Menü

Divatosan kismamaként is

Azért mert gyermeket vársz, egyáltalán nem kell lemondanod a stílusos, vagány, divatos ruhadarabokról. Olvasd el tippjeinket, mit javaslunk a kismamáknak, hogy pocakkal is trendiek legyenek!

A kismama viselet legfontosabb alapismérve a kényelem. A kényelmes ruhák azonban épp úgy lehetnek divatosak és stílusunknak megfelelőek, mint máskor, amikor éppen nem vagyunk várandósak.

A kilenc hónap első heteiben inkább az öröm, az izgatottság jellemzi a párokat, az édesanyát, az eszébe sem jut, hogy hamarosan növekvő pocakja miatt bizony alaposan megváltozik majd testileg, lelkileg.

Szerencsére manapság már a kismamáknak szánt ruhák választéka igen nagy. Azt tartsuk szem előtt, hogy amennyiben hétköznap sportosan öltözködünk, akkor kismamaként is ezeket a ruhadarabokat részesítjük majd előnyben. Szóval bármilyen stílust is képviseljünk, kismamaként sem fogunk ettől eltérni.

Első lépésként szerezzünk be két-három olyan felsőt, tunikát, amelyek jól variálhatóak. Ne féljünk a mintás, csíkos daraboktól, ezek nagyszerűen kihangsúlyozzák majd gömbölyödő pocakunkat. Ezek a felsők azért lesznek kismama ruhatárunk fontos elemei, mert bármikor felvehetjük egy hosszú ujjú fölé, vékony sállal, kiskabáttal, farmerhoz, vagy szoknyához. Az egyszínű pólók még több lehetőséget nyújtanak nekünk, míg a mintás, virágos, csíkos darabokhoz már jobban meg kell fontolnunk, milyen kiegészítőt, vagy nadrágot, szoknyát veszünk fel.

Ne riadjunk meg a mélyebb kivágású, mell alatt szabott ruháktól, felsőktől sem. Ezek bizony nagyon csinosak és olykor vadítóak is, hiszen hangsúlyozzák nőiességünket.

A kényelmes szoknya, nadrág legfőbb ismérve a pocakbetét, és a gombolható derék. Mindenképp ilyen darabokat válasszunk, mert az utolsó hetekben napról, napra érezni fogjuk a változást.

Mindig lapos cipőt húzzunk, ugyanis a várandósság előrehaladtával sok kismama bevizesedik, és ez főleg a bokákon látható. A beduzzadt, dagadt bokákat cipelni pedig csinos, de lapos balerina cipőben sokkal kényelmesebb, mint egy magassarkú cipőben.

Ne féljünk a kismama bizományiktól. Sokkal olcsóbban juthatunk hozzá egyes ruhadarabokhoz, mint újonnan. Így többet vásárolhatunk és akár igazán egyedi ruhákhoz is hozzájuthatunk.

Fotó:
pixabay.com

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

10 illemszabály, amit a gyereknek is tudnia kell

Mire tanítsuk a gyermekünket kiskorától kezdve, mely illemszabályokat illik tudnia? Természetesen a legjobb tanítás, ha a gyerek látja tőlünk a helyes viselkedést, hiszen öntudatlanul leutánoz minket.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.