Menü

Plusz védelmi szint a szájban

A különböző szájöblítők használata nem helyettesíti a fogmosást, viszont kiegészíti annak védőhatását. Fogalmazhatunk úgy, beépít még egy védelmi szintet a szuvasodás, íngyulladás ellen.

A szájápolás alapja a fogmosás, amelyet naponta két-három alkalommal el kell végezni. Emellett több kiegészítő lehetőség áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy még nagyobb biztonságban tudjuk fogaink, ínyünk és szánk egészségét.

A szakemberek fogmosás után ajánlják a szájöblítők használatát, méghozzá azért, hogy a nem kívánatos baktériumok elpusztuljanak. Elegendő naponta egy-két korttyal öblögetni egy, vagy két alkalommal, s máris sokat tettünk egészségünk érdekében.

Szájöblítőből, öblögetőből rengetegféle van, és azok egyik alfaja, a sima, mindennapos használatra gyártott szájvizek kínálata is széles skálán mozog. A legtöbb tartalmaz alkoholt, ami nem jelent gondot, kivéve azok számára, akik sokat dohányoznak, nekik az alkoholmentes formát ajánlják, mert előbbi segíti a füstből származó káros anyagok felszívódását.

A szájvizeket természetesen nem szabad lenyelni, azonban ha nyelünk belőle egy kicsit, az nem okozhat különösebb gondot. Miután öblítettünk, fontos, hogy egy ideig nem együnk, vagy igyunk, mert ezzel csökkentjük a szájvíz hatékonyságát. A legjobb használati időszaka a szájöblítőknek az esti fogmosás előtt, lefekvés utáni alkalom.

Fotó:
cedruspatika.hu

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.