Menü

Kezeletlen népbetegség

Nem is gondolnánk, milyen sokan küzdenek a fejfájással nap mint nap. Rengeteg embert érint a probléma, és sokukat még csak nem is az enyhébb fajta. Mi a megoldás?

Bizonyos számítások szerint a teljes magyar lakosság körülbelül majdnem tíz százaléka szenved rendszeresen a fejfájástól.

A probléma kezelését az nehezíti a legjobban, hogy fejfájásnak rengeteg típusa létezik, s az első feladat, hogy nagyjából belőjük, melyikkel állunk szemben.

Sokan küzdenek migrénnel, az esetek többségében nők. A migrén jellemzője, hogy erős a fájdalom, jelentős részt egyoldali, de lehet mindkét oldali is, és hosszú ideig is eltarthat.

A migrént nagyon sok minden okozhatja, például az egészségtelen, mozgásszegény életmód, a dohányzás, de például hormonális változások is. Sajnos igazi gyógymód nincs rá, csak a fájdalom enyhítésére. Arra viszont megfelelő kezeléssel igencsak bevált módszereket találni. Persze ehhez az kell, hogy ne kicsinyítsük le a problémát.

Az ismert probléma mellett számos már fejfájás típus létezik, közülük többről rendkívül keveset tud az orvostudomány. Mindenesetre, ha valaki gyakran küzd ilyen gonddal, érdemes a háziorvos helyet specialistát felkeresnie, mert az erre specializálódó vizsgálatok hatékony segítséget, és ezzel nyugodtabb, fájdalommentesebb életmódot jelenthetnek.

Sajnos ma az emberek nagy részénél az a jellemző, hogy fejfájásra bedobnak valami otthoni pirulát. Ezzel még nincs gond, de ha a fájdalom rendszeresen visszatérő és gyakori, akkor ez a kezelési módszer nemhogy nem használ, hanem árt is.

Fotó:
pixabay.com

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.