Menü

Sportpályán is talpig sminkben

Nem ritka manapság, hogy a sportolók a versenypályán is „talpig” sminkben jelennek meg. De konditeremben és nyáron a strandon is szép szerivel láthatunk teljes sminkben pompázó hölgyeket.

Hát igen, a társadalmi nyomás: minden körülmény között „hibátlannak” és nagyon csinosnak kell tűnni… Pedig nemcsak nagyon ciki tud lenni egy elkent, megfolyt szemkontúr, hanem nagyon egészségtelen is bőrünk állapotára nézve. „Sminkmaszk” felvitele helyett sportolás előtt inkább az lenne a fontos, hogy arctejjel vagy tonikkal alaposan megtisztítsuk az arcbőrünket. A sportolás ugyanis fokozza a szervezet oxigénellátását és a verejtékezést, amely kifejezetten jó hatással lehet bőrünkre, de csak ha alapozóval nem tömítjük el pólusainkat. Ráadásul izzadás hatására a kozmetikumokban található festék-, és illatanyagok bőrgyulladást és májfoltokat is okozhatnak.

A kiizzadt folyadékot persze pótolni kell, igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot és hidratáljuk bőrünket is. A hidratálás azonban nem azt jelenti, hogy zsíros krémeket kell használnunk, egy zsíros bőr is lehet száraz, vízhiányos. Szabadtéri sportoknál pedig ne feledkezzünk meg fényvédő használatáról, óvjuk bőrünket a túlzott napsugárzástól!

Vannak olyan sportok, melyek erőteljesen igénybe veszik kezünket, tenyerünket is, és bőrkeményedést okoznak. Habkővel eltávolíthatjuk tenyerünkről illetve talpunkról a nem túl esztétikus bőrkeményedéseket, kakaóvaj használatával pedig tovább javíthatunk bőrünk állapotán.

Alapvetően semmilyen kozmetikum használata nem tanácsos sportolás közben, az a legjobb, ha tisztán hagyjuk bőrünk pólusait, és szabad utat engedünk a verejtékezésnek is. Az izzadás ugyanis nemcsak hőháztartásunkat szabályozza, hanem egyúttal tisztító hatást is jelent. A kozmetikumok pedig nemcsak eltömítik pórusainkat, hanem izzadás hatására allergiás tüneteket is okozhatnak.

Fotó:
pixabay.com

Négy ok, amiért a nyáron sem hagyhatod abba az edzést

Konditerembe jársz? Esetleg aerobikozol? Úszol? Valami egyéb sportot űzöl? Néhány sportegyesület a nyári szünidő alatt szünetelteti az edzéseket is, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell időt fordítanod magadtól is a mozgásra. Íme, négy érv, hogy miért éri meg edzened a nyár folyamán.

Mit sportoljak? – III. A futás

Mostanában a futás reneszánszát éli, de még mindig vannak, akik nehezen szánják rá magukat. Pedig, az egyik legrugalmasabban űzhető testmozgás.

Grillszezon-nemcsak húsimádóknak!

Bár a kerti grillezés, tárcsán sütés összekapcsolódik nálunk a gondosan bepácolt húsokkal, szalonnasütéssel, ám nem feltétlen kell kizárólag húsos fogásokban gondolkodni, a vegetáriánusoknak is jutnak finom falatok egy kerti partin. Tűzzünk néhány vegetáriánus ételt a nyársra!

Tíz gyors tipp, amellyel máris életmódot váltottál

Nagyon gyakran a pénz és az idő a legelső két kifogás, ha életmódváltásról beszélünk. Engedd meg, hogy megpróbáljalak meggyőzni az ellenkezőjéről, ígérem mindössze tíz változtatás és máris rengeteget tettél az egészségesebb élethez vezető úton, sem drága nem lesz, sem időigényes. Ne lapozz tovább, olvasd el a tíz tanácsom.

Ezt csináld és meghízol!

Számtalan olyan rutinból elkövetett cselekvésünk van, melyeket talán észre sem veszünk, mégis rögzülnek, és rossz szokásainkká válnak, ezzel egyre több problémát okozva. Kis odafigyeléssel mindez megelőzhető.