Menü

Ezt próbáld ki! - kerékpározás

Most, hogy beindult a bicikliszezon egyre több embert látni két keréken közlekedni a városokban és azokon kívül egyaránt. A kerékpározás nem véletlenül népszerű, hiszen egyszerre egészséges és szórakoztató kikapcsolódás.

A legtöbb ember tud biciklizni – ez már jó ideje így van, a kerékpározás szabadidős jellegű széleskörű elterjedése viszont újkori dolog. Főleg Magyarországon. Nálunk az elmúlt 15-20 évben zajlott le, ha fogalmazhatunk így, a kerékpározás újrafelfedezése. Sorra épültek és épülnek a bringautak, amelyeket jó időben igazi tömegek népesítenek be. Kicsik és nagyok, komplett családok, baráti társaságok pattannak nyeregbe azért, hogy hódoljanak kedvelt időtöltésüknek.

Kultúrája lett a biciklizésnek, amely egyszerre sport és szórakozás. Hiszen amellett, hogy szép vidékeket fedezhetünk fel a két keréken, a szabad levegőn vagyunk és nem mellesleg hatékony fizikai munkát végzünk. A kerékpározás ráadásul úgy mozgat meg, hogy közben kíméli az ízületeket, a szalagokat, az inakat és a csontokat. Edzi a szívet, növeli szervezetünk terhelhetőségét, teljesítőképességét.

A biciklizés nem olcsó, viszont nagy előnye, hogy csak egyszer kell viszonylag nagyobb összeget kiadni ár. Érdemes minőségi kerékpárt választani, olyat, ami pontosan megfelel céljainknak, hol és mennyit szeretnénk tekerni. A ruházat mellett hangsúlyt kell fektetni a megfelelő védőfelszerelésre is, főként a gyerekeknél.

Ami a versenyszerű sportolást illeti, a kerékpározást több ágon lehet űzni. A legnépszerűbb az országúti kerékpározás, de a pályakerékpár is az olimpiai program része, ahogyan a mountain bike is. Mindegyik komoly fejlődésen esett át az elmúlt időszakban. A versenyzést fiatalon el lehet kezdeni, és általánosságban a kerékpározásról elmondható, hogy az idősebbek is sokáig aktívak a különböző szakágak megmérettetésein.

Fotó:
pixabay.com

Spórolás, okosan és egészségesen!

Azt hisszük, hogy spórolni rengeteg megszorítással jár, hogy a garasoskodás valami rossz és rettenetes dolog, ami mindenképpen sok feladással jár. Nem mondom, hogy nincs ára, de sokkal kisebb, mint gondolnánk. A megtakarításunk, pedig kárpótol! A pénztárcánk és a testünk is hálás lesz!

Trendforduló a sminktetoválásban

Az elmúlt öt évben többet fejlődött a sminktetoválás, mint az azt megelőző két évtizedben. A szakmai és technológiai innovációk új stílust teremtettek, melynek fókuszában a személyre szabottság áll. A változás elkezdődött, azonban a szakma megújulása még évekig eltart.

Most mit is akartam csinálni? Avagy: agytápláló ételek

Első körben talán furcsán hangzik, hogy az étkezésünkkel tehetünk a feledékenységünk ellen, pedig valóban megállapítható, hogy egyes tápanyagok hatására javul az agyi vérkeringés, a memória, a koncentrálóképességünk. A memória is befolyásolható az életmódunkkal, az elfogyasztott élelmiszereinkkel.

Te sem tudsz aludni?

Hullafáradtan ágynak esel. Csend, nyugalom, kényelem, gyerekeket is ágyba varázsoltad, végre pihenés! - gondolod. Már elszámoltál százig, ám valamiért mégis a plafont bámulod, nem tudsz aludni, ha mégis óránként felriadsz, folyton az időt nézed,másnap pedig alig bírsz kikelni az ágyból. Ismerős?

30 napig napi 3 liter víz kihívás

Nagyszabású kihívás indul, mindenkit várnak, aki szeretne egészségesebben élni.A kihívás neve: Idd magad egészségesre!
A célja pedig, hogy a résztvevők 30 napon keresztül napi 3 liter vizet igyanak.