Menü

5 tipp, hogy jobban érezd magad a bőrödben!

  • Dátum: 2014.03.23., 18:02

Nem szükséges óriási változásokat eszközölnöd, hogy jobban érezd magad. Elég, csupán ha beiktatsz néhány apróságot a mindennapjaidba, amitől közérzeted és önbizalmad is jelentősen javulhat. Íme, néhány jó tanács, amit érdemes megfogadnod, hogy energiával kezd a tavaszt!

Szánj egy kis időt magadra!

Fontos, hogy találj naponta 10 percet, amikor csak magaddal foglalkozol. Változtass a szokásaidon, nyújtsd el a fürdés élményét, és használd ki a gyógynövények erejét. A levendula, a borsmenta, és egy csipetnyi jázmin csodákra lehet képes!
 

Energetizáló masszázs

A masszázs segítségével fokozható a vérkeringés, és az anyagcsere is, így kifejezetten hatékony módszer, ha energikusabbá szeretnél válni. A megfelelő talpmasszázs szinte minden problémán segít, a reflexterületek masszírozásával hatást gyakorolhatsz az egész szervezetedre. Csökkenti a fájdalmakat, és még a lelki problémákra is megoldást nyújthat.

Sportolj! Már 30 perc is zsírégető!

A sport segítségével nem csak testedet formálhatod, hanem közérzeteden is javíthatsz. Ha nincs időd a mozgásra, de gyorsan formába akarsz lendülni, próbáld ki a Hollywoodi sztárok jól bevált módszerét a Power Plate vibrációs tréninget. Mindössze 30 perc, de egy komplett edzést elvégezhetsz alatta, mely tartalmaz pilates, kardió, erősítő és jóga elemeket is. A jótékony rezgéseknek hála a Power Plate a mélyizmokat edzi, használatát bármilyen életkorban el lehet kezdeni, hiszen jelentősen csökkenti a terhelést az ízületeken. A vibrációs tréning hozzájárul ahhoz, hogy fiatalabbnak érezzük magunkat és javít a közérzeten is a vér oxigéntartalmának növekedése, és az alapvető agyi funkciók javulása következtében.

Szénhidrát helyett fehérje

A hosszú téli hónapoknak vége, így a tavasz beköszöntével felejtsd el a hizlaló reggeli nassolnivalókat és válassz helyette inkább natúr joghurtot, friss gyümölcsökkel. Az alacsony zsírtartalmú fehérje nem terheli meg annyira a gyomrot, mint a szénhidrát és még fogyhatsz is vele!

Egy kis délutáni pihenő

Napközben úgy érzed, mindjárt elalszol? Ha semmi nem segít, add meg magad! Egy stresszes időszakban, fárasztó munkanap után csakis az alvás segíthet, nem kell sok, mindössze 15 perc és máris tele energiával foghatsz hozzá a feladatokhoz. Fontos azonban, hogy ne órákig szundikálj, utána ugyanis még fáradtabban ébredsz majd!

Forrás, fotó:
Life PR

Jelek, hogy nem mozogsz eleget

Mozogsz eleget a hétköznapokban? Mikor néztél rá utoljára a telefon lépésszámlálójára? Meglepetten tapasztalhatod, hogy akár még a néhány ezer lépést sem éri el a napi teljesítményed, nemhogy a szakemberek által javasolt minimum 10 ezer lépést. Mi a helyzet a testmozgással? Van olyan edzésforma, amit szívesen végzel?

Mire utalhat a hirtelen fogyás?

Manapság nagyon sok ember túlsúllyal küzd, és minden vágya az, hogy gyorsan lefogyjon. A nagyon gyors súlyvesztés még akkor sem jó, ha ezt akarattal tesszük karcsúságunk érdekében. Sokkal nagyobb lehet azonban a baj, ha a fogyás akaratunktól függetlenül, változatlan étrend mellett következik be.

4 tipp gyors fogyáshoz

Nyaralásra vagy különleges eseményekre, mint esküvőre, esetleg egy versenyre bizony előfordulhat, hogy kevés idő alatt kell leadni néhány felesleges kilót. Ugyanakkor a gyors fogyás nem feltétlenül a legjobb módja a súlyvesztésnek, ha valóban tartós eredményt szeretnél elérni, hiszen ezek a diéták tápanyaghiányra apellálnak, amit a szervezet később visszakövetel.

Testzsír csökkentés okosan - Erre figyelj!

Testünk az energiát alapvetően zsírban vagyis testzsírban tárolja. Így kijelenthető, hogy a magas testzsírarány vagyis testzsírszázalék, krónikus energiatöbbletet jelent. Ennek oka, hogy több energiát viszünk be, mint amennyit testünk felhasznál, eléget. Ezt érdemes tovább fejtegetni, mivel ilyenkor jön az egyél kevesebbet, mozogj többet javaslat, ami nem mindig célravezető. Van ugyanis aki ehet bármennyit, nem hízik, míg más akkor is hízik, ha ránéz az ételre, pedig még mozog is.

Exorexia (kóros sportolás) tünetei és kezelése

Az exorexia súlyos edzésmániát, kóros edzést, egyfajta függőséget jelent. Érintettjei testsúlyukat és alakjukat akarják teljesen kontrollálni, amihez edzéseik számát egyre csak emelik, annak elmaradásakor feszültek és indulatosak lesznek. Olyan szenvedélybetegségről van tehát szó, amelynél az eredetileg egészségesnek induló mozgás válik betegessé, kényszeressé.