Menü

Gyógyvizeink - Szívbetegek savanyúvize

Balatonfüreden évszázadok óta ismerik és fogyasztják a helyiek a savanyúvizet. A rendkívül magas vastartalmú természetes ásványvizet bárki korlátozás nélkül ihatja.

Ha valaki életében először jár a Balaton első számú turisztikai célpontján, Füreden, az bizonyára rácsodálkozik arra, ha a városban sétálgatva egy-egy forráskút előtt hosszú sorok kígyóznak. A helyiek már jól tudják, a flakonokat is beszínező, igen magas vastartalmú savanyúvíz roppant egészséges. És ezért bizony képesek órákat is sorban állni, hogy palackjaikat megtöltve pár napig csapvíz, vagy egyéb víz helyett inkább ezt igyák otthon is.

Évszázadok óta csordogál több forrásból is a füredi savanyúvíz. A településen több helyütt fúrtak már kutat a víznek, de mind közül a leghíresebb a Kossuth Forrás, amely a Gyógy Téren, a szívkórházzal szemben, a reformkori városrész szívében található.

A részletes vizsgálatok megállapították, hogy ivókúraként főleg az epe- és bélbántalmak ellen nyújt segítséget, de a cukorbajra és a gyomorhurutra is jó. Fürdőkúra formájában pedig főleg a szív- és érrendszeri betegségektől szenvedőknek ajánlott.

Kálcium, magnézium, hidrogén-karbonátos, szulfátos típusú, jelentős szabad szén-dioxid tartalmú vízről beszélünk, amelyet 2001-ben az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóság elismert természetes ásványvíznek minősítette. Ez többek között azt is jelenti, hogy bárki korlátozás nélkül fogyaszthatja. Jellegzetes színe és íze senkit se riasszon vissza, nagyon finom és igen egészséges a füredi savanyúvíz.

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.