Menü

„Hölgynaptár”- Egy igazán hasznos női applikáció

Elképesztő, hogy mennyire alacsony az egészségtudatosság szintje például a menstruációs ciklus nyomon követésének területén. Egy technikai újdonság ezen is segíthet.

Bár alapvetően az egyik legtermészetesebb folyamatról van szó, fontos lenne, hogy a nők tudatosabban kezeljék havi ciklusuk, és testük változásainak jellemzőit. Ennek a tudatosabb hozzáállásnak fontos egészségvédő, illetve megelőző szerepe is lehet.

Az okostelefonok révén egyrészről lehetőség nyílt a fiatalabb korosztály célzott elérésére, másrészről a különböző egészségügyi applikációk valóban nagyon praktikus eszközei lehetnek az egészségtudatos életmód kialakításának és fenntartásának.

Abszolút hiánypótló jelentőséggel bír az a női applikáció is, mely egy komplex menstruációs naptárt kínál a hölgyek számára. A magyar nyelven is hozzáférhető mobilalkalmazás segítségével a nők nemcsak a havi ciklusukat követhetik nyomon, hanem nőgyógyászati emlékeztetőket hozhatnak létre, és a testsúly „naplózására” is lehetőséget kínál. Továbbá különböző hasznos adatbázisokat tartalmaz például a forgalomban levő fogamzásgátló tablettákról.

A menstruációs ciklus nyomon követése többféle célból is fontos lehet például: fogamzásgátlás, tudatos családtervezés és bizonyos betegségek kiszűrése, megelőzése érdekében is. Az említett applikáció mindezekre kínál modern, célzott és praktikus formát. Segítségével könnyen kezelhető tabletta és recept emlékeztetőt állíthatunk be telefonunkon, rendszeresen naplózhatjuk testhőmérsékletünket (például ha gyermeket szeretnénk) illetve a peteérés idejét. Továbbá rögzíthetjük a különböző nőgyógyászati tüneteket is. Tehát minden olyan testi változás pontosan monitorozható, mely nőgyógyászati szempontból fontos lehet.

Fotó:
pixabay.com

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.

Tavaszi feltöltődés fontossága

Tavasz közeledtével ébredeznünk kellene pont úgy , mint a természetnek, de előfordul, hogy a tavaszi „kikelet” helyett, sokan bágyadtak, aluszékonyak, sőt sokan fejfájásról, szédülésről panaszkodnak.
Mára, már a tudomány is elismeri, „tavaszi fáradtság” létezik.