Menü

Ezt próbáld ki! - bowling

A hazánkban csak az utóbbi években igazán elterjedt bowling elsősorban szórakoztató időtöltésként vonult be a köztudatba.

Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ez a sportág az Egyesült Államokból származik, ahol a szórakoztató ipar, a sport és az azt körülvevő környezet egyáltalán nem áll messze egymástól.

Érdekesség, hogy a bowling már a 19. században kialakult Amerikában, hazánkban viszont még három évtizede sincs jelen. Mi az 1980-as években kezdtünk ismerkedünk vele, az utóbbi időben viszont igencsak megszaporodott a bowling pályák és bowlingozók száma. Nálunk a versenysportnak tekintett tekétől eltérően a bowling amolyan családi-baráti kikapcsolódó időöltés lett.

A sportág szabályai még ha elsőre bonyolultnak is tűnnek, egyáltalán nem azok, ráadásul az automata minden számítást elvégez helyettünk. A technika elsajátítása már más kérdés, helytelenül rögzült mozdulatok később több problémát okozhatnak annak, aki komolyabban akar foglalkozni a sportággal. A lyukakkal (általában hárommal) rendelkező bowling golyó különböző súlyú, de maximum 7.25 kilogramm, átmérője pedig 21.6 centiméter. A dobómozdulat speciális, a tökéletes mozdulat betanulásához a törzs, a kar, a csukló és az ujjak együttes, összehangolt mozgása szükséges. Profi versenyeken látható, hogy a golyó a bábuk előtt egy kisebb kanyart ír le azért, hogy a lehető legjobb szögben ütközzön és elősegítse a tarolást.

Magyarországon is vannak bowling csapatok, versenyzők és versenyek, a legjobb játékosok nemzetközi szinten jegyzett eredményekre is képesek, a legtöbben persze szórakozásból űzik a sportágat.

Fotó:
pixabay.com

Anya, ne dobd ki!

Egy kisebb lakás berendezése mindig nagy kihívást jelent, de néha csak egy kis tértisztítás, szelektálás és ötletesség kell ahhoz, hogy otthonunkban mindig rend legyen.

Kend a hajadra, avagy hajpakolások házilag!

Dús és egészséges, tekintélyes és fényes, csillogó hajkorona? Természetes megoldások olcsón és gyorsan? Egyszerű hajpakolások házilag! Nézzünk néhány szépségtippet!

Hajápolási kisokos nyárra

Napfény, izzadás, sós víz, hajszárítás… csak egy átlagos nyár a hajunk számára. A rengeteg káros hatás ellen azonban néhány jó tippel könnyen tehetünk.

Leánybúcsú, ahogyan a menyasszony kívánja

A lánybúcsúkra általában ugyanaz jellemző, mint az esküvőkre: ha a menyasszony boldog, mindenki boldog, de ha a menyasszony ideges, fuss, amerre látsz! Ha pedig abban a helyzetben vagy, hogy te szervezed a lánybúcsút, van pár teendő, amire először nem is gondolsz, hogy a te feladatod. Hogy ne érjen minden teljesen váratlanul, pár ötletet összeszedtünk neked.

Természetes megoldások szúnyogcsípésre

A szúnyogok zümmögésénél talán csak a csípésük okozta duzzanatok, és vöröslő viszkető foltok bosszantóbbak. Néhány egyszerű, természetes és hatékony megoldást mutatunk a szúnyogcsípések kezelésére. Ezek gyorsak, egyszerűek, vegyszerektől mentesek. Egy próbát megér. Most már, csak egy szúnyogra kell várni.