Menü

Nagytakarítás természetesen

Ha a reklámokból indulunk ki, akkor egy alapos tavaszi nagytakarításhoz szintetikus és veszélyes vegyszerek garmadát kell beszereznünk, ami amellett, hogy egy kisebb vagyonba is kerül, még a környezetre nézve is komoly terhelést jelent.

De valójában nincs szükség ennyi vegyszerre ahhoz, hogy kellően tiszta legyen a lakásunk, ráadásul egyszerű, természetes anyagokat használva nemcsak pénztárcánkat, hanem környezetünket is megkímélhetjük.

Ablaktisztításra, fürdőszoba tisztításra is kiválóan alkalmas az ecet. Érdemes félre tennünk a kiürült spriccelő fejjel ellátott flakonokat, ezekben megfelelően hígíthatjuk az ecetet, és már is szert tettünk egy praktikus, olcsó, és hatékony tisztítószerre.

Eldugult, vízköves vagy erősen szennyezett WC takarításánál érdemes mosószódát használni, ha még ecetet is használunk hozzá, akkor egy pezsegő, erős tisztító hatást érhetünk el, ami oldja a dugulást és a szennyeződéseket is.

Padló- és bútorfényezésre alkalmas az olívaolaj, a portörlés után használjunk egy kevés olajat a felületen, majd töröljük át száraz ronggyal is. Egyébként lenolajjal és egy kevés citromlével is kezelhetjük a padlófelületek, ha pedig alaposabb fertőtlenítésre van szükség, akkor teafaolajjal próbálkozzunk, melynek jelentős antibakteriális hatása van.

Bár manapság kampányszerűen reklámozzák a különböző szuper hatású légfrissítőket is, ezek használatát több szempontból is érdemes kerülni. Egyrészről a kellemetlen szagok elnyomása sosem jó taktika, inkább szüntessük meg a szag forrását, és szellőztessünk. Ráadásul ezek szintetikus, mesterséges anyagok, nem valami egészséges hogy állandóan ezeket lélegezzük be. De ha mindenképpen kifejezetten kellemes illatot és hangulatot szeretnénk varázsolni kitakarított otthonunkban, akkor használjunk inkább illóolajokat, melyeknek még egészségmegőrző szerepük is lehet.

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!