Menü

Miért ne igyunk egyszerre sokat?

A rövid idő alatt történő nagymértékű alkoholfogyasztás nemcsak rövid, hanem hosszútávon is káros. A másnaposság a kisebbik baj.

A fiatalok átlag bulizási szokásainak megfelelő életstílus rendszeres ivászatot „ír elő”. Tisztelet a kivételnek, de a huszonévesek nagy része egy-egy parti alkalmával nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt, ami nemcsak a másnaposság szempontjából kellemetlen, hanem hosszútávú negatív következményei is lehetnek.

Rengetegen vannak, akik nem rendszeres alkoholfogyasztók, például hét közben nem vesznek semmit magukhoz, hétvégente viszont „bepótolják” ezt, azaz egyszerre isznak sokat. Egész hétre elosztva ez a mennyiség nem lenne egészségtelen, de ilyen rövid idő alatt nem túl szerencsés leküldeni a torkon ennyi italt.

Kutatások bizonyítják, hogy agyi képességeink jelentősen megsínylik ezt a fajta életmódot. A problémák nem azonnal jelentkeznek, viszont idősebb korban kamatostul megfizethetjük a felelőtlenség árát. Rengeteg betegség kialakulásának a kockázatát növelhetjük.

A szakemberek azért ajánlják inkább a fokozatos alkoholfogyasztást, mert mértékkel még egészségünkért is tehetünk. Ugyanakkor természetesen itt is akadnak szabályok és határok, ide tartozik a pihenőnap, ami arra szolgál, hogy szervezetünket tehermentesítsük, májunkat pihentessük. A függőség kialakulásának megakadályozása szintén alapvető feladat.

Fotó:
pixabay.com

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?