Menü

Még hangulatunkra is jó hatással lehet

A messziről érkező gyümölcs meghódította Európát, a banán az alma után a legkedveltebb gyümölcs itthon is. Az Indiából származó gyümölcs a 19. században jutott el Európába, ma már egész évben kapható a legtöbb nyugati országban.

A banánt éretlenül szüretelik le, a raktározás és a szállítás során érlelik tovább. Érett állapotában sérülékeny, puha hamar megromlik. Éppen ezért, érdemes vásárláskor is zöldebb, éretlenebb banánt választanunk, mely azután szobahőmérsékleten gond nélkül beérik.

A banán a legtöbb szénhidrátot és káliumot tartalmazó gyümölcs. Ráadásul gazdag B-vitamin tartalommal bír, amely miatt fogyasztása többek között, émelygéstől szenvedő kismamák számára is ajánlott. Kevesen gondolnák csak, hogy még hangulatjavító hatása is lehet szerotonintartalmának köszönhetően. Lúgos kémhatású így hozzájárulhat a szervezet sav- bázis egyensúlyának megőrzéséhez, könnyen emészthető, ezért gyomorbetegségekben szenvedők is bátran fogyaszthatják.

Ha energiára van szükségünk, akkor csokoládé helyett inkább együnk meg egy banánt, ami természetes szénhidrátot, kalóriát tartalmaz, támogatja az agytevékenységünket.

Egészségünk mellett szépségünkre is jótékonyan hathat. Jó hatással lehet a cserepes ajkakra, és hajhullás ellen is bevethető. Kiváló bőrtápláló anyagokat, vitaminokat tartalmaz, a belőle készült pakolással fiatalíthatjuk arcbőrünket is.

Fotó:
pixabay.com

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!