Menü

Ne legyünk az influenza áldozatai!

  • Dátum: 2014.02.27., 15:54

Az emberek közel 50%-a „húzhatja le a rolót”, amikor egy családtagjuk megbetegszik, mivel ez negatív hatással van a különböző családi programokra, a házimunkára, hobbikra és a szórakozásra.

Az orrdugulás, a torokpanaszok, a rossz közérzet, a láz vagy éppen a végtagfájdalmak  enyhítésében is óriási szerepet játszhatnak a Wick vény nélkül kapható gyógyszertermékei, amelyekben természetes eredetű összetevők egészítik ki a gyógyszerhatóanyagokat. Így például a méz, gyömbér, citrom, menta, aloe vera vagy az eukaliptusz kivonatai is megtalálhatóak az egyes „zöld pajzsos” gyógyszertermékekben.

Íme pár hasznos tanács, hogyan kerüljük el ezt a nemkívánatos betegséget:

Kerüljük a tömeget a zárt helyeken – A Wick Global 2013-as  nátha és influenza felmérés válaszadóinak 41%-a vélte úgy, hogy a náthát/megfázást egy közösségi helyen kapta el. Természetesen nem válhatunk remetévé tavaszig, de ha jobban odafigyelünk, csökkenthetjük a fertőzésveszélyt.

Mossunk kezet – Az influenzavírusok akár 48 órán át is életben maradnak, de a jó öreg antibakteriális szappan és a meleg víz segíthet megszabadulni a kórokozóktól.

Az, hogy milyen gyorsan győzzük le a legszebb napokat is megkeserítő megfázás tüneteit, csak rajtunk múlik! A Wick egyes gyógyszertermékei – legyen szó a citromízű forró italporokról, a köhögés elleni szirupokról és szopogatótablettákról, a Sinex Wick Eukaliptusz orrspray-ről, vagy éppen a sokak által a gyeremekkort idéző VapoRub Wick, mellkasra kenhető kenőcsről – azonnal aktivitásba lépnek, így már egyszeri használatukkal fellélegezhetünk, akár 8 órára is!

A különböző aktív hatóanyagok csökkentik a nyálkahártya duzzadtságát, csökkentik a köhögési ingert, s a nyáktermelést fokozva segítik a letapadt váladék feloldását, így kombináltan csökkenthetik a nátha több tünetét. A természetes eredetű segédanyagokról a népi gyógyászat a következő fontos információkat jegyezte fel: az eukaliptusz megakadályozza az orrnyálkahártya kiszáradását, az aloe vera pedig tonizálja azt.

A méz bevonja a garatnyálkahártyát, így csökkentve annak kiszáradását, de segít az égető érzés, valamint a légúti irritációk leküzdésében is. A mentol stimulálja a nyák- és nyáltermelést, csökkenti a köhögést, hűsítő hatása révén pedig nyugtatja az irritált torkot és könnyíti a légzést. A citrom C-vitamin tartalmának köszönhetően remek immunerősítő hatással bír, a gyömbér pedig serkenti a csillószőrök mozgását. A terpentinolaj csökkenti az orrdugulást, a kámfor javítja az orrlégzést.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Vény nélkül kapható gyógyszerek, kivéve a Wick torokcukorkák, amelyek élelmiszerek és gyógyhatással nem rendelkeznek.

TriActin Wick: Citrom ízű por belsőleges oldathoz (Hatóanyagok: paracetamol, gvajfenezin és fenilefrin-hidroklorid)
SymptoMed Wick: Citrom ízű por belsőleges oldathoz (Hatóanyagok: paracetamol és fenilefrin-hidroklorid)
Wick VapoRub: Kenőcs (Hatóanyagok: racém kámfor, tengerparti fenyőből származó terpentinolaj, levomentol és eukaliptusz olaj)
GuaifenoMed Wick: 200 mg/15 ml méz és gyömbér ízű szirup (Hatóanyag: gvajfenezin)
Sinex Wick: Eukaliptusz 0,5 mg/ml oldatos orrspray (Hatóanyag: oximetazolin-hidroklorid)
MedDex Wick: 20mg/15ml méz ízű szirup (Hatóanyag: dextrometorfán-hidrobromid)
MedDex Wick: 7,33 mg méz ízű szopogató tabletta (Hatóanyag: dextrometorfán)

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Wick Pharma Zweigniederlassung der Procter & Gamble GmbH, Sulzbacher Strasse 40-50, D-65824 Schwalbach am Taunus, Németország,
Forgalmazó: Teva Gyógyszergyár Zrt.,1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?

Lúgosításra fel

Jön a jó idő, nem csak a kedvünknek kell jobbnak lennie, hanem a testünknek is ideje kiadni magából a káros anyagokat. Irány a lúgosítás!