Menü

Bedarál a pénzcsináló gépezet

A professzionális sport rendkívül rossz irányvonalára mutat rá az a botrány, amely nemrég tört ki az    az Egyesült Államokban.

Volt játékosok perlik a profi amerikai-futball bajnokságot (NFL) azért, mert állításuk szerint pályafutásuk alatt tudtuk nélkül kaptak olyan gyógyszereket, kezeléseket, amelyek tartós egészségkárosodást okoztak.

A jelenség nyilvánvaló és sokkal kiterjedtebb annál, mint ahogyan azt a legtöbben gondolják. A profi sport története során egyre jobban távolodott el az egészségtől, s a folyamat ma már ott tart, hogy résztvevői komoly veszélyben vannak pályafutásuk után, vagy akár már aközben is. Az élen természetesen az amerikai profi ligák állnak, körükben rengeteg a doppingügy és az egyéb botrány, de közülük kevés az olyan, amely igazán átlépi a társadalom ingerküszöbét.

A múltban nem ritkán ehhez halálesetnek kellett történnie, de talán a mostani per alkalmas lesz arra, hogy tisztázódjanak bizonyos dolgok.

Több száz volt játékos nyújtott be keresetet. Ők azt állítják, hogy információ nélkül kaptak gyógyszereket, kezeléseket, sokszor azzal sem voltak tisztában, hogy súlyos sérülésük van, hiszen a fájdalomcsillapítók elfedték azokat. Ez persze tartós egészségkárosodáshoz vezetett, és sokan közülük gyógyszerfüggők lettek. Nem beszélve a különböző mellékhatásokról.

A dolog persze nem ilyen egyszerű, hiszen a helyzet kétélű. A profi sport pénzcsináló gépezete szinte szó szerint bedarálja, elhasználja a résztvevőket, a legjobbaknak minél többet és többször kell pályán lenniük. Emellett a játékosok nem engedhetik meg maguknak, hogy valamilyen szinten is kívülállók legyenek, különben ott van helyettük más. Még sztárok mögött is százak állnak, készen arra, hogy ha kell, egy életre tönkretegyék az egészségüket.

Fotó:
pixabay.com

A barátság hatása az egészségre

Családi környezetben lenni, barátságokat kötni annyira hozzátartozik az életünkhöz, hogy el sem tudnánk képzelni nélküle. Nem azzal a céllal szerzünk barátokat, hogy jobb legyen az egészségünk, pedig akár ez is lehetne az oka. Mutatjuk, miért.

Edzés a nyaralás alatt? Na ne...

A nyaralás elsősorban a pihenést jelenti, a hétköznapi mókuskerékből való kiszakadást, azonban létezik a vakációnak nagyon sok fajtája, akár aktív, akár passzív kikapcsolódást keresünk. Akik ekkor sem szeretnének ellustulni, vagy kiesni a formájukból, nekik szánjuk elsősorban ezeket a sorokat.

Védjük meg magunkat!

Magyarországon kevésbé ismert az eskrima harcművészet, pedig nagy segítséget nyújthat, akár a mindennapjainkban is. Gondoltál már arra, hogy mit tennél akkor, ha megtámadnak az utcán? Tudnád higgadtan kezelni az esetet? Le tudnád szerelni a támadót? Ha a kérdésekre a válasz nem, akkor most tarts velem és ismerd meg az eskrimát.

Slackline – avagy egy sokoldalú extrém sport

Hogy mi is az a slackline? Sport, szórakozás, kikapcsolódás, pihenés, egy szóval egy összetett, új mozgásforma.

Fitt, túrós receptekkel a jó formáért

Túrópiskóta, túrónokedli, túró alapú pizza és társaik. Melyikhez milyen túrót válasszunk? Ha a diéta vagy fitness világban mozogsz, már észrevehetted, hogy a túrót milyen előszeretettel iktatják az étrendbe.Cikkünkben áttekintjük, miért olyan népszerű a túró a fitnesz világában és néhány közkedvelt, túróval szénhidrát csökkentett, fehérje növelt étel receptjét is közöljük.