Menü

Tavaszi fáradtság helyett tavaszi zsongás

A tavasz az újjászületés erejét hozza el életünkbe, növekvő életkedvet és vitalitást csempészve hétköznapjainkba. De a lendület és az energia átvétele nem mindig zökkenőmentes a téli hónapok után.

A „tavaszi zsongással” nem könnyű lépést tartani, főleg ha a téli időszakban szerveztünk ásványianyag- és vitaminraktárai kimerültek.

A tavaszi fáradtság jellemző tünetei: a megnövekedett alvásigény, alvászavarok, lehangoltság, és sokszor a figyelemzavar is. Azonban a tavaszi fáradtság megelőzhető, de már a téli hónapokban érdemes figyelnünk arra, hogy ne hagyjuk energiakészleteinket teljesen kiürülni. Persze természetes, hogy átvesszük az évszak ritmusát, visszahúzódunk, befelé fordulunk, ugyanakkor bizonyos fokú aktivitási szintet is érdemes fenntartani a téli hónapok ideje alatt is.

A D-vitamin hiány legismertebb tünete a lehangoltság, napsütés hiányában télen ezt tudatosan kell pótolnunk, ha erre figyelünk, akkor tavasszal szervezetünk könnyebben tart lépést a természet ritmusának változásaival (több napsütés, változó légnyomás, hosszabb nappalok).

A C-vitamin bevitelt fokozhatjuk csipkebogyó, hibiszkusz illetve citrusfélék fogyasztásával. Az alapvető fontosságú C-vitamin mellett, olyan a népi gyógyászat hagyományaiból ismert energetizáló növényeket is bevethetünk a tavaszi fáradtság ellen, mint például a búzafű, a lucerna illetve a zabfű.

A búzafű regeneráló, méregtelenítő hatással bír, így fontos része lehet egy komplex tisztító kúrának a tél végén. Számos fontos ásványi anyagot, vitamint és enzimet is tartalmaz. A lucerna vitamin- és szerves vasforrás így jelentős energiatöbblettel láthatja el szervezetünket. Ezeket a növényeket szárítmányok formájában tudjuk fogyasztani, melyek az év minden időszakában elérhetőek.

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!