Menü

Bedarál a pénzcsináló gépezet

A professzionális sport rendkívül rossz irányvonalára mutat rá az a botrány, amely nemrég tört ki az    az Egyesült Államokban.

Volt játékosok perlik a profi amerikai-futball bajnokságot (NFL) azért, mert állításuk szerint pályafutásuk alatt tudtuk nélkül kaptak olyan gyógyszereket, kezeléseket, amelyek tartós egészségkárosodást okoztak.

A jelenség nyilvánvaló és sokkal kiterjedtebb annál, mint ahogyan azt a legtöbben gondolják. A profi sport története során egyre jobban távolodott el az egészségtől, s a folyamat ma már ott tart, hogy résztvevői komoly veszélyben vannak pályafutásuk után, vagy akár már aközben is. Az élen természetesen az amerikai profi ligák állnak, körükben rengeteg a doppingügy és az egyéb botrány, de közülük kevés az olyan, amely igazán átlépi a társadalom ingerküszöbét.

A múltban nem ritkán ehhez halálesetnek kellett történnie, de talán a mostani per alkalmas lesz arra, hogy tisztázódjanak bizonyos dolgok.

Több száz volt játékos nyújtott be keresetet. Ők azt állítják, hogy információ nélkül kaptak gyógyszereket, kezeléseket, sokszor azzal sem voltak tisztában, hogy súlyos sérülésük van, hiszen a fájdalomcsillapítók elfedték azokat. Ez persze tartós egészségkárosodáshoz vezetett, és sokan közülük gyógyszerfüggők lettek. Nem beszélve a különböző mellékhatásokról.

A dolog persze nem ilyen egyszerű, hiszen a helyzet kétélű. A profi sport pénzcsináló gépezete szinte szó szerint bedarálja, elhasználja a résztvevőket, a legjobbaknak minél többet és többször kell pályán lenniük. Emellett a játékosok nem engedhetik meg maguknak, hogy valamilyen szinten is kívülállók legyenek, különben ott van helyettük más. Még sztárok mögött is százak állnak, készen arra, hogy ha kell, egy életre tönkretegyék az egészségüket.

Fotó:
pixabay.com

Motivációs tippek téli futáshoz

Mint sok minden másnak az életben, a futásnak is egyik legfőbb alapját képezi a motiváció. Sport nélkül nehezen létezik kiegyensúlyozott étrend is, mivel ez a kettő kéz a kézben jár. Télen még nehezebb elindulni, mert hideg van és sötét, ráadásul esik a hó. Hogyan lépjünk mégis ki az ajtón?

Idén tényleg sportolni kezdek!

Hányszor fogadtunk meg ehhez hasonlókat, és hányszor adtuk fel már az első vagy a második héten?

Így viselkedj edzőteremben!

Kaptál edzéstervet, vettél edzőruházatot, van időd, kialakítottál egyfajta napirendet, esetleg társaságod is lett, - pár barátod vagy barátnőd, aki elkísér-, minden adott egy kiadós edzéshez, figyelsz a megfelelő étrendre, minden megvan! Vagy mégsem?

A foci a konyhában kezdődik?

A mai sztárfocisták étrendje szigorú elvekre épül. A sporttáplálkozás fejlődött, a klubok már nemcsak dietetikusokat, hanem “teljesítményséfeket” alkalmaznak, akiknek az a feladatuk, hogy győztes formát és magas teljesítményt segítő fogásokat készítsenek a csapatoknak, s egyre nagyobb figyelmet kapnak a mérkőzések utáni gyulladáscsökkentő ételek is.

Spinning, az a bizonyos gyilkos mosoly

Ha szereted a kerékpározást, de a hűvös időben már nem merészkedsz ki a szabadba, netán túl unalmasnak tartod a szobabicikli tekerését egyedül, viszont minden vágyad, hogy formás lábaid legyenek? Akkor feltétlen ki kell próbálnod ezt az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportot! A következőkben elárulok pár érdekes dolgot róla, hátha kedved kapsz hozzá és végre nem csak gondolatban, hanem gyakorlatban is elindulsz az edzőterem felé.