Menü

Hagyományos kontra e-olvasás

Írtunk már róla, az e-könyvek elterjedése felgyorsult, használatuk egyre több embert hódít meg napról napra. A legújabb kutatások szerint azonban ez még egyáltalán nem jelenti a hagyományos könyvek végét.

Rengeteg előnye van az elektronikus olvasóknak, könyveknek és úgy összességében az elektronikus olvasásnak. Olcsó, gyors, kényelmes. Az ember kiválaszt, letölt, olvas. Mindezt bárhol és bármikor megteheti, még csak komolyabb informatikai tudás sem szükséges hozzá, egy átlagfelhasználó a kisujjából megoldja a dolgot, de az idősebbek, az alapképzettség nélküliek is gyorsan elsajátíthatják.

A polcon porosodó könyvek ezzel szemben jóval drágábbak, nehezebbek és nehezebben is kezelhetőek. Helyet foglalnak, és sokukat magunkkal sem tudjuk vinni mindenhová.

Mégis, mindent egybevetve egy kutatás azt derítette ki, hogy az emberek jobban értékelik a hagyományos olvasási formát. A vizsgálatok szerint ennek az az egyik oka, hogy szeretjük birtokolni a dolgokat és egy könyv fizikailag is sokkal inkább a miénk, mint egy megfoghatatlan e-olvasmány. Aki tanulásra használ egy könyvet, annak pláne jobban beválik a hagyományos forma, a képernyőre ugyanis a kutatások szerint kevésbé és rövidebb ideig tudunk odakoncentrálni.

Ott van még a tapintás, a könyv borításának és a többi oldalnak a változatos látványa, valamint a többi olyan érzékszervi információ, amely egy e-booknál nincs jelen.

Nem elhanyagolható szempont, hogy az emberek jelentős része büszkén teszi ki a már elolvasott könyvet a polcra, ahonnan bármikor le tudja venni, lapozgatni, megnézegetni, információért, vagy csak épp nosztalgiázni.

A jövő (vagy a jelen) nemzedékének persze már valószínűleg az e-könyv lesz a természetes és az elsődleges, de a fentiek miatt nagyon úgy tűnik, hogy a hagyományos forma sem tűnik el teljesen.

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.