Menü

Az olvasás forradalma?

A megállíthatatlan és szupergyors technikai fejlődés megannyi negatívuma mellett azért bőven találunk pozitív hozadékot. Az olvasás népszerűségének alakulására például még a klasszikus értékek legnagyobb védelmezői is elismerően csettinthetnek.

Ma még azért a legtöbb ember számára nehézen elképzelhető, hogy a szép, jó tapintású, színes, szagos könyv helyett egy E-könyv olvasót, vagy valami modern kütyüt vegyen a kezébe, ha olvasni támad kedve. De. Az évről-évre jobb és használhatóbb speciális, E-könyv olvasó eszközök mellett a digitális olvasás az okostelefonok és a tabletek hihetetlen népszerűségének hullámán kap új lendületet.

Az úgynevezett E-könyveket ugyanis nemcsak az olvasókon lehet élvezni, hanem szinte minden számítógépen. Ez pedig azt jelenti, hogy az olvasás összekapcsolódott egy dinamikusan fejlődő iparággal, egyre jobban beilleszkedik a digitális világba.

Az elektronikus könyvek  egy olyan népes, és hihetetlenül gyorsan hízó réteget szólítanak meg, amelyet nem feltétlenül érdekelnek a hagyományos könyvek. Most viszont, akár a divatnak is köszönhetően, olvasnak a fiatalok, és jelen pillanatban nem az a kérdés, hogy mit és hogyan.

Az elektronikus olvasás, beleértve az interneten történő böngészést is, nem ugyanaz, mint e tevékenység hagyományos, máig megszokott formája. A változás, talán beszélhetünk forradalomról is, hihetetlenül gyorsan megy végbe. A mai generációk körülbelül 90 százalékának természetes, hogy újságot, vagy könyvet vesz a kezébe, míg lassan felnő egy olyan korosztály, amelynek ezek a dolgok már teljesen természetellenesek lesznek. Ők másképp nézik és fogyasztják a betűket.

A példák azt mutatják, hogy nem kell keresztet vetni az olvasásra, sőt, elképzelhető, hogy annak népszerűsége még tovább fog növekedni. A kérdés, mennyiben lesz más az E-olvasás, mint a klasszikus forma, és hogyan lehet előbbit hasznosítani, azaz fenntartani a tudomány, irodalom és művészet megfelelő tudásszintjét, illetve az arra való igényt. A válasz bizonyosan nem napjainkban születik meg, hanem azt a „digitális generáció” adja majd meg véglegesen.

Fotó:
pixabay.com

5 tipp, hogy mit kezdj a szabadidőddel

Az élet folyamatos tanulás. Tanulás akkor, ha egy képzést szeretnénk elvégezni, és tanulás akkor is, ha önmagunkkal kapcsolatos feladataink vannak. Ugyanígy néhányunknak tanácsra lehet szüksége, ha arról van szó, mit kezdjen a temérdek szabadidejével. Nem mindenkinek a rohanó életmód a legnagyobb ellensége.

A szelfi diszmorfia önbizalom romboló hatása

Sokak szerint a szelfizés a mai, önimádó, egocentrikus generáció hóbortja. Viszont egy önarcképfotó sokkal többet elárul rólunk, mint gondolnánk. Az okostelefonokon található képszerkesztő alkalmazások segítségével bárki modellt varázsolhat magából. A baj akkor jön el, amikor belenézünk a tükörbe és látottakkal nem vagyunk megelégedve.

Magányosan vagy állattal lakásban?

Talán emberek tízezrei viaskodnak a kérdéssel, hogy maradjanak-e egyedül egy tiszta lakásban, vagy inkább fogadjanak maguk mellé egy társat, aki után viszont bizony gyakran kell takarítani, és a higiéniára is ügyelni kell. Hogyan döntsünk?

Ne legyen stresszes kinyitni a ruhásszekrényt!

Gyakran érzed reggel, amikor kinyitod a szekrényt, hogy nincs mit felvenned? Mit gondolsz, miért van ez? Irtsd ki a stresszt a ruhásszekrényedből! Segítünk!

A komolyzene egészségre gyakorolt hatásai

Kutatások sora igazolta, hogy a klasszikus zene emberi szervezetre gyakorolt hatása sokkal pozitívabb, mint bármilyen más stílusú zenéé. Valószínűleg már mindannyian megtapasztaltuk, amikor stresszes nap után betettük kedvenc zenénket, egyből el is tudtunk vonatkoztatni az átélt fáradalmaktól.