Menü

Gondoljuk át az altatószedést!

Viszonylag sok embert érint az alvászavar problémája, és közülük nagyon sokan nyúlnak kapásból gyógyszerhez. Pedig nem feltétlenül az a legjobb megoldás.

Az biztos, hogy az altatók gyorsak és hatásosak. A gond ott van, hogy nem biztos, hogy gyógyszeres beavatkozásra van szükségünk, hanem esetleg máson kell változtatnunk. A másik dolog: a gyógyszerek esetleges mellékhatásai hosszabb távon többet árthatnak, mind amit rövid távon javítanak.

A legújabb fejlesztésű altatók már jóval „barátibbak” régebbi társaiknál. A fejlesztők igyekeztek a mellékhatásokat a lehető legminimálisabbra csökkenteni, és elérni azt, hogy a szer minél előbb távozzon a szervezetből. Ezzel együtt ott van a rászokás kérdése, amelytől sokan félnek, nem teljesen alaptalanul. Egy idegesítő és fárasztó probléma könnyű megoldása mindig is csábító és népszerű.

A szakemberek egyébként nem tiltanak az altatóktól (hiszen a megfelelő mennyiségű alvás nagyon fontos szervezetünknek), de azt tanácsolják, hogy aki nem alkalmi használó (igénylő), az előtte mindenképpen forduljon orvoshoz. Ugyanis könnyedén előfordulhat, hogy az álmatlanságot valamilyen betegség, vagy szervi elváltozás okozza, amelyet érdemes célirányosan kezeltetni, s nem a tünetét (az álmatlanságot) mesterségesen megszüntetni. A problémát lelki teher is okozhatja, ugye, ez megint már kezelési módot, például életmód változtatást igényel.

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?