Menü

Ezt próbáld ki! - bowling

A hazánkban csak az utóbbi években igazán elterjedt bowling elsősorban szórakoztató időtöltésként vonult be a köztudatba.

Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ez a sportág az Egyesült Államokból származik, ahol a szórakoztató ipar, a sport és az azt körülvevő környezet egyáltalán nem áll messze egymástól.

Érdekesség, hogy a bowling már a 19. században kialakult Amerikában, hazánkban viszont még három évtizede sincs jelen. Mi az 1980-as években kezdtünk ismerkedünk vele, az utóbbi időben viszont igencsak megszaporodott a bowling pályák és bowlingozók száma. Nálunk a versenysportnak tekintett tekétől eltérően a bowling amolyan családi-baráti kikapcsolódó időöltés lett.

A sportág szabályai még ha elsőre bonyolultnak is tűnnek, egyáltalán nem azok, ráadásul az automata minden számítást elvégez helyettünk. A technika elsajátítása már más kérdés, helytelenül rögzült mozdulatok később több problémát okozhatnak annak, aki komolyabban akar foglalkozni a sportággal. A lyukakkal (általában hárommal) rendelkező bowling golyó különböző súlyú, de maximum 7.25 kilogramm, átmérője pedig 21.6 centiméter. A dobómozdulat speciális, a tökéletes mozdulat betanulásához a törzs, a kar, a csukló és az ujjak együttes, összehangolt mozgása szükséges. Profi versenyeken látható, hogy a golyó a bábuk előtt egy kisebb kanyart ír le azért, hogy a lehető legjobb szögben ütközzön és elősegítse a tarolást.

Magyarországon is vannak bowling csapatok, versenyzők és versenyek, a legjobb játékosok nemzetközi szinten jegyzett eredményekre is képesek, a legtöbben persze szórakozásból űzik a sportágat.

Fotó:
pixabay.com

Spórolás, okosan és egészségesen!

Azt hisszük, hogy spórolni rengeteg megszorítással jár, hogy a garasoskodás valami rossz és rettenetes dolog, ami mindenképpen sok feladással jár. Nem mondom, hogy nincs ára, de sokkal kisebb, mint gondolnánk. A megtakarításunk, pedig kárpótol! A pénztárcánk és a testünk is hálás lesz!

Trendforduló a sminktetoválásban

Az elmúlt öt évben többet fejlődött a sminktetoválás, mint az azt megelőző két évtizedben. A szakmai és technológiai innovációk új stílust teremtettek, melynek fókuszában a személyre szabottság áll. A változás elkezdődött, azonban a szakma megújulása még évekig eltart.

Most mit is akartam csinálni? Avagy: agytápláló ételek

Első körben talán furcsán hangzik, hogy az étkezésünkkel tehetünk a feledékenységünk ellen, pedig valóban megállapítható, hogy egyes tápanyagok hatására javul az agyi vérkeringés, a memória, a koncentrálóképességünk. A memória is befolyásolható az életmódunkkal, az elfogyasztott élelmiszereinkkel.

Te sem tudsz aludni?

Hullafáradtan ágynak esel. Csend, nyugalom, kényelem, gyerekeket is ágyba varázsoltad, végre pihenés! - gondolod. Már elszámoltál százig, ám valamiért mégis a plafont bámulod, nem tudsz aludni, ha mégis óránként felriadsz, folyton az időt nézed,másnap pedig alig bírsz kikelni az ágyból. Ismerős?

30 napig napi 3 liter víz kihívás

Nagyszabású kihívás indul, mindenkit várnak, aki szeretne egészségesebben élni.A kihívás neve: Idd magad egészségesre!
A célja pedig, hogy a résztvevők 30 napon keresztül napi 3 liter vizet igyanak.