Menü

Megelőzni az elhízást

A has az egyik kényes pontja a fogyókúrázni vágyóknak. Az erre a testrészre felrakódott zsírt nem könnyű ledolgozni, így sokkal inkább érdemes megelőzni a felhalmozódást.

Egészséges táplálkozás, rendszeres mozgás, futás, kirándulás, séta – mind, mind fontos tényező abban, hogy alakunk olyan legyen, amilyet szeretnénk, ám ha fogyni akarunk (ha fogynunk kell), ahhoz komoly fegyelem és akarat szükséges. Az elhízással küszködők jelentős részének a hasával (is) van gondja, s ez a testrész jellemzően olyan, amelyről nehéz ledolgozni a felesleget. Ezért lássuk, hogy mivel tudjuk megakadályozni a zsírlerakódást!

Az elhízás elleni védekezési eszközök egyik része a táplálkozással, a másik az életmóddal van összefüggésben. Előbbivel kapcsolatban nagyon fontos a mennyiségre, az adagokra való odafigyelés. Furán hangzik, de ezen egy kisebb méretű tányér rendszeresítése is segíthet, hiszen a legtöbb ember annyit eszik, amennyit mer/szed magának. A szénsavas üdítők és a magas zsírtartalmú ételek a tilos kategóriába tartoznak azok számára, akik hajlamosak az elhízásra, persze senkinek sem ajánlott a rendszeres fogyasztásuk. Oda kell figyelni a megfelelő fehérjebevitelre is.

Az elhízás egyik meghatározó oka lehet a rendszertelen életmód, például a nem elegendő mennyiségű alvás, és az étkezések összevisszasága. Alvásból minimum hét óra kell, ami pedig az étkezéseket illeti, a többször kevesebbet elv él, valamint a késő esti, lefekvés előtti nassolás elfelejtése is kulcs lehet.

Ha betartjuk az alapvető szabályokat, emellett még esetleg sportolunk is, később talán nem kell szenvednünk a felesleges zsírpárnák izzadtságos leadási kísérletével. Azzal az újból és újból visszatérő problémával, hogy nem érezzük jól magunkat a bőrünkben.

Fotó:
pixabay.com

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.