Menü

Rémisztő koránkelés

A koránkelés igen praktikus dolog, annak ellenére, hogy sokszor nagyon nehéz. Akad, aki bírja, akad, aki képtelen megbirkózni vele. Most nekik adunk tippeket ahhoz, miként állítsák át a biológiai órájukat.

A legjobb hír, hogy a koránkeléshez hozzá lehet szokni, pontosabban szoktatni magunkat. Nagyon fontos viszont, hogy a hozzá szoktatás fázisában mindennap, még hétvégén se engedjük el magunkat. Ez azt jelenti, hogy legalább négy héten át mindennap ugyanabban az órában ébredjünk fel.

A közhiedelem úgy tartja, egy egészséges felnőtt számára hat-nyolc óra alvás szükséges. Mindenki pontosan tisztában van vele, hogy milyen teljesítményre képes hat, vagy nyolc órás pihenéssel. Amikor végeztünk az önvizsgálattal, akkor gondoljuk át, mikor kellene lefeküdnünk ahhoz, hogy a számunkra szükséges alvásidőt mindenképp ki tudjuk tölteni. Ha ez megvan, akkor pedig irány az ágy. Az éjszakai munkához, aktivitáshoz, tévézéshez, olvasáshoz, számítógépeszéhez szokott egyéniségek számára ezek a tevékenységek továbbra is vonzóak maradnak, azonban a sokadik álmos és kába reggel után ők is rájönnek, hogy érdemes előbb ágyba bújni.

Állítsuk be a vekkert, telefont a megadott időre, de ne hagyjunk magunknak szundizásra további perceket. Ezt úgy tudjuk legkönnyebben elérni, hogy az ágytól jó messzire helyezzük az ébresztőórát, így kénytelenek leszünk kikelni, amikor az megszólal.

Próbáljuk tudatosítani magunkban, hány órakor szeretnénk felébredni. Az elme hatalma félelmetes, vagyis ha megfelelően képzeljük el az időpontot, tervezzük el a felkelést, akkor az agyunk nem fog cserbenhagyni és még a vekker előtt ki fogjuk nyitni a szemünket.

Érdemes frissítő zuhannyal, vagy mozgással, edzéssel kezdeni a napot. Az nagyon jó motiváció, ha azért szeretnénk koránkelők lenni, hogy beiktathassuk a mozgást mindennapjainkba. Az edzés így nagyon könnyen az életünk részévé válik.

A fény segíti az ébredést, míg a sötétség inkább az alvást. Ezért a redőnyt, rolót soha ne állítsuk teljesen sötétre, hagyjuk, hogy a fény beszűrődhessen. Egy kis napsütés megalapozhatja a napunkat is.

Praktikus lehet az is, hogy előző este kikészítjük, kivasaljuk a ruhánkat, összekészítjük a gyerek iskolatáskáját, ruháját, szendvicsét, felírjuk, mire lesz szükségünk és mi az, amit semmiképpen sem szabad otthon felejtenünk. Így aztán nem kell kiszámolni a reggeli perceket, hanem a megszokott rendben, nyugodtan készülődhetünk és készíthetjük fel magunkat a munkára, tanulásra.

Fotó:
sxc.hu

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.