az úgynevezett E-könyveket ugyanis nemcsak az olvasókon lehet élvezni, hanem szinte minden számítógépen. Ez pedig azt jelenti, hogy az olvasás összekapcsolódott egy dinamikusan fejlődő iparággal, egyre jobban beilleszkedik a digitális világba.

Az elektronikus könyvek  egy olyan népes, és hihetetlenül gyorsan hízó réteget szólítanak meg, amelyet nem feltétlenül érdekelnek a hagyományos könyvek. Most viszont, akár a divatnak is köszönhetően, olvasnak a fiatalok, és jelen pillanatban nem az a kérdés, hogy mit és hogyan.

Az elektronikus olvasás, beleértve az interneten történő böngészést is, nem ugyanaz, mint e tevékenység hagyományos, máig megszokott formája. A változás, talán beszélhetünk forradalomról is, hihetetlenül gyorsan megy végbe. A mai generációk körülbelül 90 százalékának természetes, hogy újságot, vagy könyvet vesz a kezébe, míg lassan felnő egy olyan korosztály, amelynek ezek a dolgok már teljesen természetellenesek lesznek. Ők másképp nézik és fogyasztják a betűket.

A példák azt mutatják, hogy nem kell keresztet vetni az olvasásra, sőt, elképzelhető, hogy annak népszerűsége még tovább fog növekedni. A kérdés, mennyiben lesz más az E-olvasás, mint a klasszikus forma, és hogyan lehet előbbit hasznosítani, azaz fenntartani a tudomány, irodalom és művészet megfelelő tudásszintjét, illetve az arra való igényt. A válasz bizonyosan nem napjainkban születik meg, hanem azt a „digitális generáció” adja majd meg véglegesen.

Fotó:
pixabay.com

Stressz-evés

Az evés az egyik legnépszerűbb unaloműző és stresszcsökkentő tevékenység, főként a fiatalabbak körében. Ám ez egyáltalán nem olyan jó, mint gondolnánk.

Egészséged megőrzése tanévkezdés után

Szeptember elsejével elindul egy új tanév. Mindegy, hogy iskolába jársz, esetleg egyetemre, vagy óvodáskorú kisgyereked van, a szeptember mindenképpen fontos pont lesz az életedben. Ami pedig biztos, hogy sosem lehetsz rá elég felkészült.

Tanévkezdés bentlakóként: mit vigyen a gyerek a kollégiumba?

Hiába a pontos és rendezett pakolás, néhány dolog bizony otthon felejtődhet.

Minden, ami műszempilla 2.rész

Nagyon sok mindenen múlik az, hogy a műszempilla olyan hatást keltsen, mintha az a sajátunk volna. Na de mire is kell pontosan figyelni, illetve mit is kell tudni a mű pillákról? Erről kérdeztem Miklán Lilla kozmetikust.

A lustaság valóban fél egészség?

Szokás mondani: a lustaság fél egészség. De valóban az? Járjunk utána!