Menü

Cukrászverseny, hírességek borai és rengeteg pezsgő

  • Dátum: 2014.02.25., 13:46

Széll Tamás, az eddigi legsikeresebb hazai Bocuse d’Or döntős felkészüléséről mutatnak be filmet március 2-án a VinCE Budapest Wine Show-n. A gasztro vasárnap délutáni előadásain étel-bor párosításokkal készülnek, a legizgalmasabb desszertek közül a közönség szavazhatja meg kedvencét. E mellett hírességek boraival és a vörös szőnyegen vonuló sztárok kedvenc pezsgőjével is koccinthatnak, akik az Oscar-díjátadó napján a rendezvényre látogatnak.

A szervezők nemcsak a rendezvény közönségének kívánságait vették figyelembe az V. VinCE Budapest hangsúlyosabb kulináris programjaival, de az ide érkező több mint száz nemzetközi szakértő figyelmét is szeretnék felhívni rá, hogy a hazai borok a nemzetközi gasztronómiában is megállják a helyüket. Kiss Sándor, a Miele séfjének fogásai mellé ezért neves borászatok, köztük a Pannonhalmi Apátsági Pincészet és a Gróf Buttler kínál majd borokat.

Ezt követően a desszert-bor párosítások kerülnek majd sorra, amelyek közül a közönség szavazhatja meg kedvencét. A nézők elismerésére többek között Stephane Gerphagnon, a La Praliné mestercukrásza, de egy még felfedezésre váró ifjú hölgy is pályázik.

A gasztro vasárnapon a séfek Oscarjaként ismert Bocuse d’Or hazai döntőse, Széll Tamás is főszerepet játszik. A bálteremben vetítik a felkészülését bemutató filmet, amelyet Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or szövetség elnöke konferál fel, és amelynek másik főszereplője emblematikus ételünk, a gulyás. Mi volt a cél, hogyan zajlott a kísérletezés, végül miből és hogyan készült el a fogás Széll Tamás elképzelései szerint, vagyis „az összes klisétől, dogmától megszabadítva, átütően kirobbanó, kifejező, a 21.századot magában hordozó” formában? A nézők a filmen túl, közelebbről is megismerhetik a végeredményt.

A pezsgő hangulatot reggel a Champagne Alfred Gratien borásza alapozza meg, többek között azokat a tételeket bemutatva, amelyek három ötcsillagos értékelést kaptak a VinCE magazin tesztelőitől. Később az Oscar-gála jegyében rendezett mesterkurzuson világsztárok borai kerülnek a poharakba, mint a Jolie-Pitt páros roséja vagy Sofia Coppola, a rendezőnő pezsgője.

De koccinthatnak a borkedvelők a filmművészet champagne-aként ismert Moët & Chandonnal is, amelyet a teltházas szombati előadás mellett délutánonként kínálnak majd a Zwack Izabella Borkereskedés standjánál. A ház több mint két évtizede a Golden Globe hivatalos partnere és olyan szuperprodukciókban is feltűnt, mint A nagy Gatsby. A film főszereplője, Leonardo DiCaprio legfrissebb Arany Glóbusza után az Oscar-díjra is jelölést kapott, amelyről éppen aznap éjjel dönt majd az Akadémia.

A film- és champagne rajongóknak a délutáni Kazinczy Boraukció szintén izgalmas programnak ígérkezik, itt akár a Moët & Chandon 1947-es évjáratú vagy a kivételes ritkaságnak számító 1999-es Esprit du Siécle tételére is licitálhatnak. Utóbbiból mindössze 323 magnum palack készült, a gyűjtők kincsét a 20. század leghíresebb évjárataiból házasították.

További információk:
vincebudapest.hu

Forrás, fotó:
Noguchi

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.