Menü

Könyvajánló a napozás idejére

Ha már kijelölted a nyári szabadságod időpontját, és kinézted az idei álom-bikinit, akkor érdemes hozzá beszerezni valami könnyed olvasmányt, amivel napozás közben elütheted az időt. Ha pedig még esélyed sincs a nyaralásról álmodni, akkor biztos jól esne olyan könyvet a kezedbe venni, ami hosszú időre elfeledteti veled a gondjaidat.

A Buchanan családról szóló sorozat mindkét helyzetben jó választás. Négy testvérről szól, mindegyiküknek megvan a maga története, amit egy-egy kötet taglal. A szereplők szimpatikusak, és hamar azon kapjuk magunkat olvasás közben, hogy megkedveltük őket, valamint a szokásos szófordulataikat.

Gloria, a Buchanan-testvérek nagyanyja kiállhatatlan asszony. Bár ő nevelte fel négy unokáját, és közben felépített egy étterem-birodalmat, rosszindulatú játszmái nem maradnak nyom nélkül Cal, Walker, Reid és Dani életében. Családi titkok és ki nem mondott gondolatok nehezítik a boldogulásukat.

A hétköznapi szerelmes regényeknél itt többet kaphatunk: összetett személyiségű szereplőket, akik a munkában és a magánéletben is próbálnak helyt állni. Bár anyagi gondjaik nincsenek, a szerelmi életük annál bonyolultabb.

Az első részben (Citrom és osztriga) Cal és Penny történetét ismerhetjük meg, akik korábban házasok voltak, néhány évvel ezelőtt viszont elváltak. Cal pár hónapra elvállalja az Öreg Halász Étterem vezetését, és ha fel akarja éleszteni hamvaiból a helyet, akkor volt feleségéhez, a környék legjobb séfjéhez kell fordulnia, akivel évek óta nem beszélt. Pennynek kapóra jön a lehetőség, így esze ágában sincs elárulni a szerződés aláírása előtt, hogy éppen gyermeket vár…

A második részben (Fahéj és karamella) Walker a szomszédja, Elissa segítségére siet, nem is egy alkalommal. Mindketten küzdenek a múlt démonaival. A férfi életre szóló (inkább lelki) sebeket szerzett Afganisztánban, ahol katonaként szolgált. Elissa pedig, aki tinédzserként megszökött otthonról, most minden fillérért harcol, miközben a kislányát próbálja távol tartani annak kábítószerfüggő apjától. Ilyen háttérrel egyikük sem tartja jó ötletnek, hogy kapcsolatot kezdjenek egymással.

A harmadik rész (Chili és csokoládé) középpontjában Reid, a híres volt baseball-játékos áll, aki egy róla szóló kellemetlen újságcikk miatt a rosszindulatú nagyanyjánál kénytelen meghúzni magát. Itt pedig elég gyakran találkozik Lorival, aki nagy hatást gyakorol rá és Gloriára is – csak éppen saját magára nem. Önbizalom-hiánnyal küszködik, és hibáztatja magát, amiért vonzódik a nőfaló Reidhez, aki azt sem tudja, melyik csinos nő fordult már meg az ágyában.

A negyedik részhez érve (Koktél és cseresznye) izgatottan várjuk Dani boldogságának kibontakozását, aki épp elég nehézséget élt már át. Volt férje megcsalta és elhagyta, hiába állt mellette akkor is, amikor az kerekesszékbe került. A következő udvarlójáról pedig már csak néhány szerelmes éjszaka után tudta meg, hogy nős. Ráadásul kiderül, hogy csak féltestvére a bátyjainak, és emiatt akadályozta őt Gloria a karrierje ívelésében. Elkezdi hát felkutatni apját, aki megdöbbenésére a szenátor, de akihez a kampányfőnöke és nevelt fia, Alex nem akarja közel engedni. Dani viszont szívesen közel engedné magához Alexet – de biztos, hogy megint egy rosszfiú kell neki?

Fotó:
pixabay.com

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Agatha Christie - Az Alibi

Az angol címmel megjelent Ordeal By Innocence Agatha Christie azonos című regényének legújabb minisorozatos feldolgozása. Az alkotás magyarul Az Alibi címet kapta, és alapvető témája az ártatlanság pszichológiája, valamint az ehhez való emberi viszony. Mindezt pedig már egy sokszor látott gazdag brit családon keresztül mutatja be a sorozat, jó néhány helyen modernizálva a történetet.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!