Menü

Mi történik Schumacherrel?

Erre a kérdésre több millióan kíváncsiak nap mint nap. A legújabb hírek szerint a síbalesetet szenvedett volt Forma-1-es pilótát ébresztik a mélyaltatásból. Mások máshogy tudják.

A balesetet követő első hetek hisztérikus információéhségét és kínálatát követően mára is csak kis mértékben csitultak a kedélyek. Most is rengetegen kíváncsiak arra, mi történik a kórházban fekvő sztárral, míg a hivatalos források rendszerint elég szűkszavúak.

Január végén bejelentették, hogy elkezdték Michael Schumacher felélesztését, a rajongók komoly reményekkel böngészték a friss híreket, de mivel hetekig nem volt újabb hivatalos információ, ismét megjelentek a találgatások a német expilóta állapotával kapcsolatban.

A Focus nevű német magazin tudni vélte, hogy az ébresztési folyamatot leállították. Az ok szerintük az, hogy Schumacher szervezete nem reagált megfelelően a procedúrára. A volt versenyző menedzsere ezt nem sokkal később cáfolta, úgyhogy hivatalosan még mindig a ébresztés zajlik.

Az utóbbi hetekben rengeteg téves információ látott napvilágot és terjedt el. A megbízhatónak tekinthető források sajnos általában elég szűkszavúak, és ez táptalajt ad a legmerészebb találgatásoknak. Annyi bizonyos, hogy Schumacher fejsérülése nagyon súlyos, életveszélyes állapotban volt, több műtéten is átesett, ám ezek eredménye kérdéses, míg az sem jó jel, hogy a sztár még nincs magánál. A rajongók ugyanakkor nem pesszimisták, hiszen az orvosok szerint a mélyaltatásból való visszatérés hónapokig is eltarthat.

Fotó:
wikipédia

Atlétikai világbajnokság Budapesten!

Mint sokan tudjuk, a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát Budapest kapta meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség 2018 decemberében tartott ülésén. Ez a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság, melyre 195 országból 2000 atléta érkezett.

Az eper szervezetre gyakorolt hatása

A nyár igazi jele a piacokon megjelenő friss eper, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is, mondhatni bűntelen élvezet.

Miért szednek sótablettát a futók?

Sokan esküsznek rá, mások pedig egyáltalán nem használják. De most akkor kell vagy sem? Mire jó a sótabletta?

Segíti-e az olimpia egy ország sportjának felemelkedését?

Előző cikkünkben arról elmélkedtünk, hogy vajon egy átlag hazai világverseny generál-e az utánpótlásnak több versenyzőt. Egyértelmű válasz nem adható, annyi bizonyos, hogy a kettő között nincs összefüggés. Az már egy másik kérdés, hogy néhány kiugró eredmény viszont érdeklődő fiatalokat hoz az adott sportágba. Ám azt már viszonylag objektíven meg tudjuk vizsgálni, hogy okozott-e sportági fejlődést egy olimpia az adott országnak. Maradjunk csak a XXI. századi olimpiáknál.

Az egészséges edző-gyermek-szülő háromszög a sport területén.

Amikor gyermekünket klubkeretek között sportolni adjuk, nagyon fontos, hogy megmaradjon a gyermek-szülő-edző háromszög stabilitása. Ennek fenntartásáért különösen a két felnőttnek kell sokat tenni, mert ha megbillen, vagy bármilyen törés következik be, annak a gyermek látja a kárát. Néhány sportág erre már konkrét leírásokat dolgozott ki.